Frågor med Forni

Åååå! Vilket hotell ska ni bo på? 

Vi bodde på Petit Ermitage när vi var i L.A! Rummen är inte mycket att hänga i granen men atmosfären och rooftopen är 10/10! Obs – ej barnvänligt!

Har du försökt träffa någon fysioterapeut inom kvinnohälsa? Tex finns ju Mia Fernando (bakingbabies) och Emma Regberg? Grymma fysioterapeuter = sjukgymnast, bytte namn för ca 8 år sedan. Tänkte om det rör bäckenbotten, går på högkostnadsskyddet!

Jajamensan, jag har gått till en fysioterapeut i 6 månader som är specialiserad på bäckenbotten!

Åh vilken säsong är det du ser? 🙂 Är också helt besatt av Love is blind och har nu sett S1, S2 samt den brasilianska versionen! 🙈🤣

Jag såg precis Love is blind säsong 2 amerikanska versionen. Alltså vilket geni som kommit på denna programidé. Jag tycker nästan lika mycket om den som Bachelor <3

Kan jag fråga hur du ser på denna kostnad för bäckenbotten? Den kommer av ett gemensamt beslut av att skaffa barn. Delar ni på kostnaden på ngt sätt? Vet att man kanske har delad ekonomi, eller står för olika kostnader i en relation. Men jag ser det ibland som gemensamma kostnader även om det rör saker kring min kropp om det är ngt vi är två om:) ngn annan som har ngn syn på detta?

När du skrev den här kommentaren så insåg jag att men gud, det här har jag ju inte ens tänkt på. Det är klart att jag och Damon ska dela på den här typen av utgift. Jag går ju inte till fysioterapeut eller på bäckenbottenrelaterad träning/massage för att det är kul, utan för att jag måste eftersom min kropp förstördes av att jag tillverkade vårt barn. Ska börja ta det på vårt gemensamma konto!

Hyr ni framåtvända stolar då eller lyckas ni hitta bakåtvända? Det känns typ omöjligt att få tag på bakåtvända stolar utomlands till barn över ett år, i min erfarenhet. Vi kör alltid framåtvänd utomlands men känns sådär, iaf när barnen var mindre.

Vi kör framåtvänd bilbarnstol utomlands eftersom det är det som erbjuds när man hyr. Vilket underlättar för oss eftersom Dante är extremt åksjuk! Längtar tills vi kan byta till framåtvänd här hemma också så att han slipper må så dåligt och vi kan åka på mer utflykter.

Så härligt! Skulle inte du kunna skriva lite mer om hur ni får ihop” livspusslet”? Jag vill inte ge upp idén om att det går att få allt men har väldigt svårt att få ihop det och blir ständigt besviken på mig själv.. För att jag inte orkar ta tag i saker som jag tycker om pga sömn och sjukdom/VAB.. Hur gör ni med VAB? hämtning på föris osv? vore kul att få lite tips om hur ni får ihop det.
Kram
A

Det enkla svaret är att vi inte får ihop vårt livspussel på något sätt. Jag är alltid för kort på någon pusselbit. Det som oftast prioriteras bort är min egentid och tid för min och Damons relation. Men enda anledningen till att vi i alla fall får ihop något sånär som ett pussel är att vi får hjälp av våra föräldrar. Mina föräldrar hämtar Dante från föris en dag i veckan och Damons föräldrar en dag. Då har vi två dagar per vecka vi kan jobba sent båda två! Sedan har vi mycket hjälp av dem från helgen, men det handlar mest om att Dante vill hänga med sina mor eller farföräldrar. Och då får vi tid över till sånt som behövs för att allt ska gå ihop, vilket ibland är ett glas vin med vänner och ibland är att sortera 15 kilo tvätt…

Kan du inte dela restaurangtips i LA? 😍

Vi körde typ bara såna som jag visste var safe cards när vi var där nu, eftersom det var så kort tid. Så alla restauranger är underbara och man vet att man får exakt det man förväntade sig! De vi var på och som jag varmt kan rekommendera är Gigis, Catch, Cecconis, Gucci Osteria, The Ivy och Tao!

Hej! Jag såg att du skrivit om att det inte går att hantera andras agerande och sanningar. Jag själv fastnar lätt i hur andra agerar och tänker/säger om mig. Jag har jättesvårt för att släppa det och kan ibland älta allt. Det kan både vara att jag tänker på varför bekanta beter sig/ säger om en men det kan också vara nära vänner som gör att jag börjar älta på grund av att jag vet att vissa pratar mycket skit om andra. Hur brukar du göra för att släppa det?

Gillar din blogg och att du är så öppen kring mkt!
/ S

Det är en svår balansgång och jag har nog inget bra svar på frågan då jag själv kan fastna i en dålig spiral av att älta mycket i perioder. Det som får mig att kunna släppa det är att öka nivån av självkärlek vilket jag gör genom att meditera, yoga, lyssna på peppiga podcasts, fokusera på min familj, dricka mindre alkohol och slopa sånt som triggar min ångest, vilket kan vara allt från vissa umgängeskretsar eller situationer till ångestfyllda filmer och serier. Att fokusera på vad andra tycker och tänker om en på ett negativt sätt tror jag grundar sig i ens egen osäkerhet, och då måste man jobba på den. En sak som jag tycker fungerar väldigt bra är även att engagera mig i välgörenhet. När jag lägger tid och fokus på att göra världen till en bättre plats så mår jag bra och känner mig som en god medmänniska. Och då spelar det inte lika stor roll vad andra tycker om mig, för jag vet att jag gör något bra med min tid på jorden.

Kan du inte snälla länka till den fina klänningen från H&M som du hade första kvällen i LA?! 🙂 

Den är slut i grönt men jag hittade den i svart – här!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi