Frågor med Forni

Är det en Elodie Mando du har på bilden med dig och Dante på Skansen? 🙂 Om ja, är du nöjd?

Ja, jag är så sjukt nöjd! Jag var på jakt efter en smidig paraplyvagn som inte vägde mycket, var enkel att fälla ihop, passade för att ta till och från förskolan etc. Nu när Dante är över 2 år känner jag inte samma behov av en ”stor” vagn som tidigare. Valet landade på Elodie Mando och JESUS vad jag tycker om den!! Sjukt bra förvaring för att vara så liten, går att fälla ner i liggande så han kan sova i vagnen, bra fotstöd, ficka för förvaring vid suffletten och sååå FIN också. Riktigt 10p köp haha!

Hej fina Michaela. Jag har börjat längtar efter ett barn till….men känner att hur ska man orka med ett barn till…Att ha två…det man hör är att om man har ett barn kan en förälder vara “ledig” och få paus men om man har två är det aldrig paus…alla kommentarer om att “de är lättare få barnvakt till en än två”. Tänker att när syskon är större kan de leka med varandra…Har du fått några såna tankar och funderingar att hur ska orken räcka till. Sen att orka vara gravid igen också. Även om de är mysigt
Puh. Kram på dig

Haha – I hear you sister! Jag tror på att skaffa barn när man är sugen på det. Som det låter är du inte redo för ett syskon – så vänta lite med det (om du inte känner stress pga. exempelvis din ålder eller något). Jag känner inte alls för att skaffa ett syskon till Dante ”bara för att” utan jag vill vara sugen och längta efter ett till barn. Första 1 1/2 åren kunde jag inte ens tänka mig ett syskon, nu vill jag verkligen ha ett till barn, men känner inte att tiden är inne för det nu. Så om det känns negativt med ett syskon, vänta lite och se om det förändras. Annars är det faktiskt toppen med ett barn också. Tror det är sunt att våga tänka utanför normen att en ”riktig” familj måste bestå av flera barn. En familj ser ut precis så som man själv vill att den ska se ut. Massa kärlek!

Så fina reflektioner. Kan du inte berätta mer om liven med Miranda? Blev du utvald av Sephora eller tog du själv chansen? Var det lika roligt som du förväntade dig? Tycker hon pratade nonstop haha!

Det var Sephora som kontaktade mig och frågade om jag var intresserad. Det var SÅ kul och utvecklande för mig att ta mig an uppdraget! Sedan kan man tycka att det är enkelt att intervjua någon som pratar non stop, men det är faktiskt svårare, för avvägningen i när man ska ”dyka in” med nästa fråga blir riktigt knepig haha. För som du säger, energin hos Miranda var det inget fel på, snacka om passion för hennes jobb haha! Men jag är sååå glad att jag tog chansen. Puss!

Till bästa Frågor med Forni! Hur gör man när man i en relation har olika behov av konversation? Det mysigaste jag vet är att sitta i timmar och bara låta samtalet flöda. Min partner har inget intresse för långa eller djupa samtal och kan ha en konversation i 15min innan det är dags att göra något annat. Har du känt liknande och hur hade du gjort?

Jag hade nog ordnat en kompromiss! Till exempel att en helgkväll kör ni lång middag utan skärmar där ni lagar mat, äter, snackar skit och bara pratar loss om högt och lågt. Och den andra kvällen kanske får bli en kortare middag och sen filmmys, eller vad din partner nu föredrar. Jag och Damon gillar båda att prata, men det händer ofta att vi är i osynk. Att när D vill prata känner jag mig helt slut och vill äta middag framför en serie, sen nästa gång när jag har 1000 saker att prata om är det han som inte orkar. Det leder ibland till besvikelse/tjafs men vi försöker kommunicera i det. Alltså om jag är tom på energi säger jag tidigt på kvällen att jag inte kommer orka hänga utan behöver ladda batterierna, då är det lättare för honom att förstå mig. Samt att man måste ge till den andra, ibland kanske mobilen lockar men ärligt talat är det ju mer investerat att lägga tid på samtal med varandra så då får man se förbi skärmlusten.

Om det är så att din partner helt enkelt inte har ett intresse av längre samtal kan jag tyvärr inte komma med några tips utan tror att antingen får man acceptera att det är så, eller kanske gå i parterapi för att få hjälp med att väcka det intresset om det är viktigt för dig! Jag hade inte kunnat leva med någon som inte vill snacka mycket då jag själv har ett stort behov av det, men alla är så olika där <3

Vilken fikatallrik🤗.
Vad är dom bruna ovala skapelserna för något?
Ser onekligen goda ut!

Det är madeleinekakor! Sååå jäkla gott. Min svärmor som handlat!

  1. Tack snälla för ditt omtänksamma svar på min fråga om konversation i en relation. Du är grym. Kram!

  2. Tänker på tjejen som är i behov av konversation men har en kille som inte är så snackig av sig. Mina tankar i frågan är att man får försöka acceptera sin partner för vem han är. Klart han bör kompromissa och lyssna in hennes behov så gott han kan MEN han är den han är och kan (och bör inte) behöva ändra på vem han är. Tänker att det är tur att vi har fler relationer i våra liv och att hon kanske kan få behovet av långa konversationer mött hos någon annan? Tycker inte det är rimligt att tänka att ens partner ska kunna möta alla ens behov. Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi