Italien, stranden, pastan, bröllopet

Förra veckan var jag alltså i Italien. Det var mycket som gick fel, det var det, men jag hade ändå gjort om den igen alla dagar i veckan. Mer om katastroferna som inträffade i nästa poddavsnitt som släpps på måndag!

Vi fick i alla fall två heldagar på stranden. Stranden i Rimini där min släkt bor är så himla barnvänlig. Bara jag promenerar ner dit tänker jag på min barndoms somrar och jag är så glad för att Dante också får uppleva stranden där.

Inga regler på semester – crepes med nutella och glass på förmiddagen går absolut bra.

Troligtvis en av de bästa skaldjurspastorna som görs i världen. Till och med Dante åt två portioner.

Det här var utsikten från hotellet! Man blir glad av att vakna till parasoller och hav.

Ni som har hängt med och har ett vaket öga vet att jag varje gång jag är i Italien äter tagliatelle con ragú e piselli hos Delinda. Jag hade faktiskt kunnat tänka mig att servera detta på vårt bröllop, bara flyga dit den lilla kvinnan som står där år efter år och lagar pasta till hundratals hungriga italienare varje dag. Ingenting är så gott som det här.

Nåväl, den stora anledningen till att vi åkte till Italien denna gång var för att min kusin Denise skulle gifta sig med hennes Matteo!

Ingenting slår känslan av den förväntan och kärleken som ligger i luften på ett bröllop.

Vårt bagage hade ju kommit bort, så den här looken införskaffades några timmar innan bröllopsstart. Men det blev okej ändå. Det viktigaste är att min farfar kunde vara med, som har blivit dement och inte längre är samma person ♥ Jag älskar honom så att det gör ont i mig. Demens är en hemskt sjukdom och det var väldigt jobbigt att komma hit den här gången och behöva uppleva hur snabbt det går att bli sämre i den. Men trots smärtan är jag så glad att jag fick titta på honom, skratta med honom och då och då se hur han glimrade till där inne i ögonen.

Nä nu börjar jag gråta.

Här kommer bruden!

Tårarna rann när dom sa SI!

Efter vigseln var det dags för mingel på vingården.

En brud som jagar min son.

Och efter en underbar middag med två pasta och grillbuffé gick vi ut i trädgården igen för tårta, fyrverkerier, dessertbord och dans.

Italienarna krossar oss svenskar med deras dessertbord.

Älskarälskarälskarälskarälskarälskarälskar.

Tacksam.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi