Nyhet: Qualità Rossa från Lavazza som kapsel + TÄVLING

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Lavazza

Lavazza

Hej och välkomna till fika med Forni!

Slå er ner, gör er bekväma och så ska jag servera er en god kopp kaffe. För det är nämligen det som dagens inlägg kommer att handla om – kaffe ♥ Denna ljuvliga dryck som förser oss alla med energi, värme, trygghet och mys. Som finns där på morgonen när ögonlocken är tunga, som ger oss energi på eftermiddagarna på jobbet och som är pricken över i:et när det vankas fika eller brunch.

Ja, kaffe är något som de flesta har ett seriöst förhållande med och som alla kan berätta något speciellt om. En gång hade jag en tävling här inne där ni läsare fick dela era bästa kaffeminnen och jag satt med tårar i ögonen genom hela kommentarsfältet för det var så himla fina historier!

Nu ska vi dock inte prata om dessa historier, utan om en kaffenyhet som jag är väldigt glad över att presentera för er: Mitt favoritkaffe, Lavazza Qualità Rossa, har nämligen ÄNTLIGEN lanserats i kapselform! Nu kan vi alltså dricka Lavazzas legendariska Qualità Rossa även med en kapselmaskin, då de är kompatibla med Nespressos Originalmaskiner.

Lavazza

Hur gör ni med ert kaffedrickande – varierar ni eller går ni på ett spår? Vi har kaffebryggare samt Nespresso-maskin både hemma och på kontoret så jag varierar beroende på humör och vad jag är sugen på, något jag märker att de flesta på kontoret också gör.

Förutom Qualità Rossa släpper Lavazza 3 (!) till nyheter i kapselform: Qualità Oro, ¡Tierra! och Crema E Gusto.

Såhär smakar de olika sorterna!

Qualità Rossa – Toner av choklad och hasselnöt. En blandning av Arabica- och Robustabönor.
Qualità Oro – Fruktig och blommig ton. En blandning av Arabicabönor.
¡Tierra! For Planet – Representerar Lavazzas engagemang inom hållbarhet. Milt och fruktigt kaffe med sötsyrliga toner av citrus och mandel. Blandning av Arabicabönor.
Crema e Gusto – En intensiv, kryddig och smakrik blandning med toner av choklad. Blandning av Arabica- och Robustabönor!

Lavazza

Vad har ni för Lavazza-favorit sedan innan, har ni testat deras kaffe än? Lavazza har ju haft kapslar länge men jag är så glad att de lanserar deras klassiska kaffe som kapslar då det är dessa som är mina absoluta favoriter! De smakar trygghet för mig och jag får inte nog av dessa kaffesorter då de håller extremt hög kvalitet och smak.

En viktig sak med Lavazzas kaffekapslar är att de är återvinningsbara aluminiumkapslar. Eftersom kapslarna är gjorda av aluminium kan dom slängas som metall vid din närmsta återvinningscentral. Det bidrar till att minska de onödiga utsläppen och dessutom klimatkompenseras kapslarna.

Lavazza

Mmm, hoppas ni njöt av denna härliga kaffestund – det gjorde jag! Mandelcroissanten är uppäten och kaffen slut. Är du sugen på att testa Lavazzas nya kapslar? Du hittar dem i din dagligvaruhandel eller direkt hos Foodora Market, Mat.se och mathem.se.

Självklart har jag och Lavazza en tävling till er så att fler kan njuta av Lavazzas underbara kaffe! För en vecka sedan skickade jag ut ett mycket härligt bud till några influencers, och nu har ni chans att vinna ett sådant bud! Vi tävlar ut ett paket som innehåller de fyra nya sorterna med 10 paket av varje sort (så totalt 10 paket!) tillsammans med koppar från Lavazza.

För att tävla: Skriv en kommentar och berätta vilken din favoritkopp på dagen är!

En vinnare kommer att kontaktas via mejl. Glöm inte att skriv i korrekt mejladress när du kommenterar!

*Kapslar kompatibla med Nespresso Originalmaskiner. Lavazza är inte anslutet till, stött eller sponsrat av Nespresso. **Lavazza bidrar med netto noll CO2-utsläpp genom att fullt ut klimatkompensera för dessa produkter

 1. Min favoritkopp är den första en lördagsmorgon, jag har vaknat tidigare än min sambo och smyger upp för att njuta av en kopp från nespressomaskinen. Samtidigt som jag väntar på att den ska fyllas upp skummar jag havremjölk för det är pricken över i:et. Just den stunden är fin, med mig själv på morgonen och gärna lagom tills nyhetsmorgon börjar. Hurra för kaffe! <3

 2. Min favoritkopp om dagen är på Café Faralla (betyder fjäril), ett café som ligger utanför Bologna, där jag just nu studerar min utbytestermin. Där dricker jag varje morgon en dubbelespresso stående tillsammans med alla andra italienare. <3 I början kunde jag bara beställa min kaffe på italienska, men nu, efter 7 veckor kan jag till och med snacka skit med dom. Jag ÄLSKAR mitt nya liv i Italien och vet inte hur jag någonsin ska vilja flytta hem till gråa Sverige i januari? :') Men att ha ett bud från Lavazza väntandes på mig skulle såklart göra det hela lite lättare <3

 3. Min allra första kopp för dagen helst med tända ljus och morgon mys ! Det är den heligaste koppen på dagen 😀

 4. Min favoritkopp är ingen kopp haha, har inte lärt mig dricka kaffe (än)! Men jag skulle vilja vinna kaffe till min mamma, som just nu står inför flera utmaningar på jobbet men som trots det går dit med ett leende på läpparna varje dag. Och är det något jag vet att hon uppskattar så är det fika och en riktigt god kopp kaffe!

  1. Hei Michaela

   Först vill jag säga att det är du som gjort mig uppmärksam på detta underbara kaffemärke!! OMG , från ca 1 år tillbaka i tid dricker jag bara Lavazza.

   Favvokoppen är den nr 2 på dagen. Det är koppen jag tar efter att jag lämnat på förskolan, morgonstressen har lagt sig lite & jag förbereder mig för arbetsdagen.

   Mathilda

 5. Min allra bästa kopp får jag hemma i köket en vanlig vardag efter lämning på föris. Lillasyster sover förhoppningsvis fortfarande i vagnen och det är tyst och lugnt 🙂

 6. Tack för jättefin blogg och inspiration på många plan! Skulle du vilja tipsa om några olika stickade klänningar som passar bra på jobb, fest och andra tillställningar i höst? Jag ska på dop om några veckor och vill hitta en klänning som jag kan använda vid många tillfällen, alltså kan den vara lite dyrare. Tack på förhand och fortsätt med det du gör, du är så duktig och jag älskar att läsa din blogg ❤️

 7. MORGONKOPPEN ÄR FAVORITEN!! Utan den blir det lika obekvämt att leva som när man har strumpor och flipflops på sig samtidigt.

 8. Åh bästa tävlingarna kretsar kring kaffe! Morgonkoppen är alltid den bästa, tänker på den redan när jag går och lägger mig. Brukar förbereda mocka mastern så att doften av kaffet sprider sig i köket <3

 9. Favoritkoppen hemma är runt kl 10.00 när man arbetar hemifrån. Lämning av barn är gjord. Man har hunnit skriva godmorgon till kollegorna på teams, kollat igenom mailen och planerat upp dagens ”att göra lista” Går och hämtar sin kopp och njuter. Mums!

 10. Morgonkoppen har blivit min enda kopp på dagen! Då jag är gravid är jag inte så kaffesugen på dygnets andra timmar- men morgonkoppen är helig! Jag skulle älska att vinna ett gäng kapslar då kaffemaskinen däremot lär gå på högvarv när bebisen tittat ut om några veckor! 🤎

 11. Bästa koppen intas på morgonen. Jobbar hemma och fått rutin på det och startar upp och där innan dagen precis startar igång med möten och det som ska betas av så avnjuts en kopp. Rofyllt o njuter av den där koppen.

 12. Min favoritkopp är definitivt den efter lunchen på helgen. Efter att ha lekt med ungarna hela förmiddagen, roddat lunch är det så himla skönt att börja eftermiddagen med ”de vuxnas stund” när en får sitta ner i lugn och ro och dricka sin kopp kaffe.

 13. Den bästa koppen på dagen är utan tvekan den koppen jag dricker med min 99-åriga farmor. Tiden varierar, det kan vara både morgon och eftermiddag. Min farmor är numera sängliggandes men hon har trots detta ett oerhört härligt humör. De gångerna jag och där och vi kan lyfta upp henne till matbordet för att kunna avnjuta en kopp kaffe tillsammans med henne är underbar. Jag har druckit säkert tusen koppar kaffe med farmor genom åren, genom sorg, glädje och med-och motgångar. Jag hoppas att jag får avnjuta många koppar till med farmor.

 14. Den första koppen på morgonen när jag startar jobbdagen vid datorn. Då ser jag över planeringen för dagen och prioriterar så jag har koll vad jag ska göra, och bara tar det lugnt en stund. Perfekt 🙂

 15. Den bästa koppen är den jag tar i bilen på väg till hästarna på morgonen. Doften av kaffe som sprider sig i bilen innan man tar första klunken kaffe. Det goda kaffet som värmer en inombords och får mig att komma till ro innan man skall ut i mörkret & kylan för att fodra & släppa ut hästarna.

 16. Tidigare (innan pandemin) var första koppen någonting som bara skulle i för att känna sig semi-levande när man kom in på kontoret. Men nu under pandemin och på hemmakontoret har första koppen kaffe blivit något helt annat. Det är otroligt mysigt att tillsammans med min sambo, dricka en kopp, tända ljus nu när det är mörkt på morgonen och bara hinna vakna till liv, ibland sitta tysta och ibland småprata lite. Hinna känna vad kaffet smakar och börja dagen med ett helt annat lugn än tidigare. Därför är utan tvekan den nya morgonkoppen dagens bästa.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi