Weekly Plans

Jag mår inte så bra just nu och när jag tänker efter så inser jag att de senaste månaderna har jag nog inte varit så lycklig. Lycka är ju ingenting man som människa kan kräva att livet ska ge en hela tiden, men mitt måttstock för mitt eget liv har jag ändå hyfsat bra koll på och senaste tiden har jag inte känt mig så tillfreds som jag annars brukar. Jag vet inte om jag är girig, kanske är det så, eller så är det något annat. Jag vet liksom inte om det är normalt att vara såhär låg? Hur ska man veta vad som är normalt? Jag vet bara att jag har börjat gråta igen.

Vad skönt det hade varit om alla skrev öppen på sociala medier om hur dom mådde varje dag, kanske hade ens definition av ”normalt” sett annorlunda ut då.

Något jag vet till 100% säkerhet är att mitt fysiska mående absolut är en av orsakerna till att jag inte mår så psykiskt bra. Mina ryggproblem har blivit värre och nu var det som att allt hopp rann ur mig… jag kommer aldrig bli frisk. Men också: tänk om det är något allvarligt fel på mig? Jag ska ringa min läkare idag igen och se om det till slut går att kräva en röntgen. Vi får se.

Jag har Dante, min familj och mina vänner – lyckan finns i dom. Men det är något på insidan som saknas.

I alla fall, här kommer tre saker jag ser fram emot den här veckan:

  1. Julia fyller 25 år idag och givetvis ska vi fira henne hela dagen lång!
  2. På onsdag ska jag till Gröna Lund med Dante för första gången. Varje dag vaknar han och frågar ”Är det Grönan idag?” så vi är riktigt peppade, haha!
  3. Har en rolig jobblunch på fredag som jag ser fram emot också med massa inspirerande människor!

Hoppas er vecka börjar med mer kärlek och självkänsla än vad min egen gör. Om inte så är vi inne i detta tillsammans i alla fall ❤️

  1. Godmorgon Michaela, missförstå mig rätt nu, men det kändes ”skönt” och läsa att du inte kände dig riktigt lycklig. Jag önskar dig inget annat än lycka i livet för du verkar vara en superhärlig person, men att du är öppen och visar att livet inte alltid är på topp känns skönt för oss andra som också har dippar i livet emellanåt fast man ”egentligen” har allt man behöver på pappret.
    Hoppas du får en fin dag 🙂
    Kram

  2. Alla styrkekramar till dig <3 Och tack för att du och din blogg finns på sociala medier. Jag har följt och inspirerats av dig sen jag började på gymnasiet för 8 år sedan och sen dess har din blogg alltid varit den tryggaste och bästa plattformen för mig – tack vare din transparens och ärlighet om att livet och ens mående går upp och ner och inte alltid är perfekt. Så tack för det och tack för dig. Och än en gång – skickar massa styrkekramar, allt har sin tid och allt går över <3

  3. Tack för ditt ärliga inlägg. Har du hört talas om appen ”Curable”? Den har hjälpt mig att hantera den mentala biten av långvariga fysiska problem som tillslut påverkar vår psykiska mående som i sin tur påverkar smärtan. Hoppas du mår bättre snart! Många kramar 💕

  4. Du kanske ska testa energi healing, ibland så sitter det som gör fysiskt ont mycket djupare och handlar om energier som har fastnat. Även välmåendet handlar ofta om att någon energi sitter fast och behöver lite hjälp för att släppa. ❤️🙏🏼✨ https://www.healingdivinity.com/

    Kärlek till dig!

  5. Åh, stor kram till dig! Håller med andra, är tacksam för att du är så ärlig och transparent, det hjälper många att också våga öppna upp sig tror jag. Jag hoppas du mår bättre snart , och att du får den hjälp som behövs för att må bättre. Stor, stor kram!!

  6. Tack för att du delar och för att du genom alla år av att blogga alltid är ärlig och öppen. Känns ärligt talat som den enda platformen där man får se en profils verklighet och inte bara färgglada kläder, BUS:ade ben och en bebis och drink i högsta hugget….

    Jag känner så igen mig i dig just nu, är också på en plats i livet där något skaver och jag känner mig låg men kan inte riktigt sätta fingret på vad det är…. men tiden får väl utvisa detta.

    Styrkekramar till dig, och fortsätt vara den du är <3

  7. Hej Michaela, tack för ditt inlägg. Jag har troligtvis pms idag och har verkligen känt att livet känns jobbigt men då känns det skönt att läsa att även ”perfekta” personer också kan känna sig ledsna. Det är okej och det hör till livet. Hoppas det fysiska blir bättre snart och att det kan påverka det psykiska. Kramar

  8. Vill bara skriva att jag tycker absolut du ska stå på dig angående röntgen av ryggen, jag har själv gjort detsamma när inget annat hjälpt. Då får läkarvården göra sitt och hjälpa en finna svar!
    Hoppas allt löser sig!! Kram <3

  9. Har inte heller mått bra på sista tiden, kommit på mig själv att jag liksom inte känt mig riktigt glad på flera månader. Mycket grundar sig i ett jobb som jag vantrivits på och inneburit mycket ångest. Nu är min anställning snart slut och jag ser ljuset i tunneln. Hoppas det kommer snart för dig. Kram ❤️❤️

    1. Åh, hoppas du kommer trivas bättre på nästa arbetsplats och som du säger – man får fokusera på ljuset i tunneln!

  10. Så bra att du söker hjälp! Kom ihåg att ihållande smärta kan göra att en känner sig galen och ifrågasätter allt utöver att det sätter sig på humöret. Hoppas att det ordnar sig och det förr snarare än senare 🖤

  11. Jag har en liten teori, gällande mående o känna sig lycklig. Måendet går ju alltid lite upp o ner av olika faktorer. Men jag hade en period där jag skulle kunna anses som lyckad, med snyggt jobb, bra betalt, allt man kan önska runt mig. Kom det då en period där jag mådde lite sämre kändes fallet större, för jag kände att jag hade allt men kunde ändå inte känna lycka i det o bara må allmänt bra. Skämdes för att jag inte kunder må bra i en privilegierad miljö. Nu har jag ett enklare liv, mycket självvalt. Mår inte alltid på topp, men känner inte samna skuldkänsla eftersom mitt liv utåtsett inte är lika lyckat, även om jag är nöjd.. Jag tror att från vi är små får en bild att man ska bo i ett visst område, viss bostad, bra jobb, bra lön, vänner, familj, då är man lycklig. Så kanske man sitter med allt det o ändå mår som vanligt o känner frustration o otacksamhet över att man inte kan må bra i det. Du uppfylld nyligen din dröm om ditt hus o har väl haft en bild av dina lyckligaste stunder där. När den själsliga lyckan inte ingår i huset så kanske det skapas en frustration där kring hur man tänkt att allt ska vara när man har allt man drömt om. Att det blir en spiral nedåt i stället för uppåt o känslan förstärks då man bara vill vara tacksam o lycklig. Men vad vet jag..

  12. Att du erkanner for dig sjalv att du inte mar bra, ar ju ett jattebra forsta steg. Det ar latt att fortrycka sana kanslor. Men nu har du vagat saga till dig sjalv att du inte mar bra. Steg 1 klart. Ta dig tid for dig sjalv, och tid att titta innat och riktigt kanna efter var det skaver. Tack for att du alltid skriver sa arligt, det far aven oss som kanske inte heller mar sa bra, att kanna oss mindre ensamma i dom kanslorna. Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi