Weekly Plans

Måndag och efter en helg med hosta där jag har hållit mig borta från människor (så gott som förutom en promenad i det härliga vädret), så känner jag mig mycket redo att möta omvärlden idag. Fullspäckad dag på kontoret och jag är galet laddad för veckan, nu befinner jag mig i den perfekta höstfasen i mitt jobb där allt är roligt, händelserikt och jag har kommit in i rätt takt.

Vill ni ha tre tips för att komma i rätt stämning såhär på måndagsförmiddagen? Klart ni ska få det!

  1. Dra ner hela tempot ca 800% NU. Man behöver inte kuta in i en ny vecka med kaninpuls. Sätt dig med en kaffe i lugn och ro, prata med dina kollegor om veckan och ta ett djupt andetag. Alla (alla) människor jobbar bättre och tänker klarare om de andas ordentligt vilket gör att vi i slutändan får mer gjort och är mer effektiva.
  2. Gör en överblick av veckan. Är det någonting som skaver i din kalender? Prioritera bort det som tar för mycket energi och om det inte går, till exempel om det är en pitch du är skitnervös för eller ett möte du bävar inför, ge utrymme för den aktiviteten i din kalender. Så att du ökar dina förutsättningar för att klara av det utan att må för dåligt över det.
  3. Sociala grejer är viktigt men detta tips behöver du applicera på din egen personlighet. Om du är en sån som drar dig för att boka in sociala grejer, men VET att du mår bra av dem: boka in en kompisdejt i veckan pronto! Om du å andra sidan är en sån som har tusen miljarder grejer inbokade, boka av några av dem! Känn in din nivå. Jag har till exempel en gräns på 2 event per vecka samt 2 kompisdejter per vecka. Jag är en sån som hade kunnat boka in 10 vardera eftersom jag är social och blir bjuden på mycket grejer i mitt jobb, men jag hade aldrig orkat med mitt övriga liv om jag hade sagt ja till allt. Så den här nivån är perfekt för mig och ger mig energi!

Ett bonustips! Om du känner att du inte är på topp på måndagar kanske du ska fråga dig om du är på rätt plats i din karriär? Om du känner att du inte är det, är jag övertygad om att min onlinekurs Karriärguiden kan guida dig vidare i din karriär! Den är fullmatad med övningar, egna erfarenheter, mallar och verktyg för att du ska kunna utvecklas. Jag är så himla stolt över den och ser hur det tickar in personer som har köpt kursen! Jag ser verkligen fram emot att få prata med er som köper kursen efter att ni har gått den för att höra vad ni tycker om den. Kursen är individuell, så du går den i din egen takt och på ditt egna sätt. Det är alltså inte en livekurs med flera deltagare utan mer som en nedladdningsbar kurs som du applicerar i ditt liv på ditt sätt. Här kan du läsa mer!

Nu ska jag ta mig an punkt två på ovanstående lista, så vi hörs imorgon igen. Massa måndagskärlek till er!

  1. Hej Michaela! Har en fråga till frågor med forni om du har tid att svara!

    Jag och min kille har varit tillsammans i ca 1 och ett halvt år. Vi båda är på utbyte atm men ska flytta tillbaka för plugga en sista termin tillsammans i Uppsala. Jag vill väldigt gärna flytta ihop till våren men det vill inte han, han tror att det kommer tära på på vårt förhållande eftersom vi pluggar i samma klass och är i samma kompisgäng. Jag blir väldigt ledsen över att han känner såhär och kan inte låta bli att känna att han inte kan vara lika kär i mig som jag är i han. Hur hade du tänkt i min situation?

  2. Så bra tips! Jag har en tendens o rusa på direkt på måndag o starta upp som om det vore den sista måndagen i livet. Sett över min kalender för veckan och stuvat om o låtit den första timmen på arbetsdagen vara orörd till och ta den där kopp kaffen, en lite längre frukosten, prata med kollega om både jobb och annat just för att få lite energi men oxå lära mig att jag hinner även om jag inte startar dagen med en smäll eller hur man ska säga 😀. Dessa tips tar jag med mig både på jobbet och det privata.

    1. Klokt och bra att stuva om och tänka om ibland. Jag är också en sån som har en tendens att liksom rusa in i en arbetsdag eller vecka men frågan är hur sunt det blir i längden liksom. Tror mer på att se över och ändra mönster – när det går! Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi