Söndagskväll

Hur har ni det i sommarjuli?

Jag är hemma efter en vecka i Italien. En vecka som har bestått av pasta i mängder, efterlängtade kramar och bad i havet. Hela resan blev liksom precis så som jag hade hoppats på? Det är inte ofta det blir så, speciellt inte när man har barn, men vi hade universum med oss. Att få krama min farmor och farfar igen kändes i hela kroppen på alla möjliga vis. Att sitta och prata om livet med nonna och få vara nära. Men också jobbigt, att titta på nonno med mjuka ögon och tvingas acceptera att två år har inneburit stor förändring hos honom. Han har åldrats. Den här pandemin tog ifrån oss många saker, till exempel möjlighet att vara med dom vi älskar som bor långt bort och som åldras för snabbt, men nu har vi fått tanka energi i en hel vecka och det kommer inte gå två år tills vi ses igen, sex månader högst.

Jag tänkte posta en liten bildbomb från resan senare i veckan, men det tar vi när jag har tid och ork. Nu är klockan prick tio på kvällen och vi har precis avslutat vår serie här hemma. Vi kom hem i natt och vaknade hemma i lägenheten med värsta myskänslan imorse. Herregud vad jag älskar vårt hem, Dante också märkte man för han var på riktigt bra humör och så glad över att återse sina leksaker. Sen kom hans farmor och farfar för att ha kvalitetstid med sitt barnbarn och då passade jag och D på att fixa – tvätta, packa upp, handla mat, sådana saker. Jag gick ett ensamt Djurgårdsvarv med Ursäkta-podden i öronen och konstaterade att jag fortfarande har för ont i foten för att springa (stukade den ju på midsommar). Handlade snittblommor på vägen hem, lite favvogodis och så jobbade jag en stund. Det här med att vara 80% ledig har gått utmärkt under min första semestervecka så jag hoppas att det fortsätter så! Det bästa för mig är verkligen att ha semester samtidigt som alla andra för då är det lugnt på mejlen och jag kan koppla av.

Vet ni, imorgon fyller Dante två år. TVÅ ÅR. Hur är det ens möjligt. Jag har varit nostalgisk hela kvällen och gått igenom alla videos på honom från att han föddes. Jag blir fortfarande lite ledsen, som ett sting i hjärtat, när jag tittar på första tiden med honom för allt underbart gos och mys som en bebis ger en försvann liksom i magont, skrik och gråt som pågick i flera timmar i sträck. Men jag blir också så himla glad när jag går igenom dessa två år i telefonen för de är fyllda med sååå mycket kärlek, skratt och värme. Det kommer ett litet inlägg till lilleman imorgon på hans födelsedag såklart så för er skull ska jag inte svamla iväg allt för mycket nu…

Förutom att kolla på 8000 videos på Dante har jag slagit in hans paket och tagit fram hans födelsedagsljus som han ska få blåsa ut imorgon till frukosten. Det är viktigt för mig med mysiga traditioner för mina barn, precis som mina föräldrar gav mig när jag växte upp, så att få frukost med sång, tända ljus och paket är obligatoriskt på födelsedagen. Sen ska man alltid få sin favoritfrukost! För Dante innebär det ostmacka, ett päron och massa blåbär 🙂

Vi hörs imorgon igen, nu ska jag krypa ner i sängen och kolla ett avsnitt Sex Life. Har ni sett? Ganska löjlig men funkar som sommarserie när man vill koppla av!

Dagens frukost med färskt frukt & nötbröd från bageri, gräddost, gurka, kokt ägg, apelsinjuice och bryggkaffe. Mums. 

  1. Vänta. Vad är anledningen till att ni inte släppte igenom min kommentar?
    Alla är bara inte lika privilegierade.

    1. Vad var ens poängen med din kommentar? Eller du ville bara berätta allt du vill men inte kan göra? Det du beskriver är väl ganska normalt?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi