Första dagarna i Marbella

Välkomna till måndag förra veckan! Det regnar och är 15 grader när vi möter upp vår mäklare för att få nycklarna till vårt hus. Vi åker dit och låser upp medan regnet droppar. Jag glömmer bort att ta någon bild, för nyfiken på det hus som nu är vårt.

Det är så fint :’)

När klockan slår lunch åker vi till El Corte Ingles (NK i Spanien) för att äta lunch uppe i deras gourmet-avdelning när Dante sover i vagnen. Vi bråkar hela lunchen men gott var det i alla fall.

Helt ärligt: den som säger att de har tagit sig igenom en renovering utan att bråka måste antingen ljuga eller så har dem en ojämn maktbalans i förhållandet. Av alla jag känner att döma, samt min egna lilla erfarenhet, verkar det vara kort och gott omöjligt.

Ceviche! Mums!

Vi blir vänner och kollar på utomhusmöbler i varuhuset. Där finns så mycket fint! Vi provar, känner, fotar av våra favoriter och skriver ner mått på olika saker. När vi kommer till grillarna får jag en chock, varför kostar en grill 15 000kr haha? Det kan man ju lägga på… fina möbler :)))

Regnet fortsätter att ösa ner så vi tar oss till en färgbutik för att välja ut färgprover.

Mmm det här blir fint! Färgerna i huset kommer att bli grön, orange, rosa, blå och gul.

Efter färgbutiken åker vi och tittar på handfat till badrummen då vi ska byta ut handfaten i alla tre badrum. Vi bestämmer oss för att det blir sten-handfat på övervåningen.

På kvällen är vi helt slut så vi går ner till Puente Romano för att testa en thailändsk restaurang. Det slår oss då att vi kanske har ätit thaimat tillsammans en gång sen vi blev ihop för nio år sen?

Men det var sååå gott och mysigt. Dante sov hela middagen och vi fick kvalitetstid med bara god stämning <3

På tisdagen fortsatte regnet att falla. Vi åkte till banken för att skriva på 1763 papper.

Sen åkte vi för att kolla inredning… åååh det finns så mycket fint! Den här soffan ville Dante köpa.

Vidare till mer kakelbutiker, mäta ut kommoder och sånt renoveringsaktigt innan vi lät Dante köra bil inne i ett köpcentrum.

När vi kom ut sken solen så då släppte vi alla måsten för att åka till stranden!

Tänk att vi har ett hus här nu???

Det kom vilda kaninungar som Dante lekte med och livet var helt perfekt i just den stunden.

På kvällen gjorde vi oss i ordning för att äta middag.

Det blev Nobu med massa olika rätter och kallt vitt vin. Vi pratade om de olika valen i huset, försökte komma närmare våra beslut och sen gick vi hem och la oss vid 23.

  1. Lite tidigt för att renoveringsbråka 😅 Skämt åsido så tror jag alla bråkar vid renoveringen. Min sambo känner jag ibland väljer att missförstå mig fast vi menar samma sak – blir GALEN på det. Men fint blir det!

    1. Haha <3 Mmm jag känner också att man kommunicerar på sämsta möjliga sätt kring renovering. Men som du säger, det blir ju så fint tillslut!

  2. Ska bli kul att följa med på er renoveringsresa! 🙂 Jag har gjort en lite renovering och det är verkligen jobbigt när man inte är överens. Det brukar bli kompromisser, jag ville ha ett rosa rum, han gick med på det om den inte var för skrikig 😀

    1. Vi komproimssar också men jag avskyr kompromisser ibland för då slutar det med att ingen blir nöjd och det är det värsta haha!

  3. Inget renoveringsbråk här (och ingen skev maktbalans heller haha) men vi gjorde noll själva, valde bara och hade en byggfirma som höll ihop allt. Nog större risk för bråk om man fixar och donar själv mycket ser (i vårt fall) en renovering framför mig som aldrig hade blivit klar… 😆

    1. Haha ja alltså vi har både företag som projektleder och en byggfirma som de har kontakt med, men menar du att ni är ense i varje beslut? Det är inte vi haha <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi