Weekly Plans

Jag klämde min tumme i helgen. Den fastnade i vagnen när jag skulle stänga hissdörren och nu bultar det så att jag inte kan tänka på annat. Det känns som att den kommer ramla av och dö? Lika jobbigt som när man får ett paper cut. Så litet sår som ändå gör så ont – hur är det ens möjligt?

Den här hösten har vi vobbat säkert 70% av tiden. Jag vet att vi inte är ensamma om att bolla vabbande med jobbande så idag sänder jag en tanke till oss alla föräldrar som jonglerar småbarnslivet och karriären. Från och med imorgon hoppas jag att vabben är över för denna säsong, vilket inte är mycket begärt med tanke på att det är julafton NÄSTA VECKA.

Vad händer med livet.

Nu ska jag äta upp min saffransbulle och hoppa in i dagens andra och sista videomöte. Sen blir det gos med lilleman. Men hörrni. Ni som har eller har haft 2 1/2-åringar… hur hanterar ni trotsen? Är det nej nej NEJ hemma hos er också? Gud sänd oss styrka. Tvååringar skiftar liksom i humör på det sjukaste sättet. Ena stunden lyckligast i världen och sen helt plötsligt när man sätter på vanten på fel sätt är det skrik och panik så att grannen undrar vad det är som försiggår.

Nog om mig. Hur mår du idag? Vilket ord skulle beskriva ditt humör idag? Jag mår sådär och min känsla är utmattad.

Veckans schema: Ta ikapp allt jobb jag missade förra veckan! Vågar faktiskt inte boka in något annat för det måste prioriteras.
Veckans roligaste: Min faster kommer från Italien idag! Hurra vad mysigt!
Veckans jobbigaste: Jag har aldrig haft ett liknande tvättberg likt det vi har just nu. Det är INTE likt mig haha. Men jag måste börja dyka ner i den där högen och tvätta upp alltså.
Veckans längtan: På fredag ska jag äta julbord med Marith, Petra och Bosse vilket jag ser sååå mycket fram emot. Jag och Petra går ju traditionsenligt varje år på eget julbord men i år fick vi tillökning, väldigt mysigt!

  1. @BigLittleFeelings, Ett oerhört bra konto instagram när det gäller att lära sig hantera och bemöta små barn kring deras trots och dylikt. Tipsar verkligen varmt om detta!

  2. Ang. 2,5 årings stora känslor och hur hantera/bemöta – följ biglittlefeelings på instagram! Bästa jag har hittat❤️

  3. Jag läste någonstans att 3 åringar har en kris var 10 minut och en större kris i timmen. Känns som det kan stämma 😅😅

  4. Ojoj, min son är 1,5 och redan sådär! Skriker högt och mycket, verkligen VRÅLAR för… ingenting? Typ man försökte sätta på honom en tröja? Eller när han vaknar mitt i natten… pust! Ska det aldrig ta slut? Haha panik.

    En annan sak, ang vabb. Jag vabbar typ varannan, var tredje vecka. Tycker mina arbetsgivare hanterat det lite konstigt. Ungefär som att det är en jättestor grej, en kris nästan, de får mig inte att känna att ”sådär är det för alla och inget du kan rå för”. Utan det är lite ”åh nej, inte igen”-känsla. Du som företagare, hur hanterar du om/när dina anställda måste vabba? Hur pratar du med dom om det? Det är förstås jobbigt för båda parter men hur döljer man att man som chef tycker det är jobbigt liksom… ja du förstår nog hur jag menar. För jag ogillar känslan jag har att mina chefer liksom hovrar och är bekymrade. Jag kan ju inte rå för detta…

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi