Frågor med FORNI

Hej, kan du inte tipsa om vilka bloggar du läser i Frågor med Forni? Det är så många som har försvunnit. Glad att du fortsätter. Tack!

Heeej fina du,

Jo såklart! Jag följer ett 30-tal olika bloggar, här kommer några av dem: Margaux Dietz, Elsa Billgren, Sandra Beijer, Sofia Wood, Amanda Jenninger, Isabella Löwengrip, Ellinor Löfgren, Maja Nilsson Lindelöf, Paula Uribe, Henrietta Fromholtz, Egoina, Undebrara Clara och Therese Hellström. Finns fortfarande många superfina bloggar där ute som jag älskar att konsumera, mår ofta mycket bättre av dem än att hänga på andra sociala medier. Puss!

Hej! Jag har en fråga till Frågor med Forni. Jag sitter och skriver önskelista på julklappar till min 2-åring och behöver inspiration till roliga och pedagogiska leksaker. Vilka leksaker tycker Dante om och vad önskar han sig i julklapp? Om det är fler föräldrar som har tips och förslag får ni gärna skriva också!

Vilken bra grej – dela med er alla! Dante älskar pyssel i alla dess former så allt inom den kategorin går hem. Kan varmt tipsa om badpennor så man kan rita i badkaret om man har ett sånt samt glitterlim och pennor som är enkla att sudda bort (hehe). Vi ska önska oss böcker med Mamma Mu och Kråkan för det har vi inga av. Alla typer av böcker som handlar om något barnet är intresserat av tycker jag är toppen, Dante har en dinosauriebok som vi slukar hemma just nu. Han kan redan namnet på typ 10 olika dinos haha. Barn är som svampar när det kommer till lärande ju? Sen kommer vi önska oss en discolampa för det har August hemma och Dantis är sååå avis på den haha! Cykel och sparkcykel är ju toppenpresenter också! Samt en pulka.

Kom gärna med fler tips i kommentarsfältet <3

Hej Michaela! Var är den fina cognac färgade kappan du har på bilden från demonstrationen ifrån? 😍

Den är från Wakakuu Icons och helt klart höstens bästa köp!

Hej! Tycker ni verkar vara toppenföräldrar till världens gulligaste Dante. Blev själv mamma för ett tag sen och känner att föräldraskapet är intensivt, minst sagt. Min partner och jag lutar nu åt att stanna vid ett barn för att prioritera bebisens välmående och vårt framöver. Vet att vi inte behöver bestämma oss än men känner att jag klarar inte ens tanken på att upprepa denna sömnbrist/brist på tid med min partner/brist på tid för mig själv en gång till?! Får man fråga hur du känner? (Vet att det inte är alla förunnat att kunna få fler barn etc, men i en hypotetisk situation där man har ett val)

När Dante kom så kände jag ganska starkt att jag inte ville ha fler barn och det höll i sig under bebisperioden. När han blev lite äldre insåg jag att jag ville ha syskon, förutsatt att det går, men att det får ta den tiden det tar för min längtan att infinna sig. Jag bestämde mig för att skippa stressen i att försöka få ett syskon till Dante och istället börja försöka den dagen jag känner mig upprymd av tanken. Där är jag inte nu. Jag tycker det är viktigt att man gör som man själv vill och inte som förväntas enligt normen. Ett barn, inga barn, tjugo barn, ett år eller tio år mellan barnen – you do whats best for you. Sedan kan man ju som vi vet inte kontrollera allt och det finns inga självklarheter för att livet blir så som man förväntat sig eller hoppats på. Jag hoppas på ett syskon till Dante en vacker dag men njuter otroligt mycket av vår tillvaro just nu. Känn in, känn ingen stress och gör som du vill.

Hej Michaela och först och främst: stort grattis till ettårsdagen! Jag har en fundering kring events likt detta och även den här hotellvistelsen som jag har för mig (rätta mig gärna om jag har fel) att ni gav ut till olika influenser-mammor i samband med morsdag i våras.

Förstår att det är publiciteten i form av tex inlägg/insta-stories av gästerna man till viss del är ute efter när man gör sånahär grejer men jag tänker att vore det inte fint om man nån gång kunde bjuda in (missförstå mig rätt) ”vanliga” mammor som inte har tusentals följare i sociala medier? Mammor som tex av ekonomiska skäl bara kan drömma om att ta med barnen till Junibacken eller få spendera en natt på ett lyxigt hotell? Mammorna som var med här kan ju utan tvekan kosta på sig både ett och två besök på Junibacken och en helg på Steam exempelvis.

Som sagt, jag förstår att branschen som sådan ser ut på detta vis och att det handlar mycket om publicitet (och i det här fallet var det ju kanske lite mer som en familjefest för vänner) och detta är inte något specifikt riktat mot dig men tänkte att du oftast är bra på att bemöta kommentarer och nu när jag såg detta inlägg tänkte jag lufta mina tankar lite och se om det är något du/ni reflekterat över 🙂

Hej fina du!

Stort tack!

Det är superbra och viktigt att ifrågasätta men också viktigt att göra en bakgrundskontroll över det man ifrågasätter. Under detta event hade vi delat upp det så att det var 1/3 influencers, 1/3 familj & vänner samt 1/3 användare som hade fått tävla om platser via vår Instagram. Vi har även regelbundet tävlingar i våra kanaler som är generösa mot våra användare och försöker involvera alla föräldrar i appen. Sedan är ju influencers en marknadsföringskanal så självklart kommer vi alltid jobba med och mot den målgruppen! Det är ju det som är marknadsföring. Vi gör saker för våra användare för att vi bryr oss om dem och Junibacken var just ett sådant event där vi ville träffa alla olika sorters mammor, vilket vi fick, och det var en underbar dag <3

  1. Känner igen mig i att kanske vilja ha fler barn (har ett på 9 månader) men inte förstå hur man ska orka? Sömnbristen är bisarr….

  2. Förlåt nu men kommentaren om Junibacken var långt ifrån ifrågasättande? Det var en väldigt ödmjuk och reflekterande kommentar som till och med var trevlig att läsa, men kanske bara jag som tyckte det?

    1. Alltså jag var inte alls negativ i mitt bemötande (i alla fall inte menade jag det när jag skrev svaret) utan mer generellt att ibland när någon ifrågasätter, vilket jag tycker att denna kommentar gjorde, dock på ett ödmjukt sätt och därför tog jag som sagt inte illa vid mig alls! Men jag tycker det kan vara bra att kolla upp något innan man ifrågasätter. Som i detta fall när våra användare faktiskt var på plats, så hade ju personen som kommenterade inte rätt i att det enbart var för influencers 🙂 Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi