Frågor med Forni

Snälla Kan inte du tipsa om lite tidigt-i graviditeten mode? Hur gjorde du i början när man inte riktigt vill att alla ska veta än och när allt känns obehagligt tight…
Jag är i vecka 8 ( går in i vecka 9 i morgon) och alla byxor jag äger börjar bli försmå/eller sitter obehagligt tight runt magen. Allt jag vill är att gå runt i pyjamas, men passar sig inte riktigt på jobb(jobbar som byggingenjör). Samt att alla gravid byxor känns lite överdrivet så här tidigt och så kan jag inte låta bli att tycka att den där mudden är groteskt ful…
Snäääälla hjälp en kvinna i nöd 🙂

Haha herregud I feel you! Jag har faktiskt en liten lista i My Baby Book om hur jag klädde mig under graviditeten (mors dag-tips till dig själv eller någon du tycker om!)

Jag gjorde i alla fall så att jag köpte sköna byxor som inte var jeans (mardrömmen) i 1-2 storlekar större än min vanliga. Jag köpte ett par svarta enkla byxor i en större storlek och sen ett par tights som var supersköna i en större storlek. När jag hade växt ur dem började jag med mer gravidkläder (eller vanliga plagg i ännu större storlekar). Mudden vill man undvika så länge som det går för herregud man känner sig typ extra gravid när man har den haha <3

Puss & Grattis!

Vart är mattan från vid sofforna? ☺️👍🏼

Den är från Dusty Deco och köpt på Nordiska Galleriet – här!

Åh vilket härligt inlägg!! 🙂
Jag har en fråga till frågor med Forni… Jag ska bjuda mina föräldrar på en dag på stan i Juni. Funderar på brunch/lunch eller middag med ett glas någonstans!! Vad skulle du rekommendera.. vart hade du gått och vad hade du gjort? 🙂 Du har alltid så fantastiska idéer <3

Men herregud så trevligt! Okej, fem härliga förslag:
– Oaxen Slip på Djurgården. Så jäkla härligt bara.
– Bank Hotel. Lyx och fint och fantastiskt!
– Hantverket, topp tre bäst i stan om du frågar mig!
– Diplomat för lunch är alltid super, eller Sturehof!
– Hotel Skeppsholmen för brunch om vädret är med er!

Jag så nyfiken på hyr ni har löst det med bilbarnstol med Dante eftersom ni inte har egen bil. (Eller det kanske ni har?) Tänker att med babyskydd är det ju smidigt att bara bälta fast i vilken bil som helst. Stol 2 är ju däremot krångligare om man inte använder sig av isofix.
Om du har lust får du gärna berätta lite om hur ni har gjort! Har ni tex stolen i lägenheten mellan bilturerna osv?

Den står i lägenheten så spänner vi fast den i den bilen vi använder varje gång. Det är sjukt jobbigt och krångligt men inte lika krångligt som att ha egen bil tycker vi (haha, vi är verkligen inga bilmänniskor, jag har snarare bilfobi). Vi lånar våra föräldrars bilar mycket och då spänner vi fast den där helt enkelt. Men längtar verkligen tills vi kan åka bil på ett mindre krångligt sätt… och att Dante kan sitta framåt så han slipper spy varenda biltur.

Bästa Michaela,
Från en nybliven mamma (iallafall relativt) till en mamma med mer erfarenhet… vad tusan har man på sig en dag när man både ska vara i parken med Lilleman, ta en prommis för att sedan kanske käka lunch någonstans, samtidigt som man vill känna sig fin? Tycker det svåraste är skorna.. har du några tips?
Kram!

Nej men det här är en så svår ekvation haha! Här är mitt bästa knep: lägg pengarna på ett par sneakers du känner dig riktigt snygg i samt en jacka som tåls att slitas på men som ändå är svinfin! Då är du alltid snygg och bekväm om du har jacka och skor som både är bekväma och just snygga. Det är verkligen värt att lägga lite mer pengar på dessa plagg när man är mamma tycker jag! Just nu har jag ett par sneakers från New Balance och ett par från Axel Arigato som jag känner mig pangfin i och kan ha både till park och utelunch. Stor kram!

Åh så härligt! En fråga om läggning som jag är så nyfiken på på då vi har likadant. Har ni en dörr till barnrummet som ni stänger? Ser inte ut som det. Vårt barnrum har inte det och är liksom mitt i lägenheten där man stökar runt. Snart är det dags att få in läggningsrutiner för vår lilla dotter och jag har börjat fundera på hur det kommer gå när hennes rum ligger som det gör. Hur mycket smyger ni? Eller går det att stöka runt lite mer lågmält bara 🙂
Och, Hur blir det när ni har gäster på middag?

Yes, vi har en skjutdörr som är gömd i väggen! Vi smyger ingenting sen sömnträningen utan lever på helt som vanligt och han sover igenom allt (nu för tiden alltså, tack gode gud för vår sömncoach haha!). Så när vi har gäster sover han bara som han brukar.

Puss och lycka till!

  1. Oj vad spännande och bra att ni inte ”smyger” när han sover, det gör verkligen vi! Men vet egentligen inte om hon vaknar lätt, är mer ärrad av att hon sovit så dåligt i typ 1.5 år så vill ju aldrig riskera att väcka. Men låter ju väldigt härligt om man kan släppa på det.
    Känner ni att Dante sover såpass djupt att ni inte behöver smyga, eller har det varit en del av sömnträningen att inte göra det?

  2. Du som undrade om bilstol, har kommit en stol som heter Tiny Seats som är anpassad för oss som ej äger bil och ska vara enkel att packa upp och ner. Vi har precis köpt så kan ej uttala mig än, men värt att kolla in!

  3. Du som undrade om skorna, ett tips är att ha med ett par andra skor under vagnen. Tycker tyvärr ofta promenad / park skorna blir lite lortiga så skönt att ha fräscha med!

  4. Hade vart nice med ett litet inspo inlägg med lekpark/funktionskläder som är snygga så som du brukar göra i collage form 😊

  5. Står att på paketet att postafen (åksjuktablett) är från 6 år. Men efter att ha läst tips på familjeliv frågad shah på apoteket och dom sa att det har helt ofarligt att ge 1/4 tablett till vår son som då var två år. Räddat varje bilresa sen dess :)!

  6. Vad har ni för bilbarnstol? Vi måste skaffa stol nummer två och har inte heller egen bil. Så svårt vilken man ska välja? Vill ju såklart ha en som är säker men också smidig att montera (om nu någon är det…). Är ni nöjda med den ni har?
    Kram och tack för fin blogg!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi