Frågor med Forni

Brukar ni “betala tillbaka” på något sätt när ni blir bjudna ut till era vänners lantställen? 🙂

Tyckte den här frågan var så intressant för den får mig att fundera på hur du som ställt frågan ser på vänskap eller relationer generellt. Är det att om man får något så betalar man tillbaka? Förstår heller inte riktigt vad som menas med att betala tillbaka. Om vi swishar pengar efter besöket? Om vi bjuder ut hen till vårt icke existerande lantställe?

Nä. Så är det inte. Vi ger av det vi har till våra vänner och de ger av det de har tillbaka till oss. Man bjuder in, bjuder ut, fixar och donar på de sätt man kan mot sina vänner. Vi kan ju inte bjuda tillbaka till vårt egna lantställe för vi har inget. Men jag är ganska säker på att våra vänner känner att vi fixar och donar för dem på andra sätt!

Hej,
På ena matbilden ser det ut som en babywatch med kamera. Vad är d för märke/modell? Är ni nöjda? Är själv på jakt men det är ju sådan djungel det där 😆
Tack för en underbar blogg 💞

Vi har en Topcom, denna exakt (klick!) som är väldigt prisvärd och bra faktiskt. Vi hade en dyrare variant innan men den var typ för avancerad haha.

Måste fråga men förstår absolut om det känns för privat? Men när du och D jobbar tillsammans på samma kontor (eller?), hur blir det då om ni tex haft ett tråkigt vardagligt tjafs på morgonen? Kan ni släppa det helt och arbeta som vanligt? Förstår att man egentligen bör och måste, men jag personligen hade nog helt klart valt mina frågor eller arbetsrelaterade diskussioner noggrant för att prata så lite som möjligt i ett sådant läge. Är bara SÅ nyfiken för det känns som det mysigaste i världen att arbeta med sin sambo/man/fästman men rent praktiskt, är det så jäkla mysigt som det kan målas upp?

Haha – bra fråga! Vi släpper det faktiskt, vi båda är nog så pass proffsiga att vi kan lägga det åt sidan. Överlag har vi blivit så trötta sen vi blev föräldrar att det mesta släpper vi, ingen av oss orkar liksom gå runt och sura på den andra över smågrejer. Och när vi går in i våra arbetsroller är det alltid Baby Journey först. Puss!

Men gud! Snälla, snälla, snälla – kan inte du fråga din (supersnygga!) kollega som sitter längst fram på er AW-bild vart hennes klänning är ifrån? Den orangerutiga, FAN-TA-STISK!!!

Fråga henne på Instagram @mmolander <3!

Hej Michaela! Jag har en fråga som du gärna får ta med i nästa “frågor med Forni”. Jag undrar hur ni samt era vänner med barn gör när ni umgås tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt för både barn och vuxna? Vi har vårt första barn, bebis på 10 månader och vi har många vänner med barn i samma ålder eller lite äldre och vi har svårt att få till att ses i större grupper som vi gjorde mycket tidigare då det blir så kaos att ingen kan ha ett ordentligt samtal..

Vi har vissa vänner som inte bryr sig om rutiner och utan problem kan rucka på barnens sovtider för att passa restaurangbesök eller liknande och sen vänner som är stenhårda med rutiner och inte vill ta sig utanför hemmet..
Skulle verkligen vilja ha era tips och lärdomar! Brukar ni endast ses på dagarna när barnen är vakna? Ses ni ibland på kvällarna även om det krockar med barnens sovtider? tar ni ibland med Dante på middag på en kväll eller är ni alltid hemma hos er så att han kan somna i sin säng? eller har ni helst barnvakt om ni har middag med vänner?

Vi har så svårt att få till något som passar både barn och vuxna..

Hej fina du!

Vi har samma problem som er i våra kompisrelationer så tro inte att vi har hittat någon perfekt formula, haha. Jag tror att nyckeln för oss är att acceptera att alla gör på olika sätt samt att inte bli besviken när det blir kaos. Vi kör en del logistik-sms fram och tillbaka (vi mammor…) för att se vad som blir bästa lösningen för så många som möjligt. Sen får man ha med sig att det kanske blir superstressigt och inte alls några långa samtal eller lugna stunder tillsammans.

Att sänka förväntningar och ribban för socialt umgänge har typ varit A och O sen jag blev förälder. Men även, och det här är väldigt viktigt för mig, att planera in aktiviteter utan barn. För att få tid att lyssna, se varandra, prata till punkt. Jag försöker tänka 50/50 så att vi ses ungefär 50% med barnen och 50% utan barn med mer kvalitativt häng. Det är enklare att fokusera helt på barnen om man vet att nästa gång ses man utan, tycker jag.

Och sen det bästa av allt – ju äldre de blir desto enklare blir det! När vi var hemma hos Steffi och Jonas för ett par helger sen så var Dante och Lykke iväg och lekte en stund själva, det har liksom aldrig hänt innan. De äldre barnen kan ju vara iväg och leka helt ensamma på ett annat sätt. På midsommar var det 6 barn mellan 0-2 år och då var det mer full kaos och sen fick vi vuxna ta igen kvalitetstid när de somnat (även om vissa fick springa in och ut ur barnens rum). Man kämpar, gör sitt bästa och har tålamod hehe… en stoooor dos.

Puss!

Det är intressant och även konstigt hur ofta du beskriver ditt liv eller händelser i ditt liv som ”perfekt” när du sen skrivit en bok som heter ”är inte perfekt tyvärr”, hmm.. lite motsägelsefullt?

Stunder i livet kan ju vara alldeles perfekta utan att man själv känner att man är perfekt. Eller? Har du aldrig stunder som du känner dig helt tillfreds med? Jag hoppas det <3

Hur gör du för att få behålla de kalla tonerna mellan frisörbesök? Vill ha mitt hår kallt kallt kallt men det gula smyger sig på så fort…

Jag kör Maria Nilas colour refresh i färgen silver! Den är riktigt bra för att hålla det gula/röda borta.

Grattis ❤️ Firar 5 år med min kille nästa vecka och funderar på om jag ska köpa nåt, brukar du ge nåt till Damon?

Vi ger ibland men har inte bestämt att vi måste ge presenter vid varje högtid utan man ger när man vill och om man känner för det! Damon fick en present av mig på vår årsdag i år för jag kände för att skämma bort honom lite extra 🙂

Tycker de är så snygga! Bra jobbat! Har två frågor, mer om passform iofs. Sitter de kvar bra på foten? Tänker eftersom det är så ”lite tyg” eller vad man ska säga. Och är sulan dämpad? Är så känslig mot för tunn sula. Är sugen på de beigea till bröllop i sommar!

De sitter på foten då de är designade för att lägga sig över foten och inte halka av. Sedan har jag en mjuk dyna i hälen på sulan så att de inte ska bli för hårda mot marken när man går. Jag har försökt tänka på allt, haha <3!

  1. Hur kommer det sig att det är ni mammor som för logistiken? Är det för att det är ni mammor som i första hand är kompisar (och era partners har blivit kompisar efterhand) eller är det pga könsnormer där mamman ska fixa, planera och fundera. Jag och min sambo vill ha barn och så som du skrev i detta inlägget, är precis så som jag absolut inte vill ha det, jag vägrar vara den som projektleder (men är rädd att det kommer bli så). Vad har du för tankar kring projektledarrollen?

    1. Är också nyfiken på detta! Vi har ett barn och just det sociala styr vi upp 50/50 men sen har vi sämre fördelning på andra fronter typ städning. Alltid är det något hehe men som sagt också nyfiken på svaret! Kram

  2. Hej! Jag tänker att ni och era vänner har relativt högt ekonomiskt kapital sett till medelinkomst i Sverige. Jag tycker inte det blir en konstig fråga att ställa om ni ”betalar tillbaka” till era vänner. För många människor är det inte en självklarhet att bjuda frikostigt även om man såklart hade velat. En förutsättning för att umgås är kanske därför att inte splitta notan utan att alla betalar för det de beställt, och därmed kunna köpa vad man har råd med. Personen som ställde frågan hade säkert inte velat se vänskap på det sätt du beskriver Mikaela, men har kanske inte det ekonomiska förutsättningarna för annat?

    1. Jag förstår vad du menar och tänkte inte på frågan ur det perspektivet så nu förstår jag att det såklart kan handla om det också! Alltså inte om att bjuda in någon till sitt hem utan att bjuda på mat och dryck på plats, jag antar att det är det du menar? För det är inte alltid så att den vi besöker står för allt, utan ofta hjälps vi åt, handlar på vägen ur, tar med oss alkohol och hjälps åt så att inte den som är värd behöver betala eller sköta all logistik kring mat och dryck! Kram!

  3. Oj vad det känns som du tog min kommentar fel! Det var ingen pik om att ni borde betala tillbaks utan bara nyfikenhet. Man gör så olika i olika relationer så det är intressant att höra. Jag och mina vänner kan tex köra ”bjuder varannan gång” om vi är ute. Det är väl inget konstigt tycker jag 🤷‍♀️

    1. Förstod inte att frågan var ställd ur ett ekonomiskt perspektiv utan trodde du syftade på att man bjuder in till ett hem – i vår värld är det nämligen inte självklart att den som bjuder in också står för allt utan vi gör olika vid olika tillfällen. Ibland står värdparet för mat och dryck men ofta hjälps vi åt och handlar och alla tar med, handlar och lagar olika saker! Det tror jag är en förutsättning för att orka ha gäster hos sig om man nu har ett lantställe eller liknande <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi