Orange Day – en dag för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

På torsdag håller jag i en liveshow mellan 20.00-21.00 inne på min Instagram @michaelaforni tillsammans med organisationen Her House Foundation. Det är ett ideellt projekt där vi tillsammans vill bjuda in personer som jobbar kring, eller själva har varit utsatta för, mäns våld mot kvinnor. Anledningen till liveshowen är att uppmärksamma ämnet för att få ett slut på mäns våld mot kvinnor.

Det är Orange Day på torsdag vilket är UN Women och FN’s internationella dag för att uppmärksamma detta ämne och vi har fått tillåtelse från dem att hålla i denna show under deras namn för att hjälpa dem i kampen framåt.

En otrolig ära och ett otroligt viktigt ämne som måste uppmärksammas gång på gång.

På plats kommer vi att ha fem gäster och en artist som kommer att uppträda. Gästerna är en advokat som verkar inom ämnet, en polis som jobbar dagligen med detta, en kvinna som har varit utsatt, en kvinna som jobbar med en kvinnojour samt Mathilda Lundin som är grundare av Her House Foundation.

Vi har jobbat med detta projekt sedan i somras och det känns så viktigt att det äntligen får gå av stapeln och att vi förhoppningsvis kan hjälpa fler genom att ta upp våldet i rampljuset.

Med det sagt – missa inte att titta på torsdag kl 21.00 här (klick!)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi