Fredag

Det är så tyst på kontoret… när var jag inne först sist? Det var ett tag sen. Köket är fullt av smutsiga koppar och glas i diskhon. Det irriterar mig till en början men så lägger det sig. Jag har varit tydlig med att jag inte har tid att vara en kontorsmamma utan att alla måste se kontoret som sitt eget och hjälpa till lika mycket, vilket verkligen har funkat här på Artillerigatan. Så idag var det väl bara jag som fick ta tag i disken först och jag gissar på att det annars är Linn som brukar göra det här varje morgon eftersom hon alltid är inne tidigt. Jag tänder ljus, ser att nästan alla glödlampor i taken är trasiga nu, skriver upp på min todo att det måste vi fixa ASAP! För nu kommer verkligen hösten.

Jag äter en fröfralla med ost från bageriet nedanför och dricker en kopp kaffe. Newkid i bakgrunden. Medan jag svarar på mejl börjar jag fundera på vad det är jag tycker är roligast med mitt jobb och inser att den här typen av mornar toppar listan. Ingen dag ser ju likadan ut i mitt jobb och därför kan jag uppskatta just dessa mornar, för de håller mitt arbetsliv i någon form av trygg röd tråd. Det här känner jag igen och ibland måste jag få vila i det trygga för att våga gå ut i det läskiga.

Det har varit mycket läskigt på senaste.

En annan sak som jag tänkte på i måndags när jag skulle göra den där liven, var att jag är 100% säker på att jag kommer vara nöjd och stolt över mitt arbetsliv den dag det är dags att sluta jobba om sisådär 40 år. Även om min karriär kantats av både utbrändhet och många misslyckanden, så går jag min väg och följer mitt hjärta. Jag är stolt över att Dante får växa upp med en mamma som kämpar för att uppnå sina drömmar och hela tiden testar, utmanar och satsar. En gång för länge sen tänkte jag på en sak som jag inte har kunnat släppa och det är att många kvinnor pratar mer om deras mäns jobb än sina egna. Man lyfter liksom upp ens kille och hans drömmar mer än sina egna. Jag satsar på mina egna drömmar och njuter av att se min kille uppnå hans drömmar sida vid sida av mig. Vi pushar, inspirerar och lämnar plats åt båda två. Och om vi någon dag skulle gå skilda vägar (hoppas inte!) så kommer jag fortsätta bygga vidare på den karriär jag har just nu och allt jag drömmer om. Jag vill vara en person som är stark tillsammans, men även stark i sig själv.

Läser för övrigt en bok som heter ”Money Honey” som behandlar den här typen av ämnen så jag är lite extra inne på det spåret just nu. Den lyfter upp en rad olika feministfällor och jag lär mig mycket. Tips!

Okej, det var det. Klockan är 08.52 och om åtta minuter kommer kontoret vara fullt. Under tiden jag skrev detta var det bara Alex som kom in, han är ny på kontoret. Vi har samarbetat ihop i många år via Maria Nila och nu är han på ett start up och har en plats hos oss. Mysigt när vägar korsas på nya sätt i jobbet ändå. Med det sagt! Jag hoppas att ni får en fin dag och tar hand om er själva och era drömmar. Puss!

  1. Så fina reflektioner. Kan du inte berätta mer om liven med Miranda? Blev du utvald av Sephora eller tog du själv chansen? Var det lika roligt som du förväntade dig? Tycker hon pratade nonstop haha!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi