Breease® luftfilternappar, en innovativ nyhet på marknaden

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Breease®

Åh så roligt att få göra reklam för Breease® som är ett nytt företag på bebismarknaden! Som ni vet så tycker jag att den här branschen är världens roligaste och mitt arbete med Baby Journey gör att jag får komma i kontakt med väldigt många innovativa, nytänkande och spännande företag. Violab AB som tagit fram Breease® är ett sådant och när jag kom i kontakt med dem gick jag igång direkt!

Luftfilternappar – vad är det för spännande sak?

Det är nämligen precis vad Breease® tillverkat. Luftfilternappar används för att hålla virus borta från bebisen. Vi andas in så enormt mycket bakterier och virus som är luftburna och filtret i Breease® nappar håller dessa borta från bebisen. Luftfilternappar är utvecklade i två delar – en sugdel och sedan ett filter som skruvas på sugdelen och enkelt kan plockas bort efter användning. Sugdelen kokas och rengörs innan första användningen och så håller den i 1-2 månader precis som vanliga nappar innan den rekommenderas att bytas ut. Sedan tillkommer dessa filter som du byter varje eller varannan dag för bästa möjliga resultat.

Fredrik Bokvist och Lars Thelin som har grundat Breease® är intensivvårdsläkare och har 25 års erfarenhet av barns luftvägsanatomi och fysiologi. Som småbarnsföräldrar själva föddes under 2018 idén till en napp som kunde användas av förkylda barn. Den utvecklades sedan till vad den är idag – en luftfilternapp som renar luften till alla barn från 6 till 36 månader som andas genom nappen.

Barn kan ju andas både genom näsan och munnen, därför har luftfilternapparna en smart andningskanal som via filterkapseln renar luften som passerar filtret. Filtret kan ta bort 99.9% av föroreningar, bakterier, virus etc. Dessutom kan filtret minska mängden spridda partiklar och kan potentiellt minska smittspridningar av dessa. I början var det med tanke på förkylda, nästäppta barn som idén till Breease® uppkom av Fredrik och Lars eftersom ett barn som är nästäppt kommer behöva andas genom munnen – och då kan barnet inte ha en vanlig napp som blockerar luftflödet. De ville därmed skapa en napp som kunde användas trots stopp i näsan och gjorde därför en andningskanal genom nappen. Med andning genom munnen skulle dock näsans funktioner (befukta, filtrera och värma luften) försvinna. Därför har Breease® just en utbytbar kapsel med filter som utför näsans uppgifter – häftigt va!

Här kan du se utbudet av Breease® olika produkter samt klicka hem och testa dem på din bebis!

Jag är så imponerad av Fredrik och Lars som tillägnat sitt liv åt sjukvården och sedan valt att ta fram en sådan här innovativ produkt på marknaden som verkligen kan hjälpa barn och föräldrar där ute. Om ni har frågor kring luftfilternappar hittar ni all information på deras hemsida, här, eller så kan ni kommentera till inlägget så ska jag svara så gott det går!

  1. Hej! Men borde inte luftburna virus ändå kunna tas upp via andra slemhinnor? Exempelvis näsa och ögon. Tack för en bra blogg!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi