Ögonoperation ✅

Innehåller reklam för Memira

Nej men snälla! Tror ni att jag var lite nervös när jag tog den här bilden igår morse och visste att jag en kvart senare skulle hoppa in i taxin och åka bort till Memira för att operera ögonen? Jag var så. nervös. så. att.

Men det var ju bara ta sig i kragen och åka dit. När jag kom fram fick jag dock så jäkla proffsig service från första stund plus att det var sjukt rent och fräscht där så jag slappnade liksom av och kände trygghet direkt. Kan ha varit tack vare min lugnande medicin också, haha…

Efter en undersökning av ögonen, genomgång av operationen och lite olika tabletter, ögondroppar och mediciner var det dags att möta ögonkirurgen och gå in i operationssalen. Jag blev såklart panik-kissnödig och fick springa ut direkt och när jag kom tillbaka in tänkte jag ”det här är sista gången jag använder mina glasögon”. När jag tog av mig dom tittade jag runt i rummet men jag ser ju inte ett piss utan dem så det var bara slå sig ner i stolen och låta kirurgen göra sitt jobb.

Första ögat var inga problem – såklart inte angenämt – men inga problem att ta sig igenom det i alla fall. När ögat var klart satt jag med stängda ögon och frågade ”Kan jag titta nu?”. Så öppnade jag ögonen och det första jag såg var en handdesinfektion på bordet tre meter bort från där jag satt. Jag kunde alltså LÄSA på flaskan. En kvart tidigare hade jag inte hittat ut ur rummet med min syn? Så sjukt för det kändes nästan meditativt och jag ville börja gråta av den känslan. Men det var ju bara dyka ner i stolen igen och skära loss i andra ögat och det var inte lika smärtfritt, min hjärna hade hunnit registrera faran så det gjorde ondare och jag såg alla verktyg som kom mot ögat. Sjukt läskig och bisarr upplevelse haha. Låg med två stressbollar i händerna och tänkte som ett mantra: ”Jag har fött barn, jag har fött barn, jag har fött barn”. Som tur är går det ju fort och när jag var klar totalt 30 minuter efter att jag gått in i rummet frågade läkaren om jag kunde gå ut själv eller om jag behövde hjälp. Och då insåg jag att jag inte behövde hjälp? Bara tog mina grejer, skuttade ut och såg direkt allt runt omkring mig. Fick gå in i ett återhämtningsrum där man vilar ögonen ett par timmar efter operationen, blev serverad kaffe, satte på Ursäkta-podden i öronen och sen bara satt jag där och skrattade i fascination och adrenalin haha.

Jag var till och med så okej att jag gick och åt lunch i min ensamhet innan jag kom tillbaka för en sista koll på ögonen och sen kom svärfar och hämtade mig så åkte jag hem.

Helt sjukt att jag liksom ser nu???

Alla ni som har dålig syn förstår hur sjukt det här är. Att gå från -06.00 till att SE är en sån befrielse att det inte är klokt. Jag tänker på allt jag slipper nu:

Slå i glasögonen så det gör ont på näsan när jag ligger ner och kollar på film på kvällen i soffan
Inte hitta glasögonen på natten när jag vaknar av att Dante skriker
Att om jag får ett till barn så slipper jag somna med linser som skaver eller störas av glasögonen som gör ont när jag somnar i diverse oergonomiska ställningar den där halvtimmen mellan amningsracen
Inte vara besatt av att mina linser ska med varje gång jag ska någonstans
Kunna somna framför en film utan att bestämma att ”Nu ska jag sova” och därmed ta av glasögon/ta ut linser
Kunna doppa huvudet när jag badar!!!!!!!!!
Slippa smärtan när en lins går sönder i ögat
Slippa min värsta mardröm: att bli kidnappad och veta att om några dagar kommer mina dagslinser torka och ramla ut ur ögonen och då kan jag ALDRIG ta mig därifrån

Och tusen grejer till.

Jag och Damon hämtade lilleman tillsammans igår, lekte ute i det härliga vädret och när vi kom hem la jag mig och vilade i sängen fram tills läggdags. Jag har varit lite illamående sen operationen eftersom det tar lite tid för ögonen att vänja sig så även idag försöker jag ta det lugnt och ta många pauser från datorn så jag inte anstränger ögonen i onödan.

Bara gått ett dygn men känner redan att det här är ett av de bästa besluten jag gjort i mitt liv. Så tacksam!!!

  1. Åh vilken dröm!! Jag gillar ändå mina glasögon, tycker det är en snygg accessoar och känner mig naken utan. Men jag skulle sååå gärna vilja kunna köpa vilka solglasögon jag vill utan att det ska kosta skjortan för att få styrka i dem. (Kan inte ha linser) Slippa glasögon när man tränar osv osv
    Måste nog kolla upp om detta är något som skulle passa mitt synfel!
    Skönt att det gick så bra! Bara att få ligga i ett återhämtningsrum känns som en dröm 😊😂 (har en dotter lika gammal som din son= trött mamma😊)

  2. Gud vad spännande, stor grattis!!
    Min egen syn har blivit mycket sämre efter graviditeten. Finns det några risker med lasek som du vet om, eller varför har du inte gjort det tidigare? Hade varit intressant att höra mer om hur du tänkt 😊

    1. Hej,
      Har för mig att hon skrivit att hon ville vänta tills hennes synfel ”stabiliserats”!

  3. Hahah jag har – 9.00 och vet preciiis den sista; plus ”att blir medvetslös/nedsövd och ingen på sjukhuset kommer kolla ögonen och jag kommer vakna blind med linserna fastklistrade i ögonen för alltid”

  4. Vilken härlig känsla det måste vara!
    Har själv haft linser och glasögon i 10år (kan inte ha linser längre pga torra ögon) och hade också velat göra en operation och slippa det, är dock väldigt rädd för att göra operation.. vilken sorts operation gjorde du?
    Kram!

    1. Hahahaha skrattade högt åt kidnappningssituationen 😂😂😂
      När man kollar på film i sängen och bestämmer sig för att sova och tar av sig glasögonen – relatable as f*ck!

  5. Hade du önskat att du gjorde operationen innan du fick barn?

    Var det så läskigt och smärtsamt som du hade förväntat dig?

    Har -8 och drömmer om att kunna se utan att ha linser, men är feg och rädd för själva operationen och att det ska göra ont/vara obehagligt eller att nånting skulle gå fel.

  6. Jag vill också göra en operation men tycker det verkar läskigt. Hur lång tid tog det på varje öga? Och hur ont gjorde från 1 till föda barn? 🙂 Eller är det mer obehagskänslan?

  7. Åh har också tänkt att jag ska göra en sån operation! Underbart att det gick så snabbt.
    Hur länge hade ditt synfel varit stabilt innan du gjorde operationen? Kram

  8. Haha relaterar till allt på listan – utom kidnappningsexemplet, men antar att jag kommer gå runt och tänka på det också från och med nu!

  9. Jag googlade runt efter information om ögonoperationer och hittade ditt inlägg. Vilken operationsmetod gjorde du? Är det något särskilt man inte bör göra efter operationen tex bada,idrotta etc?

  10. Så kul att du är nöjd! Känner igen mig i befrielsen i att inte behöva tänka på glasögon/linser. Jag opererade mina ögon för 9 år sedan – med facit i hand kanske lite för tidigt för synen har sakta blivit liiite sämre sen dess. Ändå riktigt nöjd med investeringen!

  11. Hade dock mycket mer ont!! Låg i ett mörkt rum med neddragna gardiner med stängda ögon under täcket i typ 2 dagar haha. Och fick panikringa min dåvarande kille så han kunde komma och hämta mig efter operationen, klarade inte att sitta utanför på en bänk att vänta för att jag hade så ont och såg ingenting

  12. Tänker du amma nästa bebis (om det går)? Minns att du skrev att du inte gillade det?
    För mig gick det inte.
    Kämpade med delamning i 6 veckor sedan la jag ner. Och vet inte om jag ens vill försöka med nästa… gjorde så ont i själen att det inte gick och mår fortfarande dåligt 7 månader senare över det…

  13. Åh jag vill också göra ett sådant ingrepp, har -6,5 på mina linser så ser ungefär lika dåligt som du gjorde, använder alltid linser och glasögon på kvällen. Haft lite katastroftankar om att ha glasögon när jag springer i fall man skulle bli överfallen och bli av med glasögonen, däremot aldrig tänkt på kidnappningsexemplet men det kommer jag göra nu fram till när/om jag opererar ögonen 😂
    Nä men du får gärna skriva fler inlägg om operationen 😍

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi