Tisdag: Nyhetsmorgon, ensamfrukost och My Baby Book

Åh, tack för all pepp om min medverkan i Nyhetsmorgon imorse! Det var lite nervöst men mest bara härligt. Med tanke på vilken underbar jävla dag det är idag så satt jag med ett leende på läpparna redan i taxin vid åtta imorse. Det var första gången jag träffade Soraya och Anders, de var så trevliga och samtalet flöt i vanlig ordning iväg alldeles för snabbt. Det går extra fort när det är ämnen man själv tycker är väldigt intressanta och jag hade SÅ mycket mer att dela med mig av.

Men summan av kardemumman, som jag ändå tyckte att vi fångade rätt bra i Nyhetsmorgon, är detta: Om mammor slutar jämföra sig med varandra och istället börjar leta efter igenkänning och systerskap i varandra så kommer alla i slutändan att må bättre. Bitterhet kommer minska, dåligt självförtroende likaså och för att inte tala om näthatet. De senaste dagarna har jag läst om drev på både den ena och den andra mamman vilket gör mig så otroligt ledsen. Kom igen kvinnor där ute, höj varandra istället för att dra ner varandra! 

Ensamfrukost på Diplomat för att fira morgonen (viktigt att fira som ni vet)

Efter sändningen gick dagen i ett med en fotografering, massa jobb, lunch med Steffi, ett tandläkarbesök och så mera jobb. Nu ska jag skicka iväg två utkast som jag pillat med hela dagen och sen ta mig hem till killarna. Men innan jag går vill jag bara tipsa er om My Baby Book inför Mors dag! Jag är så stolt över den boken och i den finns inte en enda pekpinne eller jämförelse – bara en filterlös berättelse från en mamma till en annan. Så kanske en present till dig som är gravid eller har någon ni tycker om som är gravid eller nybliven mamma. Den är precis lagom lång för att man inte ska bli uttråkad eller somna (lätt hand om gravid, haha!) och bjuder förhoppningsvis på både tårar och skratt.

Här hittar ni boken!

Puss!

  1. Hej Michaela!
    Jag tror jag ska dö.
    Har blivit dumpad igen.
    Blev dumpad för 2 år sedan av min dåvarande kille från en dag till en annan där han sa att han inte hade de rätta känslorna för mig. Vi hade då varit ihop i ca 7 månader.
    Det tog evigheter att komma över då det var som en chock. för jag visste inte att vi hade det dåligt. Nu har samma sak hänt igen. Dumpad pga att han inte känner för mig. Vi hade också varit ihop i ca 8 mån. På alla hemsidor man läser så står det att man ska fundera över vad man själv bidrog med för att relationen tog slut och vad man kan göra bättre till nästa gång. Men VAD kan man göra bättre när den andra tappat känslor? Jag vet inte ens vad jag har gjort för fel eller vad jag skulle gjort annorlunda? Det måste vara något fel på mig eller att jag är dryg, klängig eller nått för nu har detta hänt 2 ggr på liknande vis och jag orkar inte mer. Jag är livrädd för att träffa någon igen och min självkänsla =0.
    Du brukar vara klok. Hur har du tänk när någon sagt att de tappat känslor för dig och hur skuldbelägger man inte sig själv eller hur vet man vad man ska göra annorlunda? Jag verkar inte klara av att behålla en kille hur jag än gör.

    1. Det är inget fel på dig och du kunde inte gjort annorlunda 🙂 Arbeta med accepterande tankar att nu blev det såhär pågrund av att den andra inte har de känslorna kvar, du kan inte göra något åt det. Och det kan hända 2 gånger, det kan till och med hända fler gånger. Men vad modigt du var som vågar testa igen och igen och igen 🙂 Jag rekommenderar att gå i samtal kring detta så snabbt som möjlig för att inse att det inte var ditt fel och att arbeta med accepterande känslor! Har varit med om samma flera gånger, nu vet jag att det inte var mitt fel samt har börjat intresserat mig för andra typer av män då jag insåg att jag hade ett mönster att dejta dem som gärna drog sig ur / snabbt ändrade känslor så fort det blev vardag ( säger inte att det är så i ditt fall) !! KRAM

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi