Veckodagarna i favoritordning

Måndagskänslan

Lördagsmyset

Söndagshänget

*

Det pratas ju en del om veckodagarna och vilka favoriter man har. Jag skrev i veckan på Instagram om just tisdagar – denna dag som kommer på sjunde plats av veckans favoritdagar om ni frågar mig! Och så såg jag att Sandra har listat sina pallplats-dagar: Fredagar, torsdagar och onsdagar. Intressant… onsdag? Vad gör den där på bromsplatsen?

Jag började fundera på min egen lista och tänkte mycket generöst dela med mig av den till er! Är ni redo? Här kommer den!

Veckodagarna i favoritordning:

 1. FREDAG
  En helt enastående dag på alla sätt och vis. På fredagar är alla mejl trevliga och allt känns lite extra piffigt på kontoret. När kvällen kommer väntar alltid något härligt oavsett om det är aw eller hemmamys på schemat. Fredagar är tusen poäng!
 2. SÖNDAG
  Sån jävla mognadsgrej att börja älska söndagar. Hatade söndagar förut, den kom alltid sist när jag var i mina 20’s. Sen blev jag 30 år och nu älskar jag dom. På söndagar finns inga krav på kul, det är en dag utan förväntningar på sig. Vi brukar träffa våra familjer, vara i parken med Dante och när kvällen kommer så planerar jag veckan innan vi äter godis i soffan. Allt är mysigt på söndagar – man kan dricka vin till middagen, organisera veckan och mysa med sin familj.
 3. LÖRDAG
  Jag var inte säker på att ge den här dagen bromsplatsen, men nu blev det så. Det är en dag med rätt mycket press på sig, men som ofta innehåller roliga saker som födelsedagsfiranden och kompismiddagar.
 4. MÅNDAG
  Nej men snälla, måndagar bör hyllas mer. Dagen för nystart. Man får hugga in i jobbet, känner att allt är möjligt och så är det roligt att träffa sina kollegor igen efter helgen. Bra dag helt enkelt.
 5. TORSDAG
  Egentligen tycker jag att lördagar, måndagar och torsdagar kommer ungefär på samma plats. Torsdag är en grym dag ju? Har inget ont att säga om denna dag.
 6. ONSDAG
  Nä men lillördag är faktiskt lite tråkig, förtjänar den ens sitt namn? Jag vet inte… den är ju inte lika härlig som dagarna här ovanför.
 7. TISDAG
  Finns liksom inget kul med tisdagar. Jag har alltid så sjukt mycket jobb, tvivlar på om jag ska klara av veckan och så brukar jag träna – vilket mer är ett nödvändigt ont än en härlig grej om man nu ska vara sån… Trevliga mejl ramlar aldrig in på tisdagar? Man äter inget gott? Allt är bara allvar.

Hur ser er rangordning ut? Puss ♥!

 1. älskar älskar ÄLSKAR det här inlägget. Skrattade högt åt tisdagar. Det lättsamma men med stor igenkänning. Precis som när en snackar med sina tjejkompisar <3 Tack för det på en grym torsdag 🙂

 2. BroNsplats heter det väl? 3:e plats = guld, silver, brons. Eller har jag missuppfattat det hela livet och det heter bromsplats?

 3. Förlåt, vill inte vara en sådan person haha men du menade nog bronsplats inte bromsplats😀

 4. Nej men alltså snälla, låt mig presentera tisdagar! Måndag, man är seg i starten efter att ha checkat ut mentalt under helgen så hela måndagen blir lite som en dvala. Tisdagen däremot, nu har man kommit upp i fart igen och kan kötta på i högt tempo igen. Älskar tisdagar! 🙂

 5. Kul lista ha, ha, satte genast gång funderingar i min skalle! Och sedan, inte som pekpinne utan för din egen skull – det heter bronsplats och inte bromsplats 😘
  Tusen tack för fin blogg!

 6. Haha älskar detta! Jag gillar nog lördagar bäst. Inga måsten, lång frukost, pirr i magen och en riktig ”unna sig-dag”. Har också börjat gilla söndagar mer men för mig är det en dag då man städar, fixar hemma m.m vilket gör att den inte alltid är så rolig…

 7. Älskar fredag, söndag, lördag, torsdag, onsdag, måndag, tisdag. Och tipsar från kompis till kompis (hoppas du inte upplevelser det som en diss utan som något snällt (typ som när någon har persilja mellan tänderna)) att det heter bronsplats, pga ja..tredje plats/bronsmedalj. 🧡

 8. Lördagen är tveklöst bäst, då har man ”hela helgen framför sig”. Näst bäst är söndagen som är vilodag, utan måsten. Fredagar är mest hetsig, jobba sent och bli klar så jag kan vara ledig på helgen. Måndagar och tisdagar sämst, då tror jag aldrig jobbet ska gå, men fem 12-timmarsdagar senare är det helg (förhoppningsvis)

 9. Vad är det för pasta på bilden? 😀

  Jag skulle nog säga: fredag, lördag, torsdag, söndag, onsdag, tisdag, måndag.

 10. Ni som kommenterar att det heter ”bronsplats” och inte ”bromsplats” , ta en extra titt vart M & N sitter på tangentbordet 😉 Ett enkelt stavfel bara.

 11. Hehe, kul inlägg! Min lista är: lördag, fredag, söndag, onsdag, torsdag, tisdag, måndag.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi