Nyårslistan

Gott nytt år favoriter!

I vanlig ordning ska jag såklart posta en nyårslista för 2021 som jag gör varje år. Kopiera gärna och svara ni också i anteckningar på mobilen eller något – det är fint och nyttigt att summera sitt liv med jämna mellanrum tycker jag!

Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut?

Signade mitt alldeles egna kontor som dessutom är det finaste kontoret jag vet! Lanserade min egna cava! Släppte en onlinekurs! Abonnerade Junibacken! Demonstrerade för förlossningskrisen! Sömntränade ett barn!

Vad var din största framgång 2021?

Det är utan tvekan den framfart vi har haft med Baby Journey under det här året. Vi hade 22 000 användare när vi gick in i det här året och idag har vi 70 000 (!) samt är Sveriges snabbast växande gravid och barnapp.

Och på ett personligt plan?

Att vi fick ordning på Dantes sömn och därmed fick tillbaka vårt liv. Att vi klarade av att hitta tillbaka till varandra efter det efterskalv som kom när sömnen äntligen började fungera normalt. Att jag lärde mig några väldigt viktiga saker om mig själv. Och att jag och Dante kommit varandra nära på ett sätt som slår bebistiden med hästlängder.

Vilka platser besökte du?

Rimini, Marbella, Paris.

Bästa dagen på året?

Dagarna i Marbella i somras! Vi var så lyckliga och nästan varje dag var de bästa dagarna i vårt liv.

Vad gjorde du på midsommar?

Vi firade på det lantställe som Petra, Markus, Oscar och Carro hade hyrt. 10 kompisar och barn i överflöd! Det var en av mina bästa midsomrar.

Vilken var den bästa festen?

Amanda och Shoan hade en helt underbart rolig sommarfest i juni! Daniels 40-års fest i september var också helt otroligt rolig. Sedan var vår tjejkväll när restriktionerna släppte i oktober helt klart en av årets bästa kvällar. Samt Sofia och Johans julfest med ravetema där jag dansade non stop tills jag inte kunde röra mig!

Bästa köpet?

Jag köpte en fin ring till mig själv i julklapp som helt klart är årets bästa köp.

Bästa matupplevelsen?

När jag efter 2 1/2 år äntligen fick äta tagliatelle con ragu e piselli på Delinda i Rimini med min familj igen <3

2021-stilen?

Inte party i alla fall…

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, allt det där jag nämner ovan. Mest glad över att sömnträningen fungerade. Bästa som hänt i mitt liv när allt började rulla på för den här familjen med vår sömn. Minns att Damon och jag sa att vi hade lagt alla våra pengar på det såhär i efterhand med tanke på hur bra vi mått av det. Man förstår inte värdet av sömn förrän man har haft brist av den i 1 1/2 år alltså, haha.

Och ledsen?

Ja. Jag har haft det jobbigt i en kompisrelation och det har varit ledsamt. Men jag har ändå landat och accepterat det och allt känns okej. Livet är inte alltid glass och ballonger, speciellt inte relationer. Det hade varit helt galet om det aldrig uppstod konflikter i ens liv. Men det betyder inte att det inte är ledsamt och jobbigt att ta sig igenom dem.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare! Alltså vet ni en märklig sak, att jag har blivit mindre känslig sen jag blev mamma. Som HSP-person har jag alltid varit väldigt känslig, men sen föräldraskapet kom har jag fått mer balans i mina känslor. Jag är glad allt som oftast, men sen är jag en väldigt öppen person som pratar högt och brett om alla mina känslor (och gärna kryddar för historiens skull) så man kan nog uppfatta mig som mer ängslig/ångestfylld än många andra. Men i viss mån är det bara mitt sätt att berätta historier eller måla upp scenarion. Jag rätt glad alltså.

Något oväntat som hände?

Jag trodde inte när året började att jag skulle börja jobba så mycket med Baby Journey som jag har gjort från och med efter sommaren. Det var en oväntad vändning i min vardag som jag verkligen tycker om! Sen hände en annan oväntad grej men den är hemlig ett tag till 🙂

Vad önskar du att du gjort mer?

Dansat. Jävla pisspandemi kan du bara ge dig så att jag får gå ut och dansa när våren kommer!!

Vad önskar du att du gjort mindre?

Gett så mycket av mig själv i olika situationer för att bli omtyckt eller älskad.

Årets låtar?

Jag har lyssnat på Dancing in the moonlight med Jubel varje dag när jag har gått till jobbet. För då dansar jag upp i trappan och vägen det tar för mig att gå till kontoret är exakt den låten två gånger på rad.

Favoritserie?

Helvete vad mycket bra serier det har varit i år. Kastanjemannen, Emily in Paris, Maid, Snabba Cash, The Serpent, And Just Like That, Exit och givetvis Bachelor <3

Bästa filmen?

Det här kommer låta helt sjukt men jag har inte sett en enda bra film i år. Jag har bara sett gamla komedier för att vila hjärnan mellan alla serier vi har plöjt.

Bästa boken du läste i år?

Där kräftorna sjunger samt Depphjärnan. Både mycket bra på olika sätt – läs dom!

Vad gjorde du på din födelsedag?

Firade på Casanis Plage, en beachclub på stranden i Marbella, med ett gäng kompisar. Åt lång lunch, drack cavasangria och badade i havet med min älskade son.

Är det något du saknar år 2021 som du vill ha år 2022?

En bättre självkänsla. På grund av saker som har hänt i år har jag inte tyckt så mycket om mig själv hela tiden. Under 2022 hoppas jag på bättre självkänsla!

Nyårslöfte?

Dom hittar du här. 

Högsta önskan just nu?

Att vi hittar rätt boende i Marbella.

  1. Jag är också väldigt tydligt HSP -person vilket har varit jobbigt på många sätt i mitt liv. Men efter att jag fick barn för lite mer än tre år sedan lider jag nästan inget av det längre. Jag tror mycket det beror på att för mig är min dotter det viktigaste och jag kommer alltid prioritera henne högst, och på så sätt går jag inte och känner in om människor är besvikna på mig om jag t.ex tackar nej till något eller så. Min prestationsångest är också så mycket bättre. Förut satt jag alltid kvar och jobbade och jobbade helger osv – nu åker jag hem när min arbetsdag är slut leker med min dotter och skulle aldrig jobba gratis en helg och därmed missa tid med mitt barn. Så skönt!

  2. Hej!
    Jag har en 5-månaders hemma som vi snart ska börja sömnträna enligt Hanna Bergenkull. Enligt henne ska man gärna ta bort nappen för barnen, ser att er lilla har nappen kvar. Har ser fungerat för er? (Uppenbarligen men..) Tycker nappen är en life-saver under bilfärd o vagn osv så gruvar mig för att man ska sakna den men samtidigt så tappar hon den flera gånger under insomning osv. Hur tänkte ni där?:)

  3. Har du lust att berätta lite om vad som hände med er relation efter sömnen?
    Jag och min sambo harhaft ett jobbigt första år som föräldrar och också haft tufft med sömnen. Men jag vill tro att vi hittar tillbaka nu när min son är större och börjar sova bättre…

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi