Att känna ett syfte med det man gör

I inlägget förekommer det reklam för min onlinekurs Karriärguiden

I måndags var jag som sagt på Mama-galan och jag är så glad att jag blev bjuden och kunde gå för det var en otrolig kväll. Under galan satt vi ett gäng vänner och pratade om en strävan vi många känner i ens arbetsliv, som handlar om att känna ett syfte i det man gör om dagarna. Det behöver inte handla om att rädda liv, men att ändå gå till sitt jobb och känna att man gör någon skillnad för världen. Mitt i konversationen sa Sara till mig att “Som du har nu med Baby Journey” och när hon sa så insåg jag att hon hade ju helt rätt. Jag har hittat mitt syfte i Baby Journey.

Jag är faktiskt stolt över att jag alltid använt mina plattformar till bra saker och försökt göra skillnad, även om mängden och ämnet har gått i perioder. Men jag vet att jag har stöttat medsystrar i deras krossade hjärtan, hjälpt folk att hantera sin ångest och ökat människors självkärlek. Jag har fått mejl från tjejer som har mått väldigt dåligt och hittat support i mina böcker eller på mina sociala medier och för det är allt det dåliga med jobbet värt det.

Med Baby Journey känns allt dock annorlunda. Det är en distansering från mig som person och som istället fokuserar på att förändra och förbättra en period i människors liv som är livsomvälvande. Här kan vi som plattform göra skillnad på sikt, arbeta innovativt och jobba mot en förändring. Den känslan är väldigt häftig och när jag tänker på hur jag mår av att känna så inser jag att det är viktigare än många andra jobb som jag har tyckt väldigt mycket om, men som inte har fått mig att känna såhär någonsin.

Vill med det sagt tipsa er som inte känner ett syfte och kanske önskar göra det, att klicka hem min onlinekurs Karriärguiden. Jag har lärt mig så mycket på min egen resa och försöker med hjälp av kursen dela med mig av mina egna kunskaper för att någon där ute ska hitta rätt i just sin karriär!

Vad jobbar du som läser bloggen med? Trivs du med det du gör eller är du sugen på att byta bana?

Igår demonstrerade vi för förlossningsvården tillsammans med hundratals andra personer här i Stockholm! Var någon av er på plats? Jag mötte många vänliga blickar i alla fall och insåg att när vi sluter upp tillsammans blir vi så mycket starkare.

Nu ska jag ta dagens första kontorskopp. Puss!

 1. Av just den här anledningen valde jag att lämna en ”bra” tjänst inom bank. Sadlade om helt och om ett år har jag min lärarlegitimation i min hand. Det här beslutet tog när jag fyllt 30 år. Jag hade kommit in två gånger tidigare, men vågade inte lämna den trygga tjänst jag hade med alla förmåner och tryggheter som hör till. Jag kom dock till en punkt där jag så kraftfullt kände att jag ville göra skillnad och till slut slet jag av plåstret. Det har inte varit lätt, jag har mött många höjda ögonbryn och onödiga kommentarer, men jag är stolt över att jag vågade! Stolt, lite nervös och taggad inför framtiden nu.

  1. Helt rätt beslut – modigt av dig att våga trots ifrågasättandet från omgivningen. Jag minns när jag sa upp mig från en topp-position på storbolag för att “bara” jobba som influencer och författare. Det var många ögonbryn då också men idag visade det sig vara det bästa jag har gjort!

 2. Jag har valt att gå ner i “position” inom mitt yrke. Vilket även innebär nästan halva lönen mot innan. Syftet är att jag mår bättre av att ha mindre press, mindre representation, mindre ansvar genom att jag tillhör en grupp nu. Syftet är egentligen rent egoistisk att jag ska må bättre och jag håller mig frisk o bidrar till samhället indirekt så. Inget beslut som hjälper andra människor, men ibland får man jobba i det lilla o se till att själv må bra innan man kan jobba i det större o hjälpa andra.

 3. Jag jobbar som civil brottsutredare; våld och sexualbrott mot barn i nära relation med förövaren.

  Jag utreder brotten i nära kontakt med åklagaren som sköter förundersökningarna. Jag håller barnförhör, samlar in bevis och spenderar mycket tid på häktet i förhör med misstänkt.

  Dålig lön men det vägs upp av det viktiga arbete vi gör=)

 4. Jag jobbar inom vården som rehabkoordinator på en hälsocentral. Stöttar patienter med sjukskrivningar och försöker även jobba förebyggande. Ett viktigt jobb och där jag känner att jag gör skillnad för de patienter jag har kontakt med, något jag också får höra varje vecka. Både utmanande och givande! <3

  Din outfit på bilden är så snygg btw, varifrån är skorna? Är det Flattered?

 5. Hej fina du!

  Jag chansar och ställer frågan här men du får gärna hänvisa till en email om så är bättre.

  Jag är ung vuxen och försöker komma i underfund med vad jag vill, kan den här kursen vara till nytta för mig? Jag har för tillfället bara ett “strö-jobb” under tiden som jag försöka komma på vad jag vill göra.

  Önskar dig en fin eftermiddag!

  Kramis, Amanda

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi