Weekly Plans

God morgon älskade vänner,

Hur mår ni? 

Jag är på ruskigt bra humör idag. Förra veckan kantades av vabberi vobbera (vobb = vara hemma med typ helt friskt barn och samtidigt försöka jobba heltid, kämpa alla föräldrar). Men den här veckan har jag hopp om livet! Alla veckor i november är fyllda av sjuuukt roliga aktiviteter och jag blir pirrig bara jag tänker på november. Det är vanligtvis min sämsta månad men i år gör jag om och rätt och fyller den med saker jag älskar att göra.

Imorse kom första snön också! Magiskt att se Dante stå vid balkongdörren och skrika efter att få gå ut. När jag skulle köpa frukost på Riddarbageriet hade de börjat med sina saffransbullar också. Kanske blir det årets första redan i eftermiddag?

Solen letar sig fram genom molnen, Melissa Horn sjunger nostalgiska låtar för mig i högtalarna och om 30 minuter börjar dagens andra möte.

Veckans to-do: Den är lååång mina kära vänner. Men fylld av roligheter! Jag sitter mest och pillar med saker i appen för tillfället, mysigt och viktigt.
Veckans roligaste: Imorgon ska vi ut på en sjukt rolig vinprovning och middag med jobbet! På onsdag ska jag fira lanseringen av Bellas nya bok som jag ser fram emot att läsa. Jag ska laga tiktok-pasta, testa nya TanRevel Pro, gå på presslunch för By Malina, kramas med Jossan, gå på diamant-event, ha möte med ett produktionsbolag och massa annat kul.
Veckans utmaning: Att inte bli sjuk *håll tummarna*
Veckans ångestpuck: Det går åt helvete med min bäckenbottensmärta och nu kan jag knappt gå längre. Börjar oroa mig för att jag kommer behöva kryckor eller bli sängliggandes snart? Jag gör ALLT jag ska enligt de riktlinjer jag fått men lyfter och böjer mig ju ner efter Dante hela tiden och vet inte om det är det som gör att det aldrig läker. Fy fan så trött jag är på att ha ont. HJÄLP MIG.
Veckans tacksamhetstanke: Snart börjar julmyset.

Drömkök!

 1. Angående bäckensmärtan! Kolla in Heltunderliv på instagram! En dags kurs med Frida har gett mig mångdubbelt mer än vad 10 år inom den vanliga sjukvården kunnat göra för mig. Hon är guld! Jag är idag näst intill helt frisk. Livet har kommit åter <3

 2. Jag känner med dig med o ha ont överallt. Precis bokat akuttid för kiropraktorn nu i em. Vaknade med världens låsning på högersida. Jag har inflammation i min piriformis-muskel på båda sidorna o nålbehandling hjälper. Men nu kom en låsning 🙈. Jag är påväg o ge upp snart. Hjälper föga mindre o ha ett stillasittande kontorsjobb även om jag tar pauser o gör de övningar jag ska. Så en ny kropp utan krämpor tas tacksamt emot 😃

  1. Hej Michaela,
   Kontakta mig så kan jag vägleda dig framåt. Jag har själv lidit av mycket svår bäckenbottensmärta men är nu, tack vare egna övningar, smärtfri. Som Ida skrev ovan hjälper jag kvinnor som har bäckenbotten/underlivssmärta att bryta smärtcykeln. Det kan bli så mycket bättre. Jag lovar! Hälsningar Frida, heltunderliv.se. Frida@heltunderliv.se

 3. Hej!!

  Jag har följt dig så länge och älskar allt du skriver, du bidrar verkligen med så mycket vardagspepp och inspiration!

  Jag har aldrig lämnat en kommentar på en blogg tidigare och det här kanske låter märkligt, men jag vill med all välmening tipsa dig så att du kanske snabbare kan få rätt hjälp. Min mamma har diagnosen Bechterews sjukdom (ett annat namn på sjukdomen är ankyloserande spondylit). Den bröt troligtvis ut innan hon fick barn, men blev tyvärr ännu värre när hon fött mig och mina syskon. Det tog flera år innan hon fick rätt diagnos, läkarna påstod att hennes smärta var ”vanlig när man fött barn”. Dina besvär som du har skrivit om påminner mycket om mammas symptom, därför ville jag bara upplysa dig om sjukdomen (som är en relativt ovanlig inflammatorisk ryggsjukdom), OM dina läkare skulle ha ställt fel diagnos på dig, så att du kanske inte behöver vänta i flera år på att få rätt behandling.

  Jag hoppas verkligen att dina ryggbesvär blir bättre snart och att du fortsätter med allt fantastisk arbete som du gör!

  Kram!

 4. Jag har haft foglossning sen jag var i vecka 12, är i vecka 27 nu. Har fått tips om akupunktur från min barnmorska, det kanske kan vara något som du kan testa om du inte gjort det. Jag tycker att det har hjälpt efter bara två gånger!

 5. Stackare! Kanske du behöver en second opinion. Ny person, nytt företag. Blir lätt att man går till samma person år efter år.
  Lycka till❣️

 6. Har följt din blogg länge men konstigt nog aldrig kommenterat, känns nästan lite oförskämt nu när jag tänker på hur mycket du har givit mig. Så vill passa på att tacka för den mest välskrivna, varma, vänliga, inkluderande och kloka blogg jag vet (och numera den enda jag följer!). Angående smärtan i bäckenbotten vill jag bara tipsa om Emma Regberg som är fysioterapeut med specialistinriktning bäckenbotten. Hon är, tillsammans med Mia Fernando som är på samma mottagning, en av få i Sverige som har den inriktningen. Efter min egen förlossning har jag haft stora problem med bäckenbotten och även om många av dem kvarstår, så är hennes hjälp och enorma kunskap det som jag tackat universum för otaliga gånger det senaste året. Kvinnor som hon borde fasen få Nobelpris alltså <3 Så, kan inte med nog värme rekommendera henne och jag vet att kötiden är lång (vilket tyvärr säger en del om eftervården efter förlossning) men varje minut är värd att vänta för hennes kunskap är så överlägsen prick alla som i alla fall jag träffat inom området. Har du inte läst Mia Fernandos blogg Bakingbabies så är den också en enorm källa till kunskap och vägar framåt med tips och träning mm Stor kram och tack för allt du ger via bloggen! <3

 7. Jag har kvar min foglossning till och från och är fruktansvärt jobbigt. Sitter dock i fogarna / bäckenet (alltså i lederna typ), framförallt i den leden fram som heter symfysen. För mig är det som att det blir inflammerat ibland (och då gör det ont jämt vid minsta lilla) men sen brukar det lägga sig om jag vilar / tar det försiktigt och jag kan ha långa perioder då det knappt känns. Är fruktansvärt jobbigt, men för mig hjälper det att utesluta det som jag vet triggar (såklart inte lyfta barn/vardagen men orkar med det om jag utesluter annat). Är ex väldigt försiktig med vad jag tränar och hur. Om det ej hjälper med övningarna du fått, prova en annan sjukgymnast med, olika kan ha olika tips, kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi