Om du adderar något i ditt liv, måste du plocka bort någonting annat.

Klockan är 12.26, Dante ligger och sover sin lunchnap och vi har på ett gammalt avsnitt av Kockarnas Kamp i bakgrunden. De har pannkakstävling och nu är pannkakor det enda jag kan tänka på. När Dante vaknar ska vi möta upp pappa så kanske att jag tar med dem någonstans för pannkakor som söndagsmellis. Sen ska vi till kontoret och flytta i ordning på saker för imorgon börjar en ny anställd på Baby Journey. Vi är 11 st på Baby Journey nu, helt galet! Vi sitter dock utspridda över världen så det känns inte som att vi är så många, men när jag tänker på det blir jag nästan lite rörd. Kul med en ny person i teamet imorgon i alla fall och han ska sitta med oss så jag ska se till så kontoret är redo för en ny person. Vårt kontor är högst levande och ändrar form hela tiden vilket jag tycker är så mysigt. Nu flyttar jag in med ett temporärt skrivbord i ett annat rum ett tag så det blir som ett litet äventyr haha. Jag älskar ju varje rum på kontoret och gillar omväxling så jag tror att jag kommer ägnat mycket tid i varje rum när några år har gått.

Jag beställde för övrigt äntligen gardiner till kontoret, efter flera offerter föll valet till slut på MyWindow. Vi har dem hemma och kvaliteten är sjukt bra, dessutom var de väsentligt mycket billigare än konkurrenten som många tipsade mig om. Så nu har jag bara två lampor som ska bytas på kontoret och ett bord som ska köpas till hallen, sen är faktiskt allt på plats. Tyvärr är det ju något som går sönder varje vecka så man blir inte direkt klar utan det är ett ständigt vaktmästeri att ha ett kontor i en gammal sekelskiftesvåning. Men mitt hjärta slår fortfarande ett extra slag varje gång jag kommer in.

I alla fall! Jag har tagit åt mig av era kommentarer i veckans “Weekly Plans” där jag gav om tips för att hitta balans i livspusslet (hatar det ordet men det måste tyvärr användas för att beskriva livet med småbarn tycker jag). Ni gav i alla fall tips som jag verkligen tar med mig, som Sara som skrev såhär:

“Något jag tagit med mig är att varje gång man väljer något, så väljer man automatiskt bort något annat. Dvs en kväll med vänner = väljer bort familj, gå och simma = väljer bort vila på soffan osv.. Så även om det känns som man bara väljer och inte väljer bort, så görs det automatiskt. Det är väl mitt stora knep också för att få ihop vardagen med familj, barn, jobb, vänner, träning osv. Det GÅR inte att välja allt, och det går bara att prioritera en sak i taget. Ibland styr dagsformen valen men på det stora hela försöker jag ha en genomtänkt plan för vad jag väljer. Tid med min familj är viktigare än materiella ting t.e.x, därför undviker jag att jobba mer än vad jag anser ”behövs” nu med små barn. På samma sätt har jag tänkt igenom vilka vänskapsrelationer som är viktigast för mig och lägger så lite tid som möjligt på andra mer ytliga vänner. Så tipset är väl helt enkelt att tänka igenom vad som är viktigt för DIG, fördela din tid och energi utifrån det och sen försöka slå ifrån dig tankar om vad andra eventuellt ska tycka och tänka. Det är ditt liv!”

En otrolig kommentar som verkligen fick mig att tänka till. Kände mig nästan dum, för jag har aldrig tänkt på det sättet förut. Men det är ju självklart. Om jag skaffar en ny vän, kommer jag ju automatiskt ha mindre tid till de gamla eller kanske behöva välja bort en. Om jag tar mig an ett nytt uppdrag på jobbet, kommer jag behöva sluta göra något annat projekt som jag håller på med.

Att addera innebär att man måste välja bort något man redan har i sitt liv. Det har jag aldrig tänkt på förut och den här veckan har jag inte kunnat tänka på något annat. Så nu funderar jag mycket på vad jag har adderat i mitt liv senaste tiden och vad jag måste välja bort (eller om jag vill ta bort något av det jag nyligen lagt till) för att få ihop allt. För jag kommer aldrig räcka till annars.

Tack för att ni är så kloka! Och för att ni är tiotuseltals som läser här inne trots att det ibland tar några dagar innan det kommer ett inlägg. Jag fortsätter dock prioritera bloggen på samma sätt som jag har gjort senaste tiden, vilket betyder ett inlägg per dag måndag-fredag, så totalt fem inlägg i veckan. Jag försöker posta dem på morgonen men ibland gillar jag att publicera dem live och då kommer de senare under dagen. Men jag vill att ni ska kunna kika in här och få en paus med ett nytt mysigt inlägg varje vardag och kanske ibland på helgen om det finns tid.

Nu ska jag väcka lilleman! Nyvakna barn är det bästa som finns. Hoppas att ni tar hand om er och får en mysig söndag. Puss!

En bild från en samarbetsplåtning med Maria Nila till Instagram som jag blev så himla nöjd med! Visste ni att vi är 4 personer i mitt team som arbetar med att ta fram kampanjer bara från mitt håll? Det är för att jag vill leverera så fina samarbeten som möjligt – både för er men också för kunderna. Jag är väldigt stolt över alla kampanjer vi producerar! I höst går jag ner i antal kampanjer eftersom jag kommer lägga mer tid på Baby Journey, men jag ska fortsätta göra dem precis lika bra som vi har jobbat senaste åren. Älskar att jobba med roliga varumärken kopplat till mitt eget!

  1. Hej Michaela! När du köpte din Fendi Peekaboo så minns jag att du provade den i butik i det inlägget? Vilken butik hittade du den i?:)

  2. Men åh ❤️. Skrev det där i all hast som ett svar på en annan kommentar om att det är svårt att välja bort. Läste om prioriteringar på det sättet i en bok (ut ur ekorrhjulet) för något år sedan och fick mig också en rejäl tankeställare. Vad händer egentligen om man lägger till och tackar ja till saker åt höger och vänster för att det verkar kul i stunden? Det blir ju mindre tid till annat som man kanske egentligen tycker är viktigare, så svårt att komma ihåg där och då! Vad fint att samtalet i kommentarerna fick dig att reflektera, det är så viktigt att göra det regelbundet 🙏🏼. En fin påminnelse till mig att sätta mig ner och se över mina egna val och prioriteringar själv vid tillfälle 💕.

    1. Din kommentar fick mig att reflektera och var nog väldigt välbehövligt för fler än mig. Tack för att du delade med dig <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi