Nyårsmål 2021 – så gick dom

Snart har hela 2021 gått! Det blev på många sätt inte som jag hade tänkt mig, men ett väldigt fint år ändå. Innan vi tittar på nyårsmålen för 2022 tänkte jag gå igenom hur det gick för nyårsmålen 2021!

Såhär skrev jag för ett år sedan:
1. Köpa ett utomlandsboende

I år händer det! Under 2021 ska äntligen den dröm jag började manifestera under 2018 bli sann. I vår är det tre år sedan jag började drömma om att äga någonting i Sydeuropa. En plats att vara på där det aldrig blir iskallt och vindarna är ljumna. Vi har planerat och sparat och i år är det dags. Härom dagen la vi vårt första bud på ett absolut ljuvligt townhouse i Marbella och om det är menat så är det vi som snart har en bostad på varmare breddgrader. Det där man pratar om varje vinter men aldrig slår till på – i år slår vi till! Så otroligt glad och pepp på detta.

Kommentar:
Fail!

Jag var HELT säker på att vi skulle fira jul och nyår i vårt townhouse som vi hittade i somras. Hade till och med gjort en pinterest board för det huset och valt ut en soffa som hade passat perfekt. Nu blev det inte så, men jag hoppas att det slår in under 2022 istället.

Såhär skrev jag för ett år sedan:
2. Inte jobba på kvällar (5 kvällar i veckan)
För att få ihop vår vardag har vi jobbat på kvällarna så mycket som möjligt när Dante sover (om han sover, haha). Nu när han går på förskolan har jag bestämt mig för att jag behöver kvällarna för återhämtning så därför ska jag ha jobbfria kvällar 5 dagar i veckan. Då och då måste jag jobba på kvällen för att det är saker som måste göras men det är enklare att effektivisera dagarna om jag inte räknar med kvällarna.

Kommentar:
Fail!
Hahaha alltså jag vill inte ens hålla mig borta från jobbet 5 kvällar i veckan. Det här var när Dante sov riktigt, riktigt dåligt och innan jag började jobba operativt med Baby Journey. Så vår vardag ser helt annorlunda ut idag och jag har inga problem med att jobba på kvällarna just nu.

Det här skrev jag för ett år sedan: 
3. Lära mig locka håret
Det här nyårsmålet hade Margaux för några år sen och i år snor jag det av henne. Jag är sämst på att locka håret men älskar att ha slarviga lockar när jag har såhär kort hår så i år ska jag lära mig denna vackra konstform, hehe…

Kommentar:
Fail!
Snälla, köpte en sån Babyliss Curl Waver som gör vågor på 30 sekunder utan ansträngning. Det var ungefär det jag orkade med. Varför är jag så lat…

Det här skrev jag för ett år sedan:
4. Effektivisera min tid
Jag är lätt besatt av att effektivisera mitt liv. Det är inte jobbigt för mig, tvärtom så går jag igång på att ha en plan för saker i mitt liv. När jag anstränger mig för att effektivisera mitt liv så kan jag hinna med i stort sett hur mycket som helst på kort tid. Det handlar om att veta vad jag ska göra och prioritera rätt. Till exempel att ha prio-listor för varje dag på jobbet, prio-listor för vad som behövs göras i hemmet, att ta hjälp med sånt som tar onödig tid/energi förutsatt att det går/finns ekonomi till det. Helt enkelt ha en struktur över mitt liv. Då får jag mer tid över för spontanitet vilket jag älskar! Att ha en hel lördag ledig där jag inte känner att jag måste ta tag i tvätten eller något stort projekt som hänger över mig på jobbet… det är kvalitet för mig. Vill effektivisera för att kunna njuta!

Kommentar:
Check!
Om jag tyckte att jag var effektiv innan har jag blivit ett monster under det här året. Alltså jag är så satans effektiv ibland att det nästan är obehagligt haha. Måste typ bli mindre effektiv. Nej men jag tror att enda anledningen till att jag klarar av att ha så många bollar i luften som jag har är min förmåga att arbeta extremt effektivt när det behövs.

Det här skrev jag för ett år sedan:
5. Ta hand om mig själv
Livet är för kort hörrni. För kort för att hålla tillbaka, inte njuta av unn, säga nej, ha ont. I år ska jag ta hand om min kropp, träna för att orka leka med mitt barn, gå på massage när kroppen känns skör, dricka vin när suget faller in, öppna den där svingoda champagnen som väntar på mig, vara uppe sent om jag känner för det, gå och lägga mig tidigt om kroppen är slutkörd.

Kommentar:
Check!
Även om det har hänt saker jag inte har någon kontroll över, så har jag verkligen gjort mitt bästa för att ta hand om mig själv på ett själsligt plan i år. Jag har investerat i terapi, massage, träning, vinkvällar, meditation, bokläsande och mycket annat som jag tycker är viktigt för mitt välmående. Stolt över det!

Det här skrev jag för ett år sedan:
6. Läsa mer böcker
Jag älskar att läsa, varför har jag slutat med det? Jag ska läsa en bok i månaden hela 2021!

Kommentar:
Check!
Under 2020 läste jag typ 1-2 böcker men i år har jag nog läst 10-15 stycken. Det är verkligen väl investerad tid för mig att koppla bort allt utom boken. Vilken var den bästa boken ni läste i år? Min var Depphjärnan med Anders Hansen och sen älskade jag faktiskt Där kräftorna sjunger som måste varit sommarens topproman.

Jag klarade hälften av mina mål vilket får väl anses vara helt okej, även om det nog är sämst av alla årsredovisningar hittills. Det har varit ett konstigt år och när jag gick in i det var jag ganska likgiltig. Inför 2022 känner jag en helt annan hunger!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi