Weekly Plans

Måndag!

Jag vet att många tycker det är stressigt att få iväg ett blogginlägg på måndagar men det är den dagen i veckan som jag har någon form av rutin på och därför den dagen jag vet att jag får in ett inlägg i lugn och ro. Om tjugo minuter ska jag ha veckans första möte, men än så länge är det bara jag och min dator. Malin sitter bredvid och äter en frukostfralla från Fabrique och alla pratar om helgens kick off vi hade tillsammans på Baby Journey. Jag sätter på Ludovico Einaudi och kopplar in hörlurarna för att få femton minuter ifred innan jag måste in i konferensrummet, fem har redan gått.

Hur känner ni inför gårdagens valvaka? Jag blir så emotionellt påverkad av valet och igår var det som ett känslomässigt big bang under kvällen och natten, jag kunde absolut inte sova förrän klockan passerat tre. Det är jobbigt att stå upp för sin egna politiska åsikt och det är jobbigt att se politik diskuteras i sociala medier där alla tycker olika när man är en högkänslig person. Som ni vet är jag anti-SD och jag drabbas av sån extrem ångest när jag ser folk i min omgivning som röstar eller sympatiserar med det partiet samtidigt som procenten tickar upp för varje timme som går. De är normaliserade nu och det gör fysiskt ont i mig att det har blivit så. Kanske tycker du som läser att det är jobbigt att jag skriver det och känner så. Politik är snårigt och tufft. Oavsett vem det blir som kommer ta hand om vårt land de kommande fyra åren hoppas jag att fokus läggs på rätt saker.

Åtta minuter kvar. Egentligen kan jag skriva typ en krönika på 500 ord på 20 minuter, men när det handlar om åsikter fastnar jag alltid. Väger mina ord rätt – även om de inte är många. För varje år blir det färre och färre åsikter som jag orkar dela med mig av. Integriteten ökar och orken minskar.

Jag har fruktansvärt mycket jobb den här veckan. Ett event, massa möten, långa listor med saker som ska göras och en höst som ska planeras. Nästa vecka känns det som att det blir min första riktiga höstvecka där rutiner och mys får ta plats istället för hets och gasa på. Jag har inte haft en helt oplanerad helg sen i våras så efter den här veckan är det jag som gör allt det där man vill göra inför hösten: rensa garderoberna, sortera saker i skåpen hemma, rensa skrivbordet på datorn, köpa nytt skrivblock, strukturera upp arbetsveckorna, laga gryta, baka paj och såklart plöja höstens tv-tablå på kvällarna. 

Vad ser du fram emot i höst?

Nu är det tre minuter kvar, dags att gå så att jag hinner plocka en kopp kaffe på vägen in. Hoppas ni får en fin måndag. Puss!

  1. Tack för att du vågar, orkar, vill skriva och berätta att du är anti-sd och att du blir illa berörd av de som sympatiserar med dem. Jag tror det är viktigt just nu att säga det så att vi inte normaliserar dem allt mer. Men ja, det är jobbigt just nu och det politiska klimatet känns väldigt hårt. Tack för dina ord! <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi