Moodboards för Marbella-renoveringen

Så roligt att ni uppskattade mitt inlägg om hur vägen fram till vårt utlandsboende såg ut! Och för er som missade det inlägget så finns det här.

Jag ska berätta mer om själva huset senare, men det får bli ett eget inlägg! Det enda ni behöver veta nu är att vi ska renovera delar av townhouset samt göra en utbyggnad (hjälp haha!). Jag tog en aw med Petra när huset var signat och gick igenom vilken stil som hade passat, sedan gjorde jag en Pinterest-mapp som hon fick gå in och fylla på med hennes favoriter för att få fram just den stilen. Jag visste direkt hur jag tyckte att huset skulle kännas, så det var toppen att få input av en kompis som är mer skillad på inredning än vad jag är. Jag tycker det är så roligt att bolla sånt här med vänner och älskar att få hjälp och inputs!

Huset är ett spanskt townhouse i vit sten från 1985. Det har bott en kvinna där som har behållit mycket av originaldetaljerna, och det tänkte vi fortsätta med! Stilen på huset är typ Andalusiskt med klassiska detaljer för hus i regionen, mixat med retrodetaljer som nästan skapar lite art deco-känsla. En inte helt självklar mix som jag ser en stor tjusning med att behålla trots allt!

Nedervåningen ska renoveras och byggas ut. Köket ska öppnas upp och kommer få gå i pistagegrönt. Här ska ute och inne få mötas med grönt och rotting som vi även plockar med till uteplatsen som är i anslutning till köket!

Det är tre badrum i huset. Badrummet på nedervåningen ska renoveras och här har jag varit helt inställd på mikrocement i beige/rosa tills jag hörde att mikrocement kan vara knepigt i Spanien med fukten där. Har någon av er erfarenhet kring detta?

Övervåningen har ett originalgolv från -85 som är turkost. Min första tanke var “golvet ryker!” men när jag pratade med Petra och Damon som båda älskade golvet så tänkte jag om. Det är härligt med ett golv som känns som botten av en pool! Så vi behåller det och målar i andra blåa nyanser samt varma gula toner för att balansera det kalla turkosa golvet. Jag tror faktiskt att övervåningen kommer bli sååå mysig med dessa färger tillsammans med stora, mjuka mattor.

KUL att göra något som går så långt bort från min stil här hemma! I mitt huvudboende vill jag ju ha lugna färger, neutrala toner och väldigt skandinaviskt. Men här vill jag att de ska synas att man är i Sydeuropa, med samma färger som mina italienska släktingar hade hemma hos dem när jag växte upp. Nonnas solgula soffa finns med mig i hjärtat när jag väljer gul övervåning och alla rottingmöbler på landet hos Nonnos syskon får ta plats i köket fast i en modern tappning.

Det viktigaste är att axlarna sjunker tio centimeter när man kliver in. Här är det semester.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi