Det stora inlägget om skalkläder

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Polarn och pyret

Jag vill på förhand förbereda er på en bildbomb utan dess like! Vi hade så roligt när vi fotade de här bilderna och Dante råkar vara besatt av min fotograf Lisa haha, så hon fick aldrig gå hem! Även om Dante inte är med på så mycket bilder så brukar jag ta med honom på våra olika äventyr vilket gör att han känner de flesta jag jobbar med och är riktigt förtjust i både Linda och Lisa. Så nu vet ni varför han ser så glad ut på bilderna – eftersom det är tjejerna som står där bakom kameran (och han är utvilad för första gången i sitt liv <3).

Nog om det! Nu tänkte jag att jag skulle presentera ett riktigt matigt och härligt inlägg för er, nämligen:

Det stora inlägget om skalkläder

Gråa tunna byxor i ull finns här
Grå tunn tröja i ull finns här

Det är helt klart lite knepigt att klä på barn för de svenska årstiderna. Jag har själv haft så svårt att förstå vad barn ska ha på sig – hur många lager är det som gäller och vad är skalkläder för något? För er som vill ha en ordentlig guide kan jag verkligen tipsa om vår artikel på Baby Journey om skalkläder, sök på Polarn & Pyret i appen så kommer det upp!

Såhär tänker man när man klär på ett barn för den säsongen vi är inne i nu, alltså när vintern är förbi men det fortfarande är kallt ute:

Lager 1: Tunna byxor och tröja i polyester eller ull, tänk som ett underställ
Lager 2: Byxor och tröja i sköna material som andas, exempelvis fleece eller ullfrotté
Lager 3: Jacka och överdragsbyxor

Gröna mjukisbyxor finns här
Grön tröja med avtagbar luva finns här

Jag brukar faktiskt ta fram alternativ för Dante och så får han välja en del av sina kläder själv. Grön är ju en av mina favoritfärger så han har mycket grönt och till förskolan eller parken är det viktigt för mig att det är slittåliga kläder. Det här mintgröna setet är en favorit, luvan är dessutom avtagbar så om vi ska ha på oss flera lager brukar vi ta av den men när vi bara är inne får den vara på!

Jag gillar tröjor med dragkedja så att man enkelt kan knäppa upp eller ta av beroende på hur varm Dante blir när vi leker. Även om det är kallt ute så blir man svettig och varm vid lek så jag brukar stoppa in en hand och känna efter vid nacken på Dante. När han går på föris gillar jag att ha kläder som gör det enkelt för pedagogerna att ta på och av så att han alltid har rätt kläder på sig!

Fleecetröja finns här

En bra fleecetröja är A och O i småbarnsgarderoben tycker jag! Det är ett lager som ofta behövs och som alltid är bra att ha med sig om man är osäker på vädret. Fleece är ett material som både värmer och andas vilket gör det till ett perfekt mellanlager.

Grön jacka finns här
Svarta överdragsbyxor finns här

Nej men snälla är det här verkligen mitt barn? Snacka om att vara lyckligt lottad.

Sista lagret av kläder ska vara slittåligt och vädertåligt men fortfarande andas. Skaljackan från Polarn & Pyret är en av deras bästsäljare och ett plagg som verkligen är en investering! Den har en avtagbar huva, tål ösregn, snålblåst och hårt slit samt reflexer och förböjda armar som ger utrymme för extra rörlighet.

Polarn & Pyrets ytterkläder är märkta med PO.P WeatherPRO vilket betyder funktionsytterplagg som skyddar, värmer och håller torrt. Märkningen är en garanti för att kläderna har samtliga funktioner som krävs av just funktionsytterplagg.

Grå mössa med reflex finns här
Randiga fingervantar finns här

Det jag gillar med PoP’s sortiment är att det finns smarta funktioner i alla deras plagg. Dom har verkligen tänkt på barnens behov i allt ifrån själva leken till hur varm man blir och väderförhållanden. Det finns en tanke med mössan som har reflex i sig, jackan har stora ärmar för att man ska kunna leka fritt och skalbyxan har lång dragkedja för att göra klädbytet enklare.

De har helt enkelt tänkt på allt för både föräldern och barnet vilket gör deras kläder till bra investeringar för ett barns liv som ju ska vara lekfullt, enkelt och KUL!

För att sammanfatta skalkläder och kläder för den här årstiden så gäller alltså:

Tänk lager på lager där du börjar med ett tunt lager, fortsätter med mellanlagret som exempelvis fleece följt av skalkläder (jacka + överdragsbyxor eller overall). Anpassa vantarna och mössan efter vilket väder det är men ha gärna två alternativ så en som tål regn och en tunnare för varmare väder. Läs gärna på om varje plagg innan du investerar i det så att du förstår dess smarta funktioner och användningsområden. Tänk även på att köpa rätt storlek så att kläderna varken är för stora eller för små! Om kläderna sitter bra så kommer alla funktioner till sin rätt och plagget slits mindre. 

Lek loss och ha så kul!

  1. Måste bara säga att jag är sjukt imponerad av PoP:s skalkläder. Så mycket bättre kvalitet än jag hade väntat mig. Min dotter har haft sina skalkläder i en säsong och de är fortfarande fräscha och fina. Minns ett tillfälle i höstas då hon låg ner och rullade(!) om och om igen i en ganska djup vattenpöl och jag var övertygad om att hon blev blöt igenom kläderna. Men blev motbevisad när vi kom in för hon var kruttorr och varm över hela kroppen. Största utmaningen med kläderna är att få alla pedagoger på förskolan att tro på att de verkligen är så vattentäta att hon absolut inte behöver galonisar när det är blött ute☺️

  2. Åh! VARIFRÅN är din dunjacka och vilken modell är skorna?! New balance ser jag men var har du köpt just den modellen? 🙂

  3. Ang storlek så kan man tänka att det skall gå att få tag i en rejäl näve tyg i grenen när barnet står upp och att det skall gå att lyfta jackan/overallen ca 7cm upp ifrån axlarna. Samt att benlängden skall vara så att tyget inte formar sig kring baken när barnet sitter på huk men ändå inte släpar i marken med skor på.

  4. Han är riktigt sök Dante! Dock om fleece: fleece är tillverkat av plast så det är inte alls ett material som andas bra. Bättre med kläder i naturmaterial då om det är en viktig aspekt för en.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi