Det kom en julledighet och såhär såg den ut

Ska vi titta på lille juleveckan och vad jag har haft för mig? Vi var ju instängda i fyra dygn pga kände oss krassliga och ville vänta in covid-svar. Men när de kom tillbaka från labbet negativa var det hallelujah, frisk familj och nu står 2022 runt hörnet. Nåväl, här är min vecka serverad i 16 bilder!

Julia bjöd mig och Timmy på frukost den 23:e, det var bara vi tre på kontoret då.

Jag var klädd i en ny tröja från Stylein (annonslänk), byxor från By Malina (annonslänk) samt ankelboots från Zara (liknande här, annonslänk).

Jag mötte upp Stina och Steffi för en jul-lunch på Riche. Egentligen skulle jag bjuda Steffi för att hon hade gissat rätt i Bachelorette att Julia skulle välja Jesper men sen dumpa honom och dejta Felix istället (puh). Jag sa ”No way, bjuder på vinlunch om du har rätt” och tro pelle att hon hade det!

Den 24:e vaknade vi upp till julaftonsmorgon med paket under granen som tomten hade lämnat!

Det var strålande sol och magiskt nog hade det snöat under natten. Jag och Dante gick ut och lekte som bara barn kan göra när snön har fallit. Vi rullade oss i den, låtsades att vi var snömonster, åkte rutchkana och slickade upp snö samtidigt (det går om man åker baklänges på mage). Allt sånt hans pappa skakar på huvudet åt 🙂 Sen gick vi och handlade varpå Dante sa ”God jul!” till alla han träffade samt började jaga en okänd man som skulle ha risgrynsgröt i butiken. Dante fortsatte nämligen monsterleken utan att jag förstod det. Mannen var sådär glad över det…

Vid lunch kom gästerna!

Så åt vi julbord som sig bör med fokus på sill och kalla grejer till lunch. Mamma hade gjort en egen parmesansill i italiensk stil och oh boy den var smarrig!

Efter Kalle Anka och fika med Timmys saffranskladdkaka (mums!) så kom tomten. Dante var modig och som den mamma jag är hade jag helst velat ägna hela detta blogginlägg åt att oooh och skryta om min modiga son men jag ska låta bli. Låt mig bara säga det här: gud vad det värker i kroppen av kärlek när ens tvååring liksom springer fram, ger tomten en kram och sedan HOPPAR upp i ens famn igen. Så läskigt men ändå ett så bestämt mål: paketet finns där i sikte. ”Öppna, öppna” skrek Dante och inuti låg en Greta Gris ritplatta.

På kvällen åt vi mer julbord med fokus på revbensspjäll och varm mat. Sedan pratade vi om det otroligt spännande året vi har framför oss och vid 23.00 åkte familjen hem.

Det gjordes inte någonting alls faktiskt dagarna efter det. På juldagen plockade vi fram löjrom, skagen, räkor, smörstekte bröd och drack julmust innan vi kröp ner i soffan framför Billions.

När vi var friska några dagar senare gick vi hem till Petra och Markus för att premiära middag i deras nya lägenhet! En målbild för 2021.

Lägenheten var så otroligt genomtänkt och vacker, hon är verkligen ett geni när det kommer till inredning min bästis. Och på att laga mat! Det bjöds på allt ifrån dumplings till salmalax och en asiatisk entrecote med picklad papaya. Man tackar!

Efterrätt: tarte tartin made by Lorpi (alltså vårt smeknamn på Markus <3)

Igår klippte jag av håret och slingade upp det.

Så nu är jag redo för 2022!

 1. Hej,

  Har följt din blogg sen uppstart för många år sedan och älskar all din uppdatering och syn på livet!
  Har aldrig tidigare kommenterat men gör en ren chansning nu för att höra om du möjligen är intresserad av att sälja din babynest från Najell?

  Har haft utkik på både black friday och julrean men den verkar inte ändra sig i pris tyvärr!

  Hoppas du får världens finaste nyår✨

  Med vänlig hälsning,
  Elin

 2. Den spoilern om Bachelorette var ju känd om man lyssnade på vad folk sa på Instagram, så känns som din kompis blåste dig där lite och redan hade kollat upp det 🙈🙉

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi