WEEKLY PLANS

Hej måndagsfavoriter,

Jag tänker ibland på hur man träffar människor i sin vardag som bär på grejer man inte har någon aning om. Som kanske har världens sämsta dag men tvingar fram ett leende eller som fått ett tufft besked men håller proffsigheten uppe på ett viktigt möte.

Den här medaljongsjukan håller på att driva mig till vansinne. Det är några olika vänner till mig som haft det innan och alla är rörande överens om att det inte är kul. Läkaren sa även att det inte brukar klia så mycket men för mig och uppenbarligen några andra också har det gjort det och jag håller på att bli helt galen. Det blossar upp några gånger per dag, börjar bränna och klia hysteriskt. Dessutom har de spridit sig så jag har inte en centimeter fri på kroppen förutom händer, fötter och ansikte. Min vår-garderob har minskat med 90% i urval och dessutom är typ alla material osköna mot utslagen.

Så jag har mått piss senaste tiden för den påverkar hela mitt mående både fysiskt och psykiskt. Lägg på en stor dos andra huvudvärks-faktorer på det och i torsdags när jag var iväg på en grej höll jag på att få en ångestattack. Men i helgen kollade jag sociala medier i totalt 10 minuter (!) och jag ska nog fortsätta med det några veckor till, tills allt lugnat ner sig lite. Jag mår så bra av att byta ut skroll mot bokläsning under perioder. Jag håller mig till bloggar när jag har ångest, för jag får aldrig ångest av dem utan mår bara bra. Sen slopar jag skrollandet på andra plattformar tills det känns roligt igen!

Hur mår ni? Någon som sitter inne på något superknep för medaljongsjukan? Om jag ska dras med detta hela sommaren ger jag upp alltså…

Förutom detta lägger jag en superfin helg bakom mig som innehöll allt mysigt man kan tänka sig i livet, men den får ni se i bilder imorgon. Nu ska jag avsluta dagens jobb innan jag ska hem till killarna!

Veckans utmaning: Medaljongsjukan *kämpa*
Veckans förväntning: Att våren nu är här för att stanna.
Veckans ångestpuck: Medaljongis, min fläskläpp som gör så satans ont efter att Dante skallat mig, struliga grejer som jag inte kan prata om, att göra listan som gett upp hoppet om mig…
Det här ser jag fram emot i veckan: Jag har två superroliga inspelningar, en kompislunch och resten av tiden ska jag faktiskt bara vila.
Veckans blogginlägg: Jag ska visa upp vår glasvägg på kontoret!
Måndagens tacksamhetstanke: Jag känner mig väldigt trygg och glad i mina relationer just nu.


Foto

Där hade man ju kunnat bo…

 1. Jag har precis blivit av med mina medaljonger.
  Det som hjälpte mest var att verkligen bara duscha i nödfall, jag vet inte kul men det blossade upp direkt vid dusch och att smörja hela tiden med Dermapen.
  Även när utslagen försvunnit, har utvecklat ngn sjuklig torrhet efter denna fadäs.

  1. Äej men fy fan jag orkar inte alltså. Blir så sjukt mycket värre av dusch och jag klarar inte av att inte duscha, antiklimax… smörjer så mycket det bara går! <3

 2. Hej, fina!
  Låter verkligen som du har det supertufft just nu. Jag kan dessvärre inte ge dig några konkreta tips mot ditt jobbiga, men jag skickar iväg lite digitala-hejar-på-dig-kramar. Inte för de gör någon nytta kanske, men de ligger här i kommentarsfältet ifall du behövde några sådanna just idag.
  Ha en fin vecka! <3

  1. Fasiken vilken fin och peppig kommentar. Allt känns redan lite bättre nu. Tack snälla <3

  1. Hör med en akupunktör, finns säkert något som kan göras för att lindra/läka dig fortare! Styrkekram 🌸

 3. Smörja med kortison o fet återfuktande (inte samma, utan olika tex morgon/kväll) samt äta antihistamin?

 4. Hej Michaela! Kanske lite annorlunda tips, men prova Elizabeth Arden 8 hour cream (orginalet). När jag och mina barn har fått utslag, barnakne, blöjexem you name it, så har vi alltid använt den. 9 av 10 gånger är det helt borta inom 24 timmar. Annars tar det max bara några dagar. Lycka till <3

 5. Mickis! Rekommenderar dig starkt att köpa medicinska svampar. Om medaljongsjukan beror på immunologisk reaktion så kommer det garanterat att hjälpa dig. Medicinska svampar modulerar vår immunrespons. Sök på Fermented Mushroom complex från Dr Mercola, finns t.ex. på bodystore.

 6. Ett par till tips: använd inga parfymerade produkter (tvål, tvättmedel, lotions osv), smörj med calamine och testa kortisonkräm, antihistaminmedicin, UV-ljus (hjälper en massa!!) gå och sola solarium, duscha inte för varmt. Hoppas att något hjälper! Kram!

 7. Hade förra vintern och fy fan det var ju vidrigt. För mig lättade det om jag inte blev varm, så jag hade svalt hemma och på kontor och såg till att inte bli andfådd (ingen träning, när jag promenerade gjorde jag det långsamt och med tunnare kläder än i vanliga fall). Hellre frysa än det där brännande kliande hemska. Duscha ska man väl undvika också, lättare att undvika det när jag undvek att träna. Vet ärligt talat inte om krämer hjälper, men jag smörjde med svalkande sådana av samma anledning. Sov med tunt täcke med satinlakan. De försvann ju inte av de här knepen, men de kändes mindre i alla fall. Det går över! <3

  1. Tack snälla! Mina blir också sååå mycket värre av värme, men vill inte skippa träningen för då mår jag dåligt på andra sätt, jobbigt det där. Tack fina <3

 8. Usch fy vad jobbigt! ❤️ Jag har Atopiska exem, så kliandet förstår jag mycket väl. Hydrokortison brukar hjälpa mot den värsta klådan. För brännandet skulle jag rekommendera kylbalsam, det brukar lätta lite.
  Krya, krya och kämpa på! ❤️

 9. Hej,
  Nu har du ju fått en diagnos men jag tycker det låter väldigt likt en svampinfektion på huden? Googla så ser du, för svampinfektion kliar jättemycket. Hoppas det går över!! ❤️

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi