Torsdag

Jag har känt mig riktigt ur fas sen semestern. Svårt att anpassa mig, stressad och om man får vara ytlig så har jag typ förfallit på en kvart. Från semesterfräsch till… smink, vad är det? Nu råkar jag ju vara en sån som gillar att gå osminkad och är bekväm i det, men det känns bara som att jag har sunkat ner mig senaste veckorna och nu är det slut med det. Idag ryckte jag upp mig, sminkade mig, satte på mig en klänning och tog mig ut för att möta världen. Vid lunch såg jag nästan i kors av trötthet men ignorerade känslan (svepte en espresso) och fortsatte jobbdagen.

Jag gillar inte att erkänna det men fasiken vad jobbigt det är när man inte känner sig fräsch och fin. Jag jobbar så sjukt mycket med mig själv för att vara nöjd och tillfreds med den jag är oavsett hur mycket jag väger eller hur jag ser ut jämfört med andra, men tyvärr är jag inte mer än ett resultat av vår samtid och kommer därför på mig själv med att ligga och hata mig själv medan jag stirrar mig blind på perfekta personer på Instagram.

Jag måste hitta tillbaka till mitt självförtroende.

När Dante var bebis var jag helt övertygad om att jag skulle göra en bröstoperation. Det var liksom klappat och klart. Men sen tänkte jag på att det är en operation som ska genomföras och att det faktiskt är ganska stort och så bestämde jag mig för att försöka jobba på min självkärlek istället men såklart göra operationen om jag fortfarande inte trivdes med mig själv efter några månader. Till slut kom jag över tröskeln och kände inte bara acceptans över min kropp – utan även stort gillande. Att vara 30+ och ha fött barn i en bransch där alla är ”perfekta” och i stort sett alla kvinnor jag umgås med har gjort minst en plastikoperation, filler eller botoxbehandling så är det svårt att vara nöjd med mig själv bara precis som en är. Ni ska veta hur många gånger jag har gått in och kikat på olika behandlingar… ska man… men så har jag gett mig fan på att tycka om mig själv och lyckats varje gång. Oftast känner jag mig rätt het faktiskt. Senaste veckorna har dock varit en ordentlig dipp och härom dagen funderade jag på om man inte bara skulle boka en sån där biljett till Turkiet där dom fixar allt på en…

Så idag är jag tillbaka till operation uppskatta min kropp för allt den är. Och så ger jag en vänlig påminnelse till mig själv om att olika typer av fix inte ger några som helst garantier till en större självkärlek utan den måste nog ändå komma inifrån. Men också att om jag någon dag vill fixa något så är det helt okej att göra det – så länge det är för min egen skull och inte samhällets.

Det var dagens ytliga tankar. Hur tänker ni kring det här?

Dagen då jag tog hösttermin-revansch.

  1. Gick förbi dig på stan förra onsdagen och knockades av hur otroligt snygg och glowig du var där under ett paraply i regnet. Så att du skulle ha sunkat till dig tror jag mest satt i ditt huvud! ☺

  2. Alla duger som dom är!! 🙂 Bra inlägg! Starkt att stå emot när alla i ens vänskapskrets ”gjort något”. Jag skulle aldrig lägga pengar på det 🙂 Lägger hellre pengarna på upplevelser eller saker som själen mår bra av.

  3. Uppskattar att du skriver så ärligt om tankar som så många bär på, och kanske inte tänker att till och med en så vacker kvinna som du kan överväga. Så hemsk att operation ligger så nära till hands i tankarna hos så många nu men jag respekterar om man känner att man blir lyckligare av det och att det är för sin egna skull man gör det, även om jag tycker det är tråkigt att det ska behöva gå så långt för att vara nöjd med sig själv. Klinik utomlands är för övrigt ett farligt alternativ, till och med på ”bra” kliniker i Sverige kan skönhetsingrepp sluta riktigt illa. Hoppas du kommer in i en bättre period snart och släpper dom tankarna < 3

  4. Men Du ser ju helt smashing ut! Operationer medför alltid en risk, jag tänker alltid på vad som skulle kunna hända om worst case inträffar och känner då alltid att nää, inte värt det.

  5. Herregud du beskriver verkligen exakt vad jag går igenom just nu. Jag är hemma med mitt första barn som är 8 månader och spenderar en hel del tid på scrolla instagram om en säger så. Det är otroligt vad lätt det är att påverkas av alla perfekta kroppar som visas upp. Helt plötsligt ser jag behov av att fixa till både det ena och det andra. Behov som jag inte alls sett innan. Kom på mig själv ligga och googla diverse ingrepp här om kvällen när jag skulle sova och tänkte att en resa till Turkiet kanske vore en bra idé…
    Jag inser att det inte är bra för mig att följa alla dessa influensers. Det finns så många andra värden i livet som är tusen gånger viktigare än utseende. Lätt att glömma det när en scrollar i flödet.
    Tack för att du delar så ärligt Michaela! <3

  6. Jag har varit öppen för att fixa småsaker, men ser en risk att börja för tidigt. Att man blir fartblind på ngt sätt. Så jag sa att inget görs innan 40. Nu har jag omfamnat det fina i att vara naturlig. Det är inte alltid vackert men det är äkta o det är vackert i sig. Detta är jag. Jag hade tänkt bleka tänderna, rätt liten sak. Men bestämde nej, nu ska det vara naturligt. Så jag ska verkligen försöka att bara vara som jag är. Tror jag kan uppskatta det när jag är ännu äldre. Känner också att det har spårat ur lite i sthm, många fixar sig o ibland undrar jag om det verkligen blev en förbättring. Men det är ju inte jag som avgör..

  7. Uppskattar SÅ att du skriver om detta. Var också helt 100 på att jag skulle göra en bröstoperation efter barn, men sen började jag resonera med mig själv. Är ändå en operation (med allt vad det innebär) av en frisk kropp, för att sätta in något onaturligt, som kanske måste bytas ut med tiden eller tas ut. Landade där i att det (troligtvis) är ett steg långt för mig på temat utseendefixering, att min gräns går där. Försöker även jobba med att avdramatisera och inte fokusera alls på kroppen, liksom bara tänka en kropp, min kropp och den bara är där, om du förstår hur jag menar? Inte lägga så mycket värdering i den alls.

  8. Vilket härligt, upplyftande och ärligt inlägg! Jag tror att nästan alla tampas med dessa känslor/tankar då och då. Vissa oftare än andra. Jag själv tänker på det varje dag och för varje dag hittar jag fler saker som jag vill ändra på mig själv. Varje gång jag ser en bild på dig, vackra kvinna, så tänker jag: åh vad jag önskar att min överkropp såg ut som din, petit med perfekta (utifrån sett) bröst. Istället för att göra en bröstförminskning (vågar inte) så ska jag försöka banta ner tuttarna och hoppas på att de blir mindre 🤞🏼❤️

  9. Men åh vilket ärligt och fint inlägg! Att även (extremt vackra) du kan känna så!
    Jag kände EXAKT likadant efter semestern. Och är i samma sist avseende vänner och bekanta som fixar sig med fillers, operationer etc. Jag vägrar. Det är för stor risk och därför vill jag äga mitt utseende och lära mej att älska det! Fillers eller dylikt kommer inte göra mig mer nöjd. Det är något jag vet till 100%
    Så många gånger jag vill avfölja allt och alla men av någon anledning så blir det inte så. Trots att jag kan känna mig sämre, fulare eller få ett köpbegär efter något som jag inte visste jag behövde förrän någon slänger upp det på Instagram.
    Märker att jag verkligen är trött på det haha.
    Älskar din fina, ärliga ödmjuka blogg med både högt och lågt. Ytligt och djupare saker. Som detta inlägg kände jag faktiskt inte alls var ytligt. Det handlar ju om dina känslor som du förklarar så väl. Som du alltid gör.
    Hoppas det vänder för dig snart❤️
    Kram

  10. Jag tänker att det är mänskligt att tänka/känna så. Men jag har alltid landat i att det naturliga är bäst för mig. Sen tycker jag att en liten byst är snygg!
    Kanske att du behöver följa fler kroppspositiva personer för att ”omprogrammera” dig?
    Läste en jättebra bok om just kroppspositivt föräldraskap för det är väl den biten jag tänker mest på. Vad jag sänder för signaler till mina barn och hur jag vill att de ska må. Livsviktigt: En handbok i kroppspositivt föräldraskap som jag kan rekommendera.

    Kram!

  11. Att man alltid vill ha det man inte har. Blir alltid lite avundsjuk på dig när jag ser dig ha riktigt urringade toppar. Tycker det är så fint på kvinnor med liten byst, medan jag tycker det kan se vulgärt ut på mig med större byst… sitter väl som du skriver mest i våra egna huvud. Men det jag verkligen uppskattar inne hos dig är att du är naturlig. I en värld där vi hela tiden matas med fixade kroppar är det lätt att va missnöjd med sin egen. Du är nog den enda influencern i mitt flöde som inte är ”fixad”, inget fel i att va det heller om man gör det av egen vilja, men jag är glad att det är naturligt och ärligt hos dig <3

  12. Ser i kors av trötthet pga bebis i utvecklingsfas så pallar inte skriva mer utförligt än att jag reagerade idag på insta stories hur jääääävla snygg och fräsch du är!!!!!! Du är en utseendeinspiration!

  13. Jag har minimala bröst och innan jag blev 18 så var jag övertygad om att jag skulle operera mig så fort jag hade åldern inne. Gjorde inte det, och idag är jag såååå tacksam då jag insett att det är ganska praktiskt att ha små bröst, dom är ju aldrig ivägen, skapar ryggont eller liknande. Visst jag fyller inte ut vissa klänningar särskilt snyggt, men jag har lärt mig leva med det. Dessutom blev de inte ”förstörda” av amning utan drog ihop sig riktigt snyggt.
    När jag var ung (läs 13 år) var jag övertygad att jag aldrig skulle få en pojkvän då mina bröst aldrig växte. Men jag har aldrig fått en kommentar av en man som varit negativ om mina bröst!! Idag är jag 33 och klokare, insåg att jag aldrig skulle bli lycklig av en operation utan att enda sättet att bli lycklig är att älska sig själv. Även om vägen dit kan vara otroligt tuff!!

  14. Jag tycker den där tanken om ”för min skull, inte för samhällets” är ganska skev, för om du var den sista människan på jorden, hade du opererat dig då? Det hade ju i praktiken så klart inte gått, för det hade inte funnits någon kirurg att utföra ingreppet/ingreppen. Men du kanske förstår hur jag menar; om det inte fanns någon runt dig som kan se dig och döma dig, hade du då fortfarande velat genomgå en operation med allt vad det innebär? Hmm… jag tycker att det är ganska knepigt, vi lever i en så himla komplex värld, men har typ lite svårt för det resonemanget att man gör det ”för sin egen skull”.
    Jag tycker att du är skitsnygg och att det är så otroligt uppfriskande att se ett naturligt utseende (och kropp) som rör sig helt obehindrat. Det känns nästan mer ovanligt än vanligt att se ett helt naturligt ansikte these days.

  15. Tänker åt liknande håll som du. Tänker också att det är helt sjukt att man kan fixa i princip allt och orolig för att det blir mer och mer avdramatiserat att göra det. Tycker personligen det är fint att alla har sina egenheter i utseendet och att det är något att bevara, inte göra allt för att ta bort för att uppnå någon form av ”perfektion”. Samtidigt respekterar jag att man kan känna dig så pass missnöjd att man vill genomgå ett ingrepp, alla måste få bestämma över sin egen kropp, men det är tråkigt med sociala medier som gör att någon som kanske är osäker på något i sitt utseende men kanske hade kunnat tycka den var fin som den var, istället tippar över pga påverkan av andra som fixar sig.

  16. Du är så otroligt vacker både på insidan och utsidan! Hoppas att du kan få upp din självkänsla igen och se det vi alla andra ser – en vacker, intelligent och rivig kvinna ❤

  17. Jag tycker att du är så fin och vacker som du är! Och det borde väl ändå vara goals att ha en kropp som har blivit formad av att bära och föda ett barn samt ett ansikte som visar att man lever och förhoppningsvis får leva ett långt liv! Det är också sällan fillers eller en operation är klockren, oftast såg person i fråga mer naturligt vacker ut tidigare.
    Tyvärr tror jag att många känner igen sig i din känsla och att personer du umgås med privat och i jobbet inte speglar hur det faktiskt ser ut rent generellt i landet. Vi är i samma ålder och jag bor i en mindre stad men ingen av mina nära vänner är opererade eller har fillers, möjligtvis någon enstaka person i utkanten av bekantskapskretsen som stämmer in på det.

  18. Om kvinnor bara visste hur många som får breast implant illness efter en bröstoperation. Hade jag läst på tidigare hade jag aldrig gjort min. Att riskera hela sig själv för att ha två bröst. De är det sjukaste vårt samhälle hittar på och jag önskar att jag vetat bättre innan.

    1. Åh nej vad jobbigt att du fick problem, jag har läst om det och det verkar sjukt läskigt. Hoppas det gick bra trots allt <3

  19. Jag har slutat följa alla konton på instagram som triggar såna tankemönster. Speciellt konton som har mycket naket och selfies. Liksom vem gör man det för? Varför mår man dåligt av sitt egna utseende? Hade jag velat göra det om jag bodde i skogen utanför samhället?

    Du är vacker precis som du är, dom enda som betyder något är dina närmaste, och dom kommer älska dig oavsett hur du ser ut 🙂

  20. Måste säga att det känns fruktansvärt sorgligt att du ligger och hatar dig dig själv och kollar på ”perfekta personer” på instagram. Du som är både normsnygg och -smal och i högsta grad en ”perfekt person” som andra kanske jämför sig med. Förstår faktiskt inte alls vad det är med dig själv du vill åka till Turkiet och fixa. Jag känner inte alls som du, men jag umgås inte heller i kretsar där ”alla” har opererat sig. Jag tycker jag och mina vänner (vi är i samma ålder som dig och dom flesta är småbarnsföräldrar) är snyggare än någonsin och framförallt trygga i oss själva. Självklart känner jag ibland att jag har gått ner mig lite, men inget jag hatar mig själv för. Tar en dusch och fixar hår och smink bara. Har överlag ingen komplicerad relation till mitt utseende eller min kropp, och hoppas vi ska se en samtid där fler känner så ❤️.

    1. Nu skriver jag ju teatraliskt vilket jag hoppas att ni som läser förstår 🙂 Vad skönt att du har en helt okomplicerad relation till ditt utseende, jag önskar att jag också kommer dit en dag! Kram!

  21. Jag tycker du har helt rätt, det är så befriande idag att få höra dina resonemang!!
    Är så lätt att man tittar på andra och tänker, de är perfekta och om jag bara gör det här så kommer jag vara nöjd och se ut precis som jag vill.

    Tycker det är extra fint att du uppmanar alla till att försöka ändra bilden av sig själva och istället acceptera att alla ser annorlunda ut <3

  22. Tack för din ärlighet och transparens.
    Jag tycker självklart att alla får göra precis vad de vill med sina kroppar och sitt utseende.
    Men helt ärligt talat det är ju otroligt ovanligt att träffa någon som inte gjort en operation/injektion och jag uppskattar verkligen influencers som vågar stå starka i sitt naturliga utseende. Det hjälper faktiskt oss vanliga icke influencers otroligt mycket med vår självkänsla!
    Jag tycker du är så otroligt vacker och det som främst gör dig vacker är att du är DU och den vår skapare har skapat. Du är unik och naturlig och det är just det som är så vackert.
    Dessutom är du smart, skriver som en jäkel, känslig och verkar vara en bra mamma, fästmö och vän. Och det är det som gör dig ännu mer vackrare.

  23. Förstår såklart dina tankar men hoppas du hittar tryggheten och ser skönheten i hur du är och ser ut. Det unika är det vackra! Jag avföljer influencers som jag tycker ser för tillfixade ut, helt enkelt för att det inte inspirerar mig alls. Tvärt om! Speciellt som nybliven mamma till en liten perfekt dotter. Jag hoppas hon alltid själv kommer tycka det också, och jag är säker på att min mamma tänker detsamma om mig.

  24. Tycker du är jättefin! Får på riktigt ont i magen av hur det verkar ha spårat ur fullständigt hos så många influencers nu, som du säger gör de flesta du känner olika ingrepp och jag förstår inte varför det blivit så vanligt. Känner inte att det är så det ser ut bland mina vänner och då är alla ändå rätt mode/stil och skönhetsintresserade och vill vara fina. Har avföljt massor av konton för orkar inte med överfyllda läppar, nakna rumpor och sexiga blickar hela tiden, något som är vanligt hos många av dina kollegor tyvärr.

  25. Hög igenkänning. Kan ibland sitt och skriva listor över allt jag känner att jag måste fixa med mitt utseende (bleka tänder, första läppar, ansiktslyft med fillers/botox, bröstlyft, ta bort ytliga blodkärl, kemsik peeling och dermapen för hyn, ta bort en tatuering med laser and the list goes oooooon). Tänker att jag skulle vara ”klar” om allt det där fixades. Jobbar på att inse att jag är komplett, precis som jag är. Att det inte finns något som behöver ”fixas” – för jag är inte trasig. Jobbar också på att försöka skifta från att ha fokus på hur mitt liv/jag ser ut till hur mitt liv känns/hur jag mår. Hur det känns att vara i min kropp vs. hur min kropp ser ut. Något annat jag har gjort successivt det senaste året är att börja följa mer personer som ser ut som mig själv på instagram samt konton som skriver om självacceptans and body positivty. Ta ansvar över vad vi själva matar oss själva med påvarna feed, det påverkar vår mentala hälsa mer än vad vi kanske tror. Kram till dig från en medsyster!

  26. Hetsen kring utseende gör mig ledsen. Tänk om vi alla lade den tiden på att landa i oss själva och ge kärlek till andra istället? Är det möjligt? Jag vet inte.

    Jag saknar känsel i hela hakpartiet och underläppen efter en medicinskt motiverad operation när jag var 18. Och jag blev snyggare samtidigt. Nu har det gått mer än 10 år. Men jag minns känslan efteråt – att inte se ut ”som jag”. Och jag undrar många gånger när jag ser andra som gör just skönhetsoperationer – får de verkligen en känsla av att vara ”nöjda” efteråt? Tappar de sin identitet?

    Älska dig själv och kom ihåg att det är din energi och personlighet som skapar Dig – vi föds inte för att gå runt och se vackra ut. Det är inte livets mening. Även om det roligt ibland.

  27. Du är den jag går till när jag behöver inspiration och känner mig vilsen i min stil och femininitet. I min värld är du den med snyggast stil, bästa klädsmak och den största värdigheten. Läste ett klyschigt citat på Pinterest här om dagen när jag själv befann mig i ett svart hål angående mitt jobb. ”Dont forget, while you’re busy doubting yourself, someone else is admiring your strength”. Det träffade något i mig…

  28. Hej fina.

    Måste säga att jag är helt paff. Du är otroligt fin precis som du är. Utan att känna dig har jag alltid utgått från att du har ett starkt självförtroende och kör ditt eget race. Alla har dippar MEN naturlig skönhet är 100% vackrare än alla ”perfekta” fix. Varje rynka har en historia att berätta, varje skavank. Det är det vackra! Jobba med att gilla sig själv, föredrar det framför allt annat i världen. Vi ska representera framtiden! Och det är att visa att alla duger precis som de är.

  29. Du är så otroligt vacker, du bara strålar!
    Kan inte du göra ett uppdaterat inlägg med dina sminkfavoriter? Min necessär är i behov av uppdatering inför hösten och vintern.
    Kram 💗

  30. Tack för att du vågar skriva om detta och för att du delar dina tankar! Säker på att många känner igen sig <3 heja dig

  31. Jag tänker att – du är fin som du är! Jag är fin som jag är och jag tänker ofta att det finns sååå mycket annat härligt att lägga tid och energi på än ens utseende. Såklart jag tränar, gillar att fixa mig med smink och fina kläder men handen på hjärtat- vad är viktigast i världen? Vad skulle du ta med till en öde ö? Hur fina är inte alla killar utan smink? Jag väljer att tänka- jag är frisk, jag är stark och jag är fin! Och det är något som har fått följa med mina barn- de klagar inte på hir de ser ut eller sina kroppar.
    De brukar säga att det gillar att jag är stark och de har så roligt åt att jag vissa dagar knappt borstar håret. Jag tror de flesta får en roligare liv om de vill investera inåt istället för utåt.. ha en fantastisk dag!!

  32. Du är otrolig, och så vacker som du är! Har 100% igenkänning emellanåt.
    Vi tar oss ur ”skönhetskomplexdipparna” och fortsätter vara fina som vi är tillsammans! Tack för ditt fina inlägg.
    ❤️
    Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi