Min Capsule Wardrobe i höst

Jag blev så inspirerad av att ta fram en capsule wardrobe i höst efter att Elsa Billgren gjort det! Och trots få plagg så klär hon sig helt sjukt fint och på ett sätt som känns varierat men ändå med en röd tråd. Det känns som en rolig utmaning, jag körde två veckor capsule wardrobe för två år sen men nu tänker jag två månader: oktober och november!

Vad är en capsule wardrobe då? 

Jo, det är att plocka fram 20 plagg ur din garderob som du sedan bara använder och matchar med varandra under en period. I mitt fall tänker jag fram tills december, för då börjar julen och den riktigt kyliga vintern och man kanske behöver tänka om lite med garderoben samt vill ha några fina klänningar för alla festligheter. Men dessa 20 plagg tänker jag att jag ska köra på fram tills dess! Undantaget blir vår semester i Marbella när jag behöver ta fram sommargarderoben.

Jacka från Toteme och byxor från By Malina till höstens capsule wardrobe. Mina nya Chanel-sneakers kommer bara bli förstörda i höst så jag sparar användandet till i vår 🙂

Mina 20 plagg till höstens Capsule Wardrobe:

Ytterkläder och accessoarer:

1 Jacka från Toteme – perfekt med inbyggd halsduk!
2 Svart kappa från Soft Goat – Soft Goat ska släppa ytterplagg och jag har lyckats haffa en svart kashmirkappa därifrån. Den ska jag bo i under hösten!
3 Mössa från Toteme – en svart mössa som passar till allt.
4 Vardagsväska från Stylein – den här rymmer dator, träningskläder och allt annat som kan behövas på vardagar och är den jag oftast använder!
5 Helgväska, YSL – Min beiga väska från YSL som jag köpte i våras är jag fortfarande nykär i så den får följa med på helgäventyren!

Randig tröja från Stylein

Överdelar:

6 Svart kashmirtröja från Soft Goat – Passar till allt och är en stående favorit
7 Grå kashmirpolo från Soft Goat – Samma motivering som ovan
8 Randig tröja från Stylein – perfekt alternativ när man inte behöver vara lika varm som i en polotröja, men ändå vill vara mysig.
9 Svart tanktop från Wakakuu – Passar under tröjorna men också snygg om man tar av sig!
10 Svart sidenblus från Ahlvar Gallery – Mitt all time favourite-plagg som aldrig går ur tiden. Enda minuset är att de behöver kemas men jag får kanske handtvätta under den här perioden.
11 Vit skjorta från By Malina – en sidenskjorta som går att styla på många olika sätt. Jag önskar att den var lite mer oversized, men ser ändå många användningsområden för denna i höst!

Svarta sidenbyxor från Ahlvar Gallery

Nederdelar:

12 Svarta, tajta byxor från By Malina – Passar till ALLT!
13 Svarta sidenbyxor från Ahlvar Gallery – Slappa, sitter sjukt bra och är lika fina med sneakers som klackar.

Poloklänning från Other Stories

Klänning:

14 Roma Dress i brunmelerat från Adoore – den här är ny och jag ser så mycket fram emot att använda den i höst!
15 Grön klänning med volang på axeln från Custommade – Den här tog jag för den passar lika bra till vardags med byxor på kontoret som till fest med bara ben eller strumpbyxor när man ska ut på stan.
16 Poloklänning från Other Stories – jag har en i vitt och svart som är sååå fin och verkligen perfekt för denna säsong som jag kommer köra på när jag vill vara lite finare på vardagar.

Custommade-klänning

Skor:

17 Svarta ankelboots från Flattered – Vardags, fest, aw eller möte, dessa kan jag alltid ha på mig och de är sköna att gå i.
18 New Balance-sneakers – För dagar i parken eller på promenad!
19 Stövlar från Custommade – När jag vill vara extra snygg.

Wild card…
Yes, jag tänker att jag varje vecka under dessa två månader får addera 1 plagg utöver dessa 19 som blir mitt 20:e plagg för just den veckan! Fusk? Kanske, men man får sätta sina egna regler! Ni vet hur det är. Ibland känner man sig svullen, allt ligger i tvätten eller något försvinner.

Jag är så peppad på klädhösten! Vem är med mig på capsule wardrobe-utmaningen?

  1. Kör typ redan capsule som mammaledig ? men definitivt nästa år när det är dags att gå tillbaka till jobb. Kommer använda denna listan som inspo, känns spot on. Många variationer utan att det blir tråkigt eller ”svårt”.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi