Saker jag tänker på just nu

 • Dantes ben/höft blev värre igår och idag fick vi tid hos närakuten för att se om det behövdes röntgas eller inte. Allt såg bra ut när de klämde och kände, ingenting som verkade vara brutet eller ur led. Men för säkerhets skull tog de olika sänka- och blodprover för att utesluta att det beror på något annat. Då mindes jag när Alexia tog in Corinne och dom tog sådana här tester. Dagen efter fick de reda på att Corinne hade leukemi och hon var precis lika gammal då som Dante är nu. De 10 minuterna som jag behövde vänta på sänka-provet och mindes det Alexia med familj behövde gå igenom kändes det som att jag skulle dö inombords. Alla föräldrar vet hur oron i kroppen känns när man för en stund misstänker att ens barn är skadat eller sjukt på något sätt, och jag kan inte föreställa mig hur det skulle kännas att få ett svar som inte är det man hoppats på. När det var klart satt jag i väntrummet och strök min son över huvudet medan han snyftandes kramade om den glittriga groda han fick av läkaren efter blodproven. Jag var tacksam över att allt såg bra ut men också så oerhört sorgsen över tanken på vad vissa familjen tvingas genomlida. Barn och sjukdomar hör inte ihop, idag tänker jag extra mycket på de barn som kämpar med sjukdomar.
 • Med det sagt vill jag påminna mig själv och dig att en donation till barncancerfonden är den finaste julklappen man kan ge till någon annan, eller till sig själv. Jag köper alltid donationer från familjen till någon organisation och kommer göra detsamma även i år.
 • Jag skämdes idag för att jag trots tankarna ovan var rätt ledsen över att jag behövde boka av hela min dag för att vabba. Jag hade sett fram emot den här dagen länge för jag hade bokat in massa roliga saker, från efterlängtat frisörbesök till bubbel med Petra. Och när allt kommer omkring spelar ju inte dessa saker någon roll, men helt ärligt var jag ändå ledsen när jag avbokade allt imorse. Får man säga så utan att bli dömd?
 • Om någon hade sagt till mig hur mycket vabb det skulle bli under den här hösten hade jag nog cancellerat hela livet redan i augusti. Kanske bäst att man inte visste på förhand för hoppet är alltid det sista som överger. När slutar barn bli så smittade av förisbakterier? Aldrig?
 • Jag åt en tunnbrödsrulle till lunch. Det känns som en lunch ingen tjej i Stockholm någonsin skulle trycka i sig? Förutom Margaux kanske. Jag älskar att hon lägger upp alla sina stödkorvar på Instagram som hon äter. Så härlig kontrast till all grönkål och smoothies. Balans är bäst. Det får bli sallad till lunch imorgon, men idag njöt jag av min tunnbrödsrulle från grillen medan Dante smaskade på en hamburgare framför Chico Bom Bom (fråga mig inte ens vad det är för program).
 • Är det en åldersgrej att älska julen mer för varje år som går? Jag tycker december är SÅ mysig och njuter varje dag av granen, pepparkakor, lussebullar, juldekorationer och paket som slås in och läggs under granen.
 • Det här blir sista julen i den här lägenheten. Jag känner det i hela kroppen. Vi är redo för ett nytt hem snart! Pirrig tanke efter sex år i den här lägenheten som vi älskat helt galet mycket.

 1. Snälla tänk ett steg längre med kommentarer om mat som ”ingen tjej någonsin skulle trycka i sig.” Vi är många som aldrig äter grönkål eller gröna smoothies, och gärna slipper en ond tanke eller två ☺️

 2. Jag älskar tunnbrödsrulle!! En av mina favoriträtter som vi gör hemma till middag ibland (alldeles för sällan):)

  1. Tanken från början var ju semesterboende 2021 och hemmaboende 22/23 men nu blir det kanske så att det blir båda samma år. Man kan ju inte styra allt, som pandemier eller att säljaren ångrade sig på boendet vi försökte köpa i somras i Marbella. Saker händer when its meant to be antar jag. Kanske blir två i år, eller ingenting alls, sånt vet man aldrig <3

 3. Skönt att allt var bra med Dante! Håller med om vabbandet. Det har knappt gått en hel vecka den här hösten utan att jag behövt vabba någon dag. Min dotter är i samma ålder. Har ett äldre barn och minns att sjukdomarna blev bättre efter han blev 3! Så är väl bara bita ihop

   1. Jobbar på en kvinnodominerad arbetsplats i Stockholm och i vårt lunchrum är det alltid någon som äter kebab, hamburgetallrik, micromat, färdiga wraps eller pizza. För majoriteten av kvinnor i Stockholm är det betydligt vanligare att äta en korv eller kebab än att dricka en grönkålssmoothie.

 4. Så himla fint skrivet (som alltid)!! TACK för att du delar med dig dina kloka, kloka tankar och släpper in oss, år efter år. Fortsätt njuta av december och julen, det är ju den mysigaste tiden på hela året<3

 5. Den här hösten har varit extrem med förkylningar och vabb, tror vi har varit friska hela familjen i typ 3 veckor under september-november. Annars har vi varvat vabb med att vara sjuka själva. Fått ställa in det mesta, men oj vad man njuter när man väl får till en middag med kompisar eller bara en helg när alla är friska ☺️ Så du är inte ensam! Men det är tufft, inte minst ekonomiskt med all vabb! Kommer inte ihåg när jag fick en hel lön senast… det var innan jag fick barn is alla fall!

  1. Då är vi två familjer med samma sjukstugor! Jag jobbar ju ändå trots vabb men förstår att det är tufft när man är anställd. Kram!

 6. Till Kim:

  Jag tror du mer ska ta det som en reflektion över Michaelas liv, att hon har förväntningar på sig som inte du och jag har. Hon kan inte ens käka en korv utan att det känns tabu. Eller jag kanske misstolkade texten?

  1. Jag själv läste den delen och reagerade framförallt på ”ingen tjej i Stockholm” jag tror vi är ett helt gäng som äter en tunnbrödsrulle till lunch. Men det är en reflektionen över vad olika liv vi lever, ingen i min icke influencer kompisvärld skulle ens reflektera över den typen av måltid och ja jag är också uppvuxen och bor i Stockholm. Tänker att det kan vara bra att bli påmind om ❤️

 7. Mysigt inlägg!! Men håller med ovanstående om att delen med tunnbrödsrullen blev lite konstig, speciellt när du skriver att ”det får bli sallad till lunch imorgon”, som om man måste kompensera för att man äter en viss sorts mat? Jag fattar att det är ett tänk som finns hos typ alla tjejer (mig med) men just därför behövs det kanske inte skrivas ut i förbifarten.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi