Italien: att återförenas, pasta i otroliga mängder, fotbollsvinst och dagar vid havet

Här kommer en riktig bildbomb från en vecka i Italien!

Jag, Damon, Dante, mamma, pappa, Timmy (min bror) och Sofia (hans tjej) åkte alltså till Rimini för att hälsa på vår släkt. Vi hyrde ett hus i närheten av min farmor och farfar som tillhör en kompis till min faster. När vi vaknade upp första morgonen dukade vi upp frukost och kände att herregud, här kommer vi trivas!

Vid lunch var det dags att äta den obligatoriska söndagslunchen med hela släkten. Här är jag och min nonna och Dantes nonna bis ♥

Det blev en låååång lunch med massa god italiensk mat som jag saknat.

På kvällen åkte vi ner till stranden!

Jag hade på mig en klänning från By Timo, skor från Other Stories och väska från Staud.

Mamma var kvar hemma i huset med Dante och vi skulle se EM-finalen. Alltså peppen???

Nej men det var så jävla härligt. Italien vann, alla kramades, folk jublade och sen utbröt folkfest på stranden. Så sjukt roligt att få uppleva det.

Mamma gav oss sovmorgon dagen efter och sen åt jag detta till frukost: kokosyoghurt med blåbär, croissant med nutella, juice och kaffe.

På kvällen tände vi upp grillen…

… och grillade på massa gott. Jag är ju besatt av salsiccia och kan äta det flera gånger i veckan (men gör tyvärr inte det… förutom i Italien dårå).

En kväll åt vi middag på stranden. Jag och Sofia matchade i grönt.

På väg mot stranden morgonen efter!

HAVET <3

Vi åt skaldjurspasta på vår favoritkrog till lunch. Den är så god där, det går liksom inte att äta lika god någon annanstans i världen. 9€ per person och det bästa man kan få.

Kolla bara!

Strandväska.

Så värt att vara sex vuxna och ett barn. Jag hann liksom läsa en hel bok på semestern? Hej då.

Huset hade sååå stor tomt med ett eget spa, volleybollplan, poolområde etc. Så himla glad att vi hyrde det! Att det hade utsikt över kullarna och ner mot havet skadade inte heller direkt.

Strandkillen.

En kväll gick vi ut och åt medan mamma och pappa var hemma med Dante!

Jag hade på mig klänning från Adoore såklart 🙂

Vi åkte till Santarcangelo som är vår favoritby.

Och så åt vi middag på den där lilla uteserveringen!

Mmm… finns få ställen i världen som gör så god mat som i den här delen av Italien tycker jag. Allt är gott!

Så härligt att få en egenkväll också.

Another day, another beach.

En lunch på Delinda… okej om jag bara fick äta en sista måltid i mitt liv hade jag valt detta. Jag och Damon funderar seriöst på om vi inte bara ska gifta oss på Delinda, fastän det är den enklaste restaurangen i världshistorien. Men alla gäster hade typ svimmat av maten, kommit till mathimlen och tackat oss för resten av deras liv.

NO WORDS

Hej snygg kille som badar i kvällssol.

Bombolone, alltså italienska munkar, har jag älskat sen jag var barn. Men vem älskar inte munkar så…

Veckans sista lunch hemma hos nonna och nonno. Min farmors mat betyder trygghet, värme, familj och kärlek.

Och så hade vi lite kalas för Dante! Han fick fyra paket, smaka på lite glass (han föredrar pasta, aldrig sett ett barn äta så mkt pasta som Dante, han åt lika mkt på veckan här som en månad hemma haha) och så sjöng vi på både italienska och svenska.

Sen var det dags att åka hem.

Tack min älskade familj för världens finaste semester ♥

 1. Vet du? Det är helt otroligt att få följa dig här år efter år.
  Tack för att du delar med dig och låter oss vara en liten del av ditt liv. Har följt dig sedan du bodde hemma i Nacka och tog selfies i hallen. Genom hjärtesorger och när du festade mycket. Till att träffa Damon och sedan få Dante. Har fått följa när du kämpat med sömnen, och blir så glad när ni äntligen fick sova.
  Tack för att du är en vän som vi känner men ändå inte. Tack för att vi får en liten inblick i ditt liv och för att du är transparent i ditt föräldrarskap. Tack för att du är du. Hoppas att vi kommer fortsätta vara ”vänner” livet ut.
  Kramar 🧡

  1. Det här var en av de finaste kommentarerna jag har fått under mina 17 (!) år med bloggen. Den gjorde mig mjuk, tårögd och tacksam. Dessutom var den en så fin påminnelse om varför jag gör det här. För att jag känner mig som att jag är omringad av just vänner här inne. Tack ❤️

   1. Vilka fina bilder <3

    Jag har en fråga, som nybliven lite halvdeppig singel. Jag har precis kommit ur ett förhållande som har varit stundvis bra men också väldigt dåligt för mig. Snudd på destruktiv i vissa avseenden. Så det känns bra att vara ute ur det och är säker på att det är rätt. Men mitt problem nu är att jag är inte alls sugen på att leva ”singellivet”, festa, hänga med kompisar hela tiden, vara ute och göra saker och träffa nytt folk. Det enda jag vill är att bara bli upp över öronen kär i någon, köpa hus, bilda familj osv. Vet inte hur jag ska tänka i det här och känner bara att jag behöver lite kloka livsråd och pepp. Ska tillägga att jag precis fyllt 26 år.

 2. Sååååå fint!!! Tack att du delar. Gråter för jag lever mig in (kanske sjukligt, haha, men säkert amningshormoner). Saknar min egen familj och räknar dagarna tills vi ses.

 3. Altså vilken resfeber man fick efter att ha sett alla bilder – resfebern steg till minst 110% från vad den redan var! Stället verkar så mysigt och de där pastarätterna…den bästa var dendär hemmalunchen av alla nästanåt, tänk vilken lyx att få äta äkta italiensk hemmalagad pasta 🙂 ha en fortsatt fin sommar!

 4. Vilken härlig semester!! Varifrån är det söta armbandet med små vita blommor? ☺️🌸

 5. Så underbara bilder, Michaela!!!
  Tack för att du delar med dig av din vardag, älskar dina inlägg ”min helg i bilder” och även dina semesterinlägg. Man blir så glad av dem.

 6. Hej Michaela! Så vackra bilder du visar! 🥰Jag skriver för du har en så sjuuuuukt fin turkos klänning på dig också!!! Vart är den ifrån???? Jag har sökt efter en fin turkos klänning men inte hittat ännu! Tacksam om du berättar! Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi