Michaela Fornis gravidapp når milstolpe 9 månader efter lansering

Idag har jag en väldigt rolig nyhet att dela med mig av! Baby Journey har nämligen kommit upp i över 50 000 användare och är numera Sveriges tredje största gravidapp. Jag är så stolt över det här så jag vet fan inte vad. Se pressmeddelandet nedan ♥

Lika lång tid som det tar att gå igenom en graviditet tog det för Baby Journey att bli Sveriges tredje största gravidapp med 50.000 användare. Milstolpen nåddes drygt 9 månader efter att appen lanserades i slutet av oktober 2020. 

Appen följer med under hela resan från plusset på stickan tills dess att barnet är två år gammalt. Nyckeln till framgången tror Michaela ligger i att Baby Journey är en innovativ och inkluderande app.

“Vi har från start velat vara en app som tänker utanför boxen och erbjuder något för alla som vill ta del av bebisresan. Oavsett hur din väg till föräldraskapet ser ut, hur du väljer att skaffa barn eller vilket typ av barn du får vill vi att du ska kunna hitta igenkänning, kunskap och information hos oss. Hela tanken med Baby Journey är att ingen ska känna sig ensam i sin bebisresa.”

Baby Journey har sedan start velat vara inkluderande, både i appen och via sin kommunikation. Nu senast gjordes en stor satsning under Prideveckan, då Baby Journey som enda gravid- och småbarnsapp var talare på Pride House. Programpunkten gick under namnet “Olika vägar till föräldraskapet” där Baby Journey intervjuade par som har behövt välja andra vägar än den heteronormativa till föräldraskapet.

“När vi lanserade appen var en dröm att kunna säga att vi har 50.000 användare – att vi redan är där och med det Sveriges tredje största gravidapp är helt ofattbart. Det betyder att vi gör något rätt, och har en produkt som saknats på marknaden”, säger Michaela Forni.

Marknaden inom babytech är hetare än någonsin, vilket är något som Baby Journey känner av. Då det fysiska inom babyområdet har satts på paus eller ändrats pga rådande pandemi, ser Baby Journey att folks behov av information inte stannar upp, utan snarare tvärtom har ökat under det senaste året, vilket kan ha gjort att milstolpen nåddes redan innan appen hunnit fylla ett år.

Hur ser framtiden ut för Baby Journey? 

”I oktober firar vi ett år vilket givetvis ska firas precis som vilken 1-åring som helst. Vi har en rad spännande samarbetspartners på ingång som vi kommer att inkludera i våra innovativa idéer och projekt. Planen är att fortsätta jobba kreativt, inkluderande och ha kul längst med vägen. Vi vill göra skillnad och hjälpa människor under den här viktiga perioden i livet”, säger Michaela Forni.

Här kan du ladda ner appen.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi