Åtta år

Idag firar jag och Damon åtta år tillsammans! Jag ser tillbaka på det och känner tårarna komma okontrollerat. Det har hänt så mycket saker som har format oss på tusen olika sätt. Jag är skör och ödmjuk idag när jag står här, redo att gå in i vårt nionde år.

Vad har jag lärt mig av det åttonde året? Att livet är fullt av överraskningar och kan ta snabba vändningar. Vissa dåliga, många bra. I överraskningarna har det blivit tydligt för mig hur mycket vi har växt ihop han och jag. Vi är inte ett sånt par som är en och samma person och försvarar varandra oavsett vad. Vi är egna individer som ibland tycker och känner samma saker men ofta helt olika. Vi står upp för oss själva och har inga problem med att köra våra egna race. Men i slutet av varje dag, när allt kommer omkring, så värnar vi om varandra.

Han är min och jag är hans, vi är varandras, sammansvetsade han och jag.

Jag känner mig kaxig när jag tänker på vår kärlek, för den gör oss starka. Vår kärlek är mogen och självständig. Den bygger på respekt, tillit, förståelse och försök till kommunikation. Vår relation är inte felfri, vi tampas med våra problem precis som alla förhållanden gör. Men vi tar oss igenom våra problem för i slutändan så finns alla dom där sakerna med i kompotten. Vi utmanar och ifrågasätter varandra. Jag tror det är farligt att hela tiden stryka varandra medhårs, för då slutar man utvecklas som människa, och jag är glad över att vi inte gör det. Vi säger ifrån när något skaver och håller med när det känns rätt.

Vårt förhållande blir starkt för att vi gör det starkt – inte för att vi tror att det hela tiden ska vara perfekt.

Vi driver ett bolag tillsammans, vi har ett barn tillsammans, vi är förlovade och vi bor ihop. Det finns ingen människa jag har delat så mycket med i hela mitt liv. Varför har vi valt just varandra? Av alla människor i hela världen – varför väljer man att dela åtta år av sitt liv med en och samma?

För han är den bästa personen jag har träffat. Damons hjärta är så stort och alldeles vidöppet – han är så mottaglig för kärlek. Han älskar människorna i sitt liv på ett sätt som jag tycker är väldigt ovanligt för det är så gränslöst stort. Han skyddar dem han älskar. När han känner sig älskad tillbaka så växer han flera centimeter. När man ger till honom får man ofta dubbelt upp tillbaka.

Det är så roligt att leva med någon som efter så många år fortfarande vill lyssna på precis allt jag har att berätta. Som tycker att den bästa tänkbara stunden är den där det bara är vi. Som bekräftar mig, ser mig och som får mig att känna mig kvinnlig, vacker, rolig och intressant. Jag är så glad över att vi vågade starta Baby Journey tillsammans för det har visat sig vara världens roligaste resa som vi gör ihop. Jag tror att mycket av det vi byggt upp i vår relation under så många år visar sig i den resan vi gör med barn och företag nu, för trots utmaningar så lyckas vi få ihop allt och framför allt ha jävligt kul längst med vägen. Humor, intresse och attraktion har varit viktiga byggstenar för oss och vi har dem fortfarande med oss år efter år.

Men vi tar ett år i taget. Pratar, älskar, utvärderar, känner, reflekterar och växer. Jag ser fram emot rond nio!

Läs om vårt sjunde år här
Läs om vårt sjätte år här
Läs om vårt femte år här
Läs om vårt fjärde år här
Läs om vårt tredje år här
Läs om vårt andra år här

  1. Åh, din text fick mig att reflektera över min egen relation. Blir alldeles sprittig i kroppen nu och vill bara hem till min man och säga att jag älskar honom.
    Tack för det!

  2. Grattis ❤️ Firar 5 år med min kille nästa vecka och funderar på om jag ska köpa nåt, brukar du ge nåt till Damon?

  3. Låter som ett väldigt fint förhållande och så vackert beskrivet.<3 Tror stenhårt på er resten av livet.

    Blir lite avundsjuk på er – det är ju precis så man ska känna, och jag kan säga att efter det här pandemiåret när vi båda jobbat hemifrån 100%, knappt haft någon egentid osv. känns det inte så längre tyvärr. Hoppas innerligt att vi hittar tillbaka till det när livet blir mer normalt. Det var så himla fint då.

    1. Det kommer ni säkert göra! Den här känslan är ju inte relationens fel utan pandemins, när allt återgår till det mer normala kommer ert förhållande förbättras också tror jag <3

  4. Jag har läst din blogg sedan du började skriva och har alltid imponerats av ditt otroliga sätt att uttrycka dig samt hur proffsig och driven du är. Men detta inlägg, WOW! Har aldrig läst så vackra och träffande ord om kärlek/relationer. Firar precis 8 år med min fästman och jag bad honom precis läsa detta då det är så starkt! Du kan verkligen sätta ord på dina känslor och får en att känna att att du delar med dig av dina innersta tankar. Tack för det!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi