Semesterredo

Så sitter jag här, sista dagen innan semestern, sönderstressad med kaninpuls. Det är dags. För mig är det jobbigt att sträva efter ”riktig semester” för det är i stort sett omöjligt. Det dyker upp grejer h e l a tiden. Så idag när jag stressade omkring bestämde jag mig för att bara släppa allt. Nu är det nog. Jag får jobba på semestern om det behövs, men min prioritering är vår familjetid. Jag har varit på stan och shoppat semesterkläder till mig och Dante, antigen-testet är gjort och negativt, jag har fått min första dos vaccin och om ett dygn checkar vi in i huset i Italien.

Här kommer sex saker jag längtar efter med semester:

Italien 2017

Doften av Italien. Jag blundar och känner doften på flygplatsen som jag har varit besatt av sen jag var liten. Det doftar på ett annat sätt i Italien än här hemma. Inte lika friskt och klorofyllgräsigt utan ljummet och mänskligt.

Familj ♥

Snart får Dante träffa sin Nonna och Nonno bis som han pratat med på FaceTime i två år men inte träffat. Kommer han att förstå att Nonna bis i telefonen är samma person som den i verkligheten? Det blir fascinerande att se.

Palma 2018

Det där eftermiddagsglaset. En iskall öl eller lemonad, lite chips och oliver, poolvatten som är kvar i håret eller så har man piffat till sig redan, redo för middag, luktar gott och har inget smink för det behövs inte på sommaren.

Visby 2018

Semestergarderob! Skira klänningar, sandaler, stora örhängen. Come 2 mama.

Paris 2019

Maten. Pasta i mängder, grillad fisk, salsiccia med potatis. Croissanter på morgonen och doppa allting i nutella när Dante inte ser.

Paris 2019

Tid med min favoritperson. Inte stressa oss igenom vardag med allt vad det innebär. Se varandra, kunna stanna upp och skratta åt ingenting och få tid att prata klart utan en to do-list, telefonsamtal och mejl som avbryter.

*

Nu gör vi det här! Jag önskar er en absolut ljuvlig semester. Jag kommer att kika in lite då och då, men tar semester fram tills mitten på augusti då vi hörs igen. Massa soliga kramar till er mina snäckor!

 1. Här kommer sex saker jag önskar kunnat göra under semester (har man ens semester när man är föräldraledig):

  1. Att kunna välja mer än en grej att göra med barnen.
  Det lutar åt en dag på tekniska museet.
  Önskar vi kunna åka till alla svenne grejer som Kolmården, Gröna Lund eller typ Astrid Lindgrens värld.
  Vill ge dom sommarminnen de aldrig glömmer.

  2. Sova en ostörd natt på hotell med min man utan barnen. Sonen vaken 3 timmar varje natt i 2,5 år. (Ja, det är helt sjukt)

  3. Kunna gå till affären och handla utan att titta på priset.
  Ba ta exakt det vi är sugna på.

  4. Min garderob, gud vad här ska gås ner i vikt till nästa sommar. Slippa jävla ”hålla-in-magen-cykelbyxor” för att inte fortfarande se gravid ut (bebis är två månader).

  5. Gå ut och äta på restaurang utan att ta det billigaste på menyn.

  6. Ha möjlighet att åka utomlands med familjen och känna hur det känns.

  Kanske nästa sommar.

 2. Hoppas du har en underbar semester Mickis! Tack för det här inlägget ♥️ Grät av din text om doften av Italien, skrattade rakt ut åt all Nutella du ska äta i smyg för Dante och avslutade med ett mjukt leende av dina fina ord om Damon.

  Själv jobbar jag hela sommaren men i september åker jag på semester och får känna min favoritdoft i hela världen – doften av ett varmt Grekland 🇬🇷🥲

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi