Uppdatering: 23 månader med Dante

Åh herregud snart fyller Dante TVÅ ÅR! TVÅ ÅR!! Vad hände? Under spädbarnsperioden tyckte jag att en vecka kändes som en månad i tid, jag minns hur jag tog timme för timme när det var som mest skrikigt i perioder och tänkte ”Bara jag står ut en timme. En timme i taget!”.

Sen passerade han 1.5 år och nu är det som att jag knappt hinner blinka innan en månad har gått varje gång. Tiden går så fort och jag antar att det är för att vi har så kul. Sommarperioden har gjort sitt för vår lilla familj och livet blir mycket enklare när det är så härligt väder ute. Sen sömnträningen är vi hårda med rutiner för hans skull men vi lever efter 7/10 vilket betyder att 70% är rutiner och 30% kan vi vara spontana och gå lite på känsla. Det är ett upplägg som passar både oss och Dante. Under midsommarhelgen ruckade vi helt på rutiner och det funkade bra, han har sovit bra ändå och verkar köpa konceptet med att hemma är det vissa regler och när man är iväg kan det vara andra.

Han snackar på rätt bra, det är mycket meningar med tre ord i sig och så har han lärt sig räkna till 20! Han får raseriutbrott ibland där man märker att han inte vet vad han ska göra av sina känslor, och så är han väldigt mammig vissa dagar. Annars är det mest lek och skoj och bus. Sjunga lilla snigel och när jag lämnar på förskolan springer han in i pedagogernas famn.

Jag tycker att livet med Dante är ganska så enkelt, han testar sina och våra gränser ibland och gör tvärtom, älskar att säga nej och sätter sig på tvären men för det mesta är det glatt. Han säger ”Hej kompis” till många andra barn i parken och så, men jag tycker det är lite jobbigt när han söker kontakt och ett annat barn säger typ ”Nej” och går. Hur ska man göra som förälder, hur tänker ni? Jag märker att han inte riktigt förstår än att han blir avvisad, men snart kommer han nog förstå och jag är rädd att han ska sluta våga när andra säger nej. Han tror typ att alla barn är kompisar och springer fram till någon han ser i samma storlek som han och skriker Hej kompis! medan det andra barnet ibland rynkar på näsan och går. Knepigt det där och sånt gör redan lite ont i mammahjärtat tycker jag, även om han inte tar skada.

Hur är era barn i samma ålder nu? Har ni något ni tampas med, eller något ni uppskattar extra mycket just nu?

Jag uppskattar pratet extra mycket. Det är så roligt. Och så uppskattar jag att han börjar bli större och vi därmed förstår varandra bättre. Han kan gå till förskolan själv, ta sig upp och ner för trappan i porten när jag har stukat foten och inte orkar bära honom och så slänger han sin blöja i papperskorgen själv efter att vi bytt den. Så kul, hoppas han fortsätter med sån ordning haha (tveksamt eftersom han även slänger mat på marken när han är mätt…).

Har ni tips på aktiviteter att göra i sommar förresten? Vi ska ha ett långt sommarlov tillsammans och jag vill maximera vår tid ihop ♥

Läs om 22 månader här!

 1. Kan han gå till förskolan själv???
  Skämt åsido, antar att du menar att du inte behöver bära honom/köra honom i vagnen?🙈😅
  Han är väl lite liten för att gå helt själv till förskolan men det var så jag förstod det som först🤣

  1. Men sjävklart går inte en två åring själv till skolan… asså vilken konstig kommentar du fattar väll själv att hon menar att han går själv…. Puckad kommentar

   1. Sofia, klart jag fattar att en tvååring inte går till förskolan själv, jag har själv en tvååring hemma nämligen! Det jag tyckte var roligt var att jag fick läsa det 2 ggr för att förstå vad hon menade med att han går själv till förskolan innan min trötta hjärna fattade och då tyckte jag det var lite roligt! Ber så hemskt mycket om ursäkt till dig eftersom du tyckte det var en puckad kommentar. 🤪

 2. Känner igen mycket här från de senaste månaderna med vår dotter som nyss fyllt två! Speciellt raseriutbrott och en stor vilja att bestämma själv som vi inte alls märkt av tidigare. Vi satsar mycket på ”hemma-aktiviteter” den här sommaren eftersom vi har en bebis som ska komma vilken dag som helst. En cykeltur till lekplats lite längre bort, picknick, titta på djuren i Slottsskogen (Göteborg), promenad för att kolla in båtarna i hamnen etc. Sen blir det självklart lekdejter med de kompisar som är hemma och mycket tid att umgås med far/morföräldrar och familj!

  1. Åh vad mysigt det låter med er sommar och grattis till ny bebis på g! Det här med att bestämma själv är härligt tycker jag, men också lite störigt ibland, haha!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi