Weekend i Paris

I fredags var det alltså dags för mig och Damon att hoppa på planet till Paris!

Jag hade överraskat honom med en romantisk weekend dit. Vi har inte varit iväg tillsammans sen Dante kom och jag ville verkligen göra något härligt bara vi två. Så på fredagskvällen checkade vi in på Hotel Costes!

Det är typ det sexigaste hotellet jag vet. Röd sammet, stora buketter med rosor och en restaurang som alltid är full av folk. Jag hade bokat ett rum med utsikt över innergården och såhär magiskt såg det ut när man tittade ner.

Vi hade bokat bord nere i restaurangen på kvällen. Sa till Damon att jag älskar Paris för att alla är så dryga där, hehe. Jag kan liksom gå igång på att behöva vara lite rädd… makes sense? Man kommer ner till restaurangen och ens bord är 20 minuter försenat, någon toppmodell visar en vägen i en minikort svart klänning och prick alla har minst en sak från Chanel på sig.

Åt hummerpasta till varmrätt som var helt otroligt god, generöst med hummer och perfekt spicy sås.

Efter maten tog vi en drink, satt och snackade länge och glömde för en stund bort allt vad ansvar heter.

Morgonen efter tog vi sovmorgon till 10 (!) och gick sen ner för frukost.

Frukt och croissant.

Efter frukost tog vi oss ut på stan.

Jag hade siktet inställt på en väska på Celine. Den jag ville ha fanns dock inte inne så jag tänkte att jag skulle köpa den hemma, men så finns den inte här heller. Får be Tess köpa med sig när hon kommer nästa vecka kanske 🙂

Till lunch hade jag bokat Le Chardenoux efter tips från en kompis. En liten bistro som drivs av en av Frankrikes kändaste kockar.

Lokalen var så otroligt vacker. Liten men perfekt.

Och maten riktigt god. Speciellt förrätterna som var 10/10. Till varmrätt åt jag en lax med chorizosås som var YUM!

Paris ändå va

På eftermiddagen tänkte vi fortsätta strosa i butiker, men taxin vi tog från lunchen körde världens omväg och till slut såg vi att vi var mitt i St Germain. Så vi hoppade av och tog ett glas på en uteservering. I St Germain bodde vi första gången vi var i Paris tillsammans, när Damon överraskade mig på vår första Alla hjärtans dag.

Insåg att det var länge sen vi gjorde det här tillsammans. Satt och pratade på en uteservering bara vi. Så jävla najs.

När vi kom tillbaka till hotellet tog jag ett bad och läste Elle.

På kvällen hade jag bokat två olika restauranger. Varför inte när man är i Paris? Först gick vi till Chateau Voltaire som är ett nyöppnat hotell med vacker arkitektur i modern stil.

Delade på två varmrätter och åt middag i deras restaurang. Superfint ställe och god mat! Men på servicen märktes det att de var nyöppnade.

22.30 hade vi bord på MUN som Tess tipsat om. Blev kär vid första ögonkastet. Trendigt, kryllade av härliga människor, en terrass med utsikt över Eiffeltornet och belägen högst upp i ett hus mitt på Champs-Elysees.

Dessutom riktigt god mat och drinkar!

Vilken lördagskväll i livet alltså. Pirrade under min hud när jag stod och blickade ut över Paris på terrassen.

I söndags åt jag en lång ensamfrukost medan Damon njöt av sovmorgon. Så mysigt när man får göra det man känner för! Fick tårar i ögonen när jag satt och tittade på folk och sippade på min kaffe. Vad tacksam och lycklig jag är över mitt liv och min relation. Att hålla ihop genom småbarnsår och bolagsbyggande är ingen barnlek, men vi anstränger oss och kämpar för varandra. Jag är så kär i honom fortfarande, trots att det i februari är 9 år sedan vi träffades. När vi sitter mittemot varandra är han fortfarande bara min, jag är bara hans. Vi är varandras och lutar oss mot varandra genom livet.

 1. Blir pirrig när jag läser ditt inlägg, blir så sugen på att åka tillbaka till Paris. Jag har dock inte så bra erfarenhet av deras tunnelbana, det var vid den tiden då det var massa terrorattentat i Europa. Tåget stannade plötsligt och det blev helt kolsvart. En man är på spåret sa föraren på franska enligt en engelskspråkig medresenär. Jag tänkte direkt, ”terrorist, jag kommer dö”. Så till min fråga då 😀 Går det bra att åka runt med taxi i paris? Är det dyrt?

  1. Taxi är inte dyrt i Paris. Brukar kosta ungefär 7-8€ för 2 km. Däremot bra att ha koll på avstånd och hur långt det är till/från hotell då vissa taxichaufförer gärna tar omvägar för att få ut extra pengar av turister. Sen kan tilläggas att staden har många enkelriktade gator som kan ställa till det. Undvik bara rusningstid (ca 07.30-09.30 och 17.30-20.00) så ska det nog vara lugnt.
   Och det går utmärkt att promenera om man bor någorlunda centralt.
   Kan tillägga att jag under mina fem år i Paris och otaliga besök sedan 2014 bara varit med om en liknande tunnelbaneincident 1-2 gånger. Ibland har man tur bara 😅

   Mvh /fd paris-bo 😊

 2. Resan låter ju alldeles underbar! Tack vare ditt extremt välskrivna inlägg så kändes det nästan som man själv var i Paris för en stund❤️
  Tack för din blogg och välskrivna texter.

 3. Så himla mysig resa! Har följt dig sen rar-tiden & tycker din och D relation är så fin. Vet inte om han vill vara med så mycket i dina kanaler men skulle vara roligt om du hade ett ”Fråga D om Michaela-inlägg” där vi får ställa frågor om dig och som han sen får svara på <3

 4. Får gåshud när du beskriver er relation. Håller tummarna att jag får uppleva liknande! 🙂 så fint!

  Och underbar resa!

  Tack för detta fina inlägg!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi