Weekly Plans

God morgon fina ni,

Hur mår ni?

Det är svårnavigerat på sociala medier just nu, tankarna om hur jag använder min plattform rätt är många och jag vet inte riktigt hur jag ska ta dem vidare. Man vill ju alltid göra rätt, men ibland är det svårt att veta vad det är. Jag antar att jag får fortsätta följa hjärtat och dela sånt som jag tycker känns bra. Och framför allt göra det som känns rätt som privatperson.

Jag vill påminna alla om att fokusera på rätt frågor i den situation vi just nu befinner oss i. Att göra det vi kan för att bidra på de sätt som är möjliga för oss. Att varje dag känna tacksamhet över att vi slipper leva i krig och påminna oss om att det lika väl hade kunnat vara vi som flyr med våra barn från våra hem. Det här är en tid för att öppna upp sitt hjärta och låta alla medmänniskor få plats inuti det.

Förutom att donera pengar till Unicef så har jag även packat ihop en påse med kläder som jag ska donera till Naturkompaniets insamling idag. Jag mejlade Refugees Welcome Stockholm också om att hjälpa till som kommunikatör då jag såg att de var i stort behov av det på deras hemsida. Vi alla sitter på något vi kan hjälpa till med: kunskap, tid, pengar, saker, erfarenheter, kanaler etc. Låt oss verka tillsammans. Här kan du läsa mer om Refugees Welcome Stockholm och vad de behöver hjälp med.

  1. Tycker faktiskt man kan varva mellan att dela länkar om Ukraina med att faktiskt uppdatera sina medier som vanligt. Influensers har inget ansvar att agera nyhetsmedier. SVT har inte ställt in Melodifestivalen och tidningar fortsätter skriva om skvaller från kändisar. Ni har all rätt i världen att skriva om normala saker precis som alla andra arbetsplatser jobbar på. Tycker tvärtom att denna helgen varit så mycket jobbigare eftersom ingen blogg uppdaterade utan allt man hade att läsa var krigsnyheter vilket skapar mer ångest.

    Man kan visa solidaritet samtidigt varvat med normalt liv!<3

    1. Håller delvis med. Nyheter och regeringen bär stort ansvar. Samtidigt lever vi ju alla i detta fruktansvärda nu, följer eller påverkas direkt med en klump i magen. Således visar det sig också på exempelvis på bloggar och Instagrams. Att skriva ”som vanligt” är just nu att skriva såhär tänker jag. Inget konstigt.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi