Weekly Plans

Min morgonrutin ser alltid likadan ut. Jag märker på mig själv att jag verkligen är en sån person som mår bäst av små rutiner i min vardag för att slippa tänka så mycket på vad jag ska göra, utan bara göra per automatik. När jag bodde själv på Kungsholmen såg mina mornar alltid ut på samma sätt. Snooza tio minuter, tjugo minuter för att göra och äta frukost framför Nyhetsmorgon, en kvart för smink, på med kläder och sen bussen till jobbet.

Mina mornar nu ser ut såhär: det levande alarmet piper när det vill, ofta kring 06-06.30. Det låter såhär ”Mamma! Agua! Är det morgon nu?”. Så lägger vi oss under en filt i soffan och tittar på barnprogram på tv. Efter sju kryper jag upp ur soffan, kokar kaffe och ägg, ställer fram frukost och fixar i köket. Sen äter jag och Dante frukost tillsammans och han frågar alltid vem som ska hämta honom på förskolan och vilken dag det är idag. Strax innan åtta är frukosten undanplockad och vi gör i ordning oss i badrummet tillsammans. Antingen snabbt om vi har bråttom eller långsamt med smink och produkter om vi har lust. Borsta tänderna och håret innan kläder tas på. Avslutningsvis alltid en battle i hallen när ytterkläderna kommer fram och diskussion om huruvida vagnen eller benen är bästa sättet att ta sig till föris på. Halv nio är vi ute ur lägenheten och dagens äventyr börjar. Jag lyssnar alltid på två låtar eller en podd när jag går mina fem minuter från föris till kontoret och drar igenom arbetsdagen i mitt huvud. Och så går mornarna, i sin stilla takt, jag älskar dom.

Något jag gör när vi äter frukost varje morgon är att läsa Elsa Billgren och Sandra Beijers bloggar eftersom de alltid publicerar ett inlägg kl 06 på morgonen. Nu undrar jag om ni skulle vilja att jag också tidsinställde mina inlägg så att ni vet exakt när de kommer? Idag publicerar jag ju i realtid för det mesta men jag hade kunnat planera annorlunda och se till så att det varje dag finns ett nytt inlägg kl 06 om det är någonting ni föredrar?

En annan fråga, vad använder ni för verktyg för att läsa bloggar? Jag har alltid använt bloglovin men den fungerar inte längre och nu vet jag inte vad jag ska använda. Det är så jobbigt att gå in på alla en och en tycker jag!

Bloggar alltså, det finaste vi har. Jag älskar att läsa bloggar när jag har en ledig stund över, de är så trygga.

Veckans pepp: Mina föräldrar fyller år på torsdag! Så mysigt! Tänk om tvillingarna skulle komma på torsdag, hur sjukt hade inte det varit haha! Dante fyller ju år samma dag som sin farfar så man vet aldrig vad som sker.
Veckans depp: Jag har ont i kroppen och är i desperat behov av en behandlande massage så på onsdag ska jag till min naprapat, hoppas det känns bättre efteråt. Det finns få saker som dränerar en så mycket som kontant smärta.
Det här ser jag fram emot: Poddinspelning om relationer på fredag för Baby Journey, produktionsdag för FORNI, roliga möten, hänga med lillegos och bara ta det lugnt.
Morgonens tacksamhetstanke: Jag hade inte bytt ut mitt liv mot något annat i världen.

 1. Var också en bloglovin-lover, och har haft så svårt att hitta ett lika smidigt sätt att läsa bloggar, men tycker att Feedly funkar på nästan samma smidiga sätt! Rekommenderar 🙂

 2. Hej!
  jag läser också Sandra och Elsas bloggar på morgonen, tycker det är så mysig start. Så om du frågar mig så uppmuntrar jag absolut till morgonblogg 🙂

 3. Tipsar om Feedly. Där lägger man till alla bloggar man följer och så kommer nya inlägg i ett samlat flöde. Funkar på dator eller mobilapp 👍🏼

 4. Tips sen Bloglovin slutade funka är Feedly! Mkt mkt bra! Väldigt lik o till o med bättre då man kan ställa in lite fler inställningar.

  1. Är den gratis? Är bloglovin-beroende sedan länge men heeeeeeeerregud vad den stör mig nu för tiden

 5. Gärna tidinställt kl 6, älskar det hos Elsa och Sandra! Jag går in på varje blogg en och en och det har jag gjort nu i typ 20 år 🙃 men även det är en mysig rutin!

 6. Har också använt Bloglovin så länge jag vill minnas men den strular så mycket nu så förra veckan gick jag över till Inoreader, googlade och fick upp den men ska nog kolla in Feedly som flera tipsade om här med. 👌🏼

 7. Jaa, gärna tidsinställ! Jag har också haft som morgonrutin att läsa Sandra och Elsas bloggar i många år och vore mysigt att läsa även din. Läser få bloggar då få intresserar mig men din har verkligen blivit en favorit. Gällande verktyg använder jag inget. Kram!

 8. Ja! Så mysigt med inlägg på morgonen. Läser din, Sandras, Elsas och Frida Lunds blogg varje morgon när jag dricker kaffe. Dagens mysigaste!

 9. Bloglovin här också. Meeen sjukt störigt nuförtiden (eg i flera år) så säg gärna till om du har tips på annat 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi