Frågor med Forni – Pigmenteringar

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED NIVEA

Pigmenteringar

Vi är redan två veckor in i den officiella sommarmånaden juni. Hur kan tiden gå så fort? Fram till midsommar är det fullt ös på jobbet, men sen är jag mer än redo att komma in i ett lite lugnare lunk och njuta av sommaren till max.

På tal om att tiden springer iväg – nu har jag testat NIVEA LUMINOUS630 Anti Dark-Spot i 8 veckor. Jag är så imponerad av resultat och jag ser faktiskt en tydlig skillnad när det kommer till mina pigmenteringar. Ni som hängt med mig vet att jag under min graviditet fick, precis som många andra, problem med just pigmenteringar. Det känns som att jag provat allt, och därför är jag extra glad över att jag hittat till dessa produkter. Minns ni när SVT gjorde en djupdykning i skönhetsbranschen och NIVEA’s produkter fick bäst betyg av alla varumärken? Det du får i deras produkter är otroligt med tanke på det schyssta priset. Verkligen ett alternativ som jag tycker passar alla (därför jag har jobbat med dom i snart fem år också!).

I alla fall, produkterna NIVEA SUN UV Face och NIVEA Day Fluid med SPF50 kommer att bli mina bästa vänner i sommar! Handkrämen, som innehåller SPF15, kommer även den att få en stabil plats i handväskan. En av de vanligaste orsakerna till pigmentfläckar är ju solexponering, och därför är det extra viktigt att ta hand om huden med rätt produkter – framförallt nu under sommaren.

I veckan hade jag en frågestund på Instagram om pigmenteringar och om NIVEA LUMINOUS630 Anti Dark-Spot. Jag fick in en hel del frågor, och har därför tagit hjälp av NIVEAs experter för att besvara alla. Vi kan ju konstatera att jag inte ensam om att kämpa med mina pigmenteringar!

Kan man använda serien när man är gravid?

Ja, den går jättebra att använda under graviditeten! Alla kosmetiska produkter från NIVEA har utvärderats för säkerhet och hudkompatibilitet innan de introduceras på marknaden, enligt bolagspolicy och europeisk lag.

Passar serien känslig hy som har lätt att få eksem, akne, knotter osv?

Serien är skonsam och lämplig för alla hudtyper, även dig med känslig hud.
Serien är dermatologiskt och kliniskt testad och har utvärderats grundligt när det kommer till säkerhet och hudkompabilitet. Däremot går det aldrig att ge en 100% garanti att produkten tolereras av alla konsumenter. Vi är olika och alla produkter passar inte alla helt enkelt.

Är serien vegansk?

Alla produkter i serien är fria från animaliska ingredienser.

Varför får en del pigmentfläckar? 

Pigmentfläckar uppenbarar sig på huden när kroppens melanin-produktionen hamnat i obalans. Då producerar huden för mycket melanin vilket resulterar i att mörka fläckar dyker upp på huden – så kallade pigmentfläckar. Pigmentfläckar kan drabba alla, oavsett hudtyp och solen är den vanligaste orsaken till att vi får dem, men det kan även bero på hormoner och gener. Fläckarna dyker vanligtvis upp på näsan, hakan och pannan – de delar av kroppen som får mycket sol. För att få en jämnare hud och reducera uppkomsten av framtida pigmenteringar är det därför viktigt att vara försiktig i solen, alltid använda högt solskydd och använda rätt typ av hudvård.

Fungerar Luminous på fräknar?

Ja, LUMINOUS630 reglerar enzymet som överproducerar melanin vilket skapar pigmentfläckar och påverkar även fräknar. Produkterna ger alltså en jämnare hudton överlag.

Kom till serien här

Fungerar Luminous på födelsemärken?

Nej, produkterna påverkar inte födelsemärken då detta är en annan typ av pigmentering.

Kommer fläckar att dyka upp igen efter att man slutat använda produkterna?

För bibehållen effekt rekommenderar vi att fortsätta använda LUMINOUS serien, detta även för att motverka risk för att nya pigmentfläckar uppstår.

Vad händer efter 12 veckor?

Efter 12 veckor kommer du se en skillnad på dina pigmentfläckar som har ljusast upp och blivit jämnare. För att bibehålla effekten och fortsätta skydda huden så rekommenderar vi att fortsätta använda produkterna även efter 12 veckors användning.

Vilka solfilter finns i produkterna med SPF?

I LUMINOUS630 produkter med SPF är det kemiska solfilter. Dagkräm och solskydd för ansiktet har SPF 50 och handkrämen har SPF 15.

Hjälper produktsortimentet, oavsett din hudtyp?

Ja, serien behandlar pigmenteringar oavsett hudtyp. Alla produkter är också skonsamma och passar även känslig hy.

Behandlar LUMINOUS630 alla typer av mörka fläckar?

Nej, produkterna påverkar exempelvis inte födelsemärken. Har du mörka ringar under ögonen rekommenderar vi LUMINOUS ögonkräm.

Vilken är den rekommenderade åldern för användning?

Produkterna kan användas i alla åldrar men kan vara mer relevanta för de som har pigmentfläckar eller är måna om att förebygga dessa.

Är produkterna parfymerade?

Ja, produkterna är lätt parfymerande med en mild och frisk doft. Alla produkter har en skonsam formula och är lämplig för alla hudtyper, inklusive känslig hud

pigmenteringar

Du kan läsa mer om varje produkt i serien i ett tidigare blogginlägg, klicka här!

  1. Hej Michaela!

    Du ger alltid så bra presenttips och jag efterfrågar därför dina bästa förslag på födelsedagspresent till min älskade lillasyster som snart fyller 18 år.

    Vill ge något som hon både kan och vill använda nu men som hon också kan ha kvar en längre tid 🙂

  2. Jag köpte dessa produkter när du tipsade om dom i våras efter att ha haft sjuka problem med pigmenteringar och de har verkligen funkar!! Jag är i chock nästan, trodde aldrig det skulle vara så stor skillnad på några veckor. Grymt samarbete!

  3. Jag är så glad att jag hittade till denna serie! Jag har testat sååå många produkter mot just pigmenteringar, och dessa har verkligen hjälpt mig!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi