Onsdagstankar

Jag kom in till kontoret tidigt imorse, 07.52 för att vara exakt för det var då jag larmade av. Jag tände ljus på öppna spisen i hallen (ja, vårt kontor har en öppen! spis! i! hallen!), värmeljus i loungen, satte på musik på våra nya rosa högtalare och satte på datorn. Åt frukost framför mina olästa blogginlägg i Bloglovin, en fröfralla med ost och en stor kaffe. Kände att något skavde i kroppen, insåg att jag saknade Dante, hur kan man sakna någon man precis var med?

Morgonens blogginlägg gick i alla fall snabbt att ta sig igenom, en kvart ungefär, bloggscenen blir mindre för varje år även om läsarantalet på de bloggar som finns fortfarande är lika högt som tidigare (ni är ungefär 25-30 000 personer som läser min blogg varje vecka exempelvis). Jag tycker verkligen att det är så tråkigt eftersom det inte finns något forum som plockar upp en hel värld på samma sätt som bloggen.  Jag tycker att det är bra att det finns andra alternativ till bloggen och inte att det bara finns blogg inom sociala medier som för tio år sen, för det passar ju inte alla. Men det är ändå så många duktiga skribenter som har slutat blogga och Instagram räcker inte för mig, haha. Saknar blogginläggen.

Vilka bloggar läser ni? Jag känner att jag skulle behöva fylla på min lista! Jag läser (bland annat) Sandra Beijer, Flora Wiström, Elsa Billgren, Paula Uribe, Isabella Löwengrip, Therese Hellström, Ellinor Löfgren, Egoina och såklart alla bloggare på FORNI! Kom gärna med tips på fler så ska jag lägga till dem på min Bloglovin’.

På tal om bloggar så var det en emotionell lässtund imorse. Både Sandra Beijer och Egoina har gått ut med sina graviditeter vilket skapar mycket känslor hos många följare. Graviditeter ÄR en känslig och speciell sak att gå ut med för många kvinnor tar andras graviditeter personligt. När jag längtade efter att bli gravid höll jag på väldigt mycket med meditation och jag är så glad för det, för det hjälpte mig att kunna känna glädje (oftast, inte alltid) för andra fastän jag själv längtade och blev avundsjuk så att det gjorde ont i mig. Ibland satt jag på något event där det pratades hejvilt om graviditeter och barn och jag ställde frågor och visade intresse. När jag gick därifrån sen brukade jag gå in på toaletten på kontoret eller hemma i lägenheten, sätta mig på toasitsen med huvudet lutandes i händerna och gråta ut all avundsjuka. Och när jag gick på nästa yoga eller meditationspass blev jag påmind om att det är ingen som gör något mot mig, det är ingen som är taskig, det är bara jag som så gärna vill ha något som andra så enkelt verkar kunna skaffa sig.

Vissa kämpar med sina graviditeter, andra tycker att barn förstör, en tredje kan inte prata om något annat än barn. Jag är ödmjukt tacksam för att jag fick Dante och mitt mantra innan jag plussade stämde verkligen: min bebis kommer att vara värd väntan.

Nu ska jag jobba vidare, hoppas ni får en fortsatt vin onsdag. Puss!

 1. Åh vad härligt inlägg! Jag är 27 nyligen fyllda år och kan redan nu känna stress för graviditet och barn (även fast jag känner att det ligger 2-3 år framåt – om jag får bestämma!) bara för att man vet att det KAN ta tid och är redan avundsjuk på de som lyckas direkt. Jag tror att vi måste bli bättre på att prata om detta viktiga ämne och att inte alla har turen att lyckas på en gång efter att man bestämt sig att man är redo. Meditation och yoga är verkligen något från dig som jag tar med mig framåt, sen får man ju inte glömma att det är okej att vara ledsen och avundsjuk! Så länge man inte är elak eller missunnsam såklart.

  BLOGGAR älskar jag också men har tröttnat på de flesta. Följer FORNI och dig slaviskt men i övrigt läser jag Maja Nilsson Lindelöf varje vecka.

  Kram och tack för bra inlägg!

 2. Åh vad fint att få läsa det här inlägget.
  Jag är i den sitsen nu, jag har en ljuvlig 2,5 åring som jag är lyckligast i världen för men jag vill så gärna att hon ska få syskon. Jag blev gravid i januari (samtidigt som flera kollegor och vänner) men fick uteblivet missfall i vecka 12 som slutade med operation, inflammationer, antibiotika osv.
  Just nu hugger det till i hjärtat varje gång när någon går ut med sin graviditet vänner eller influensers och jag känner nog för första gången riktig avundsjuka.

  Idag ska jag verkligen försöka ta till mig av det du säger som jag såklart redan vet, det är ingen som vill mig något ont utan det är bara olika för oss. Och tänka att det finns en mening med väntan, det kommer jag ju förstå när nästa bebis (förhoppningsvis) kommer. Tack för ditt fina och kloka inlägg.

 3. Underbara Clara är en av de bästa bloggar content mässigt. Blir ständigt förvånad och glatt överraskad över hennes vinklingar och påhitt!

  Sen tycker jag även att Yaya Naomi är en mysig blogg.

 4. Tack för att du fortsätter blogga! ❤️ Tycker det är såå tråkigt att bloggandet har gått ner. Lite nyfiken på i vilken ände det började, om influensers la mindre tid på att blogga och läsarna därför minskade, eller om det är tvärtom, att läsarna minskade och därför bloggar man mindre/slutar? Hoppas att du aldrig slutar blogga. ❤️

 5. Hej! Ville bara säga tack, att du fortsätter blogga. Har följt dig sen du vart typ 19+ någonting (inte bra koll på när du börja blogga) som med några andra som jag också följer. Har vart så trevligt att följa er. Se er växa upp till mogna kvinnor, hitta kärleken, skapa familj osv. Är både givande och inspirerande fast man kanske inte är i samma sits i livet och flera år äldre. Men är så fint och givande när du blir djup och delar tankar / funderingar. Du är så duktig på att skriva och hoppas du inte slutar än på ett tag. Blir så glad av att titta in här och se fina bilder på mat, natur och annat trevligt som folk gör under dessa tider. Att få se andras vardag, då man kanske inte har samma möjligheter eller förutsättningar själv. Önskar dig all lycka och ta hand om er. 🙂

 6. Förutom de bloggar som du och andra tagit upp plus din läser jag bloggar av Vanja Wiström, Julia Wiberg, Tingelinn, Hannapee, Sofia Wood, Ebba von Sydow, Emma Sundh, Johanna Kajsson, Bloggbevakning och astrobloggen på Damernas värld och säkert fler som jag glömt! Så lite av varje 🙂

 7. Jag tycker helt annorlunda. Blir inte alls avundsjuk på människor runt om mig, inte för att det är många. Tycker bara det är jobbigt att höra om graviditeter, amning, och allt där till, alltid kvinnor som är så desperata efter att ha barn, sällan män. Det är bebis prat hela tiden, och hur man äntligen ”känner sig som mig själv igen” orkar inte höra sådant prat tyvärr! Blir till och med irriterad på vänner som inte har något annat att göra än att prata om barn!

 8. Håller med dig – fyy så tråkigt det är att fler och fler väljer att sluta blogga. Det är en plattform jag uppskattar, att komma in och läsa dina texter flera gånger i veckan är alltid en av dagens höjdpunkter. Tack för att du inspirerar i stort som smått – delar med dig av lyckliga stunder och även när det är tufft. Ibland ger det mig möjlighet att inspireras, andra gånger möjlighet till eftertanke och tidvis ger dina inlägg tändstickor till intressanta dialoger med mina vänner. <3 Ett tips från mig, Henrietta Fromholtz – ännu en inspirerande kvinna!

 9. Jag började nyss läsa din blogg och jag tycker det är så härligt att du tar dig tiden att skriva lite längre inlägg! Det märks också att du vill blogga, inte som många andra som mer verkar ha gått över till ett inlägg var tredje vecka som mest är fyllt av klagande över att det tar så mycket tid att blogga men att de lovar att de ska försöka bättra sig. Uppskattar att du håller fast vid bloggformatet och ser fram emot fler mysiga inlägg!

 10. Trogen bloggläsare sen rar-tiden här <3 Sluta aldrig, internet hade blivit så omysigt då! Har under lång tid bara läst din blogg p.g.a tröttnat på alla andra, men nyss upptäckt Sofia Woods blogg som också har en så härlig, mjuk och mysig känsla över sig!

 11. Jag läser bara din och PT-Fias blogg. Brukade läsa fler bloggar förr i tiden, te.x Petra Tungården, Tess Montgomery och Isabelle Löwengrip. Men känner att jag har växt ifrån dem. Skulle gärna hitta ett par nya bloggar som inspirerar mig. Gillar mysiga, tänkvärda bloggar som blandar in vardagsliv. Måste kännas autentiska!! Blir inte sugen när varannat inlägg är sponsrat/vill att jag ska köpa något. Enligt mig har du den perfekta bloggen och kommer aldrig sluta läsa haha

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi