Tips för dålig sömn – sömnskola med Hanna Bergenkull

Hej älskade ni,

I natt vaknade Dante vid 03.00 och skrek att han ville ha agua (ja, han pratar spanska med oss hemma, haha). Han hade ätit typ trehundra köttbullar till middag så jag anade att han fått i sig lite extra mycket salt och lök och var därmed extra törstig. Jag gick in i hans rum, gav honom vatten, strök honom över håret och gick sedan ut. Han somnade inom 30 sekunder igen! Det var första natten på många nätter som jag gick in till honom sådär mitt i natten dessutom.

Om någon hade sagt det här till mig i vintras hade jag… svimmat av? Jag hade garanterat inte vågat tro på det! Det liv vi lever nu är ett annat liv. Det var två månader sen vi sömntränade med Dante och sömnen har verkligen blivit 95% bättre sen dess. Jag skrev ju ett inlägg om det här för er som har missat!

Det var sååå många som kom med frågor kring det här med sömnen och jag förstår verkligen det för när man sover dåligt påverkar det hela ens liv. Jag har försökt svara så många jag har kunnat men det har varit flera hundra meddelanden. Jag lägger ungefär en halv arbetsdag i veckan på att svara på kommentarer, dm’s, meddelanden och mejl från följare men mer än så hinner jag tyvärr inte! Därför blev jag så glad när vår sömnpedagog Hanna Bergenkull skrev till mig nu i veckan och berättade om hennes sömnskola som startar i nästa vecka!

Vi gjorde ju en utökad handledning med Hanna där hon var med oss i två veckors tid under sömnträningen. Det är vårt livs bästa investering (okej, lägenheten också) och något jag rekommenderar alla som har barn som sover riktigt, riktigt dåligt. Men nu släpper hon ett alternativ till handledningen som jag tror är så bra för flera familjer där ute som har olika nivåer av dålig sömn hemma hos sig!

Liten Dante och hans mamma

Såhär skriver Hanna om hennes sömnskola:

Sömnskolans slutmål är en trygg liten sovare där hemma om 5 veckor. Exakt hur lång tid det tar för dig och din familj beror på ditt barns personlighet och ålder men också på din personlighet.  Sömnskolan första veckor förbereder dig teoretiskt, praktiskt och mentalt inför att Sömnträna på ett inlyssnande och dynamiskt sätt. Dessa förberedande veckor kan kännas som en evighet, för jag misstänker att du vill komma i ordning med sömnen på en gång – men tro mig, du behöver de här veckorna på dig för att ta del av föreläsningar, workshop och för självstudier.

LYSSNA – TOLKA – BEMÖTA

är grunden i mitt sätt att arbeta med barns sömn. Att lära sig Lyssna, försöka Tolka vilken känsla ditt barn uttrycker i en specifik stund och att sedan Bemöta barnet där hon eller han är just då är så enormt viktigt eftersom det påverkar barnets trygghet.

Inget barn ska gråta sig till sömn.

Åh. Det här är så fint och bra och jag lovar dig som går i tankar om att söka hjälp kring sömnen att det här är värt det. Sömnskolan drar igång nästa vecka, den 15:e april, och kostar mellan 2-3 000kr. Läs mer om vad som ingår och sånt här om du är intresserad. Det här är såklart inget samarbete men om jag kan hjälpa någon genom att tipsa om Hanna så vill jag gärna göra det.

Dessutom kommer jag och Hanna att ha en live om barn med sover dåligt inne på Baby Journeys instagram nu på måndag kl 19.00 – det får ni inte missa!

Hanna ♥

  1. Vilken hjälte du är som tipsar, vägleder och tar upp detta ämne!
    Jag har inga småbarn, men har vänner som har och lider av sömnbrist konstant.
    så fint att du delar med dig. Du har säkert räddat många tårar.
    Stor kram och trevlig helg 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi