Om snygghet och höstgarderoben

Blogginlägget innehåller annonslänkar

Tack för era kloka tankar i gårdagens inlägg! Det är alltid så spännande att få höra vad ni tycker och tänker om relevanta ämnen. Jag hinner inte svara på alla kommentarer men uppskattar era ärliga reflektioner.

En sak jag tänkte på som jag tycker att vi gemensamt ska ta med oss framöver är att vara försiktig med att säga till någon att det är så befriande att se ett naturligt ansikte eller följa en person med en vanlig kropp. För indirekt så tolkas det som att det ansiktet eller kroppen inte är lika attraktiv som det fixade eller smalare alternativet, men att det “är fint ändå”. Måste vi kommentera kroppar och ansikten på det sättet? Kan inte kroppar bara vara heta och ansikten bara vara vackra? En kompis sa för ett tag sedan att en tjej var så sjukt snygg trots att hon hade smala läppar – vadå trots? Har du sett Jennifer Aniston? Tycker kanske man ska vara försiktig med att berömma allt som inte ingår i idealet som “snyggt trots” och istället bara ge folk komplimanger för att de är snygga oavsett rynkor, vikt, läppstorlek etc.

Det om det.

Nu dyker vi ner i ett fullmatat höstinlägg istället. Jag har försökt sträva emot hösten hela augusti men det går ju fan inte längre så nu joinar jag klubben. Dags att rensa garderoberna på de blommiga klänningarna och göra plats för en ny säsong!

Klänning / Boots / Solglasögon / Väska

 

Solglasögon / Byxor / Blus / Väska / Skor

Cardigan / Kjol / Solglasögon / Linne / Skor 

 

 

 1. Håller med dig 100%. Tycker det rent generellt är lite obehagligt att få komplimanger för mitt utseende eller kläder för man får det som oftast när man är fixad. Då blir ens ofixade jag inte lika fint. Säg hellre att jag är en schysst kompis eller nått 🙂

 2. Åh tänkte faktiskt prick på samma när jag läste kommentarerna. Tror verkligen inte dom som kommenterade menade så, men håller helt med att det lätt kan bli så som man läser det, naturligt ”men fint ändå”. Själv kan jag känna lite (utan att lägga värdering i om det är snyggt eller inte) att många som fixar sig i slutänden ser samma ut och att det därför blir ointressant att följa, är inget unikt kvar till slut utan bara samma yta/kläder/hudbehandlingar som så många redan har.

 3. Michaela, jeg har fulgt deg i mange mange år og jeg elsker din blogg for at den alltid føles så genuint deg! Synes alltid du har vært og er utrolig vakker, klok og inspirerende! Jeg tviler selv veldig mye på meg selv (mitt utseendet) og sammenligner meg selv med andre, men forsøker å lande i at jeg er i unik i den jeg er og at hver gang jeg er usikker på meg selv, prøver jeg å gjøre det beste ut av det jeg er mest fornøyd med på meg selv. Typ alltid være fin på håret, ha rene/fine negler, kle på meg mine favorittplagg (selv når jeg er alene hjemme). Du er en stor inspirator for meg og sikkert veldig mange andre!

 4. Till nästa fråga Forni (eller om någon av er läsare har tips):
  ska på ett riktigt finbröllop i Sydeuropa om en månad. Är gravid och kommer då vara gravid i v 30. Har total klädpanik, vad sjutton jag jag på mig?? Passar tyvärr inte i oversizeklänningar pga är bredaxlad och bystig, så vill hellre liksom klä fram magen. Har du eller någon läsare tips på hur jag kan tänka eller kanske till och med tips på vad jag kan ha på mig?? TACKPUSS!

 5. Fick höra en gång av en killkompis att “på de flesta så blir det inte så stor skillnad när de sminkar sig eller inte, men på dig blir det en jättestor skillnad. Du passar verkligen i smink.”
  Eh, tack…nope. Tack för att du indirekt sa att jag är ful utan.
  Och de gånger jag har haft en jobbig period och gått ner i vikt, när folk kommenterat “men, har du blivit ännu smalare nu?” och det är så tydligt att de menar att jag är för smal.
  Eller när de kommenterat när jag har varit i riktigt bra form, att “oj vilken tight klänning/kort kjol du har, den är verkligen avslöjande” när jag har har haft t.ex. en stickad tröjklänning som sitter åt lite, och det är så tydligt att de är avundsjuka och därför försöker trycka ner mig.
  De enda som får kommentera mitt utseende är min sambo, min familj eller min bästa killkompis som säger att jag är vacker oavsett hur jag ser ut. <3 Vacker inbegriper ju, för mig iallafall, även personlighet så jag tycker vacker är ett fint ord.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi