Frågor med Forni

Hej Michaela! Supernyfiken på var dina snygga snörboots kommer ifrån?! Som du har på bilden med Josefine Dahlberg(?)
Tack för en härlig blogg!!

Hej gullis! De är från Stuart Weitzman och två vintrar sen så de finns inte kvar men de har lite liknande modeller fortfarande, här hittar du några av dem!

Hej! Tack för den mysigaste och tryggaste platsen på internet! Älskar att kika in här på kvällarna <3 Och grattis till ert nya kontor! Jag är lite nyfiken på vad alla som kommer sitta på där arbetar med? Såg att din vän Sofia ska flytta in bland annat och vore kul att höra lite mer om vad hon (och alla andra) ska jobba med! Kram

Hej gullis!

Tack! Det känns så roligt! Det är mitt gäng, Organista, P Agency och sen har vi tagit in lite kompisar som sitter mer oss eftersom kontoret är så stort och har mycket plats. Sofia jobbar med fastigheter, Martina har ett företag som heter Eldstickan och så är det några andra härliga personer. Vi vill ha en plats att gå till om dagarna med härlig energi där men ger och får av varandra och det känns som att vi kommer kunna ha det baserat på det gäng vi är där nu!

Puss!

Vet att det är lite smått tabu att fråga sånt här, vill inte bidra med nån kroppshets och jag vet att du kanske inte vill svara på frågan för att just undvika det. Men undrar om du gjort nåt speciellt för att komma i så bra form efter graviditeten, eller om det bara blivit av sig själv? Jag fick barn för 8 månader sen och kämpar och kämpar med midjan. Tränar och äter ordentligt och bra mat och är hyfsat vältränad igen, MEN jag kan för mitt liv inte få på mig ett enda par jeans pga mage och midja som verkar vara uttöjd för alltid… Önskar jag kunde komma i de där smala jeansen du har på dig! Så undrar bara om det kanske bara blivit så med tiden för att din kropp är sån, eller om du kämpat för det? Så man vet om det finns hopp, lol. Puss, du är fantastisk inifrån och ut.

PS. Nån annan som har erfarenhet av envis mammamage och allt vad det är får gärna svara också 🙂

Hej fina du,

De flesta jag känner har tampats med sin kropp på ett eller annat sätt efter graviditeten. Den förändras ju – men på helt olika sätt för olika mammor. Jag kunde ha mina vanliga jeans redan efter några veckor men har istället kämpat – och kämpar fortfarande 19 månader senare – med trasig rygg och magmuskler som har svårt att gå ihop. Idag tränar jag 2-3 gånger i veckan med fokus på core och det började jag med när Dante var dryga året. Innan det kände jag att varken jag eller min kropp var redo för att bygga upp en stark kropp igen. Nu börjar jag äääntligen känna mig som jag (fast en ny jag) rent fysiskt. Jag känner mig redo att börja springa till våren, klarar av att träna rätt hårt och mina ryggproblem blir bättre för varje månad. En del saker som ni inte ser eller tänker på har förändrats med min kropp rent utseendemässigt och jag har accepterat att det är såhär nu. Jag har inte tid, lust eller ork att försöka förändra något utan har istället jobbat på acceptans och självkärlek (även om det är svårt). Om dina jeans inte går upp över höfterna för att de har blivit större, kanske du bara ska köpa nya jeans som passar dina smokin’ hot höfter? Och fokusera mer på det du gillar med din kropp än det du ogillar. Jag jobbar med det här VARJE dag och det är svårt men jag tänker inte förlora mot de där taskiga tankarna om mig själv.

PUSS!

Magisk överdel på första bilderna!! Men har en praktisk fråga, haha. Hur gör du egentligen med jacka och eventuell tjocktröja till såna plagg, hoppar du mellanlager? Under vinterhalvåret är jag konstant orolig för att vara för kallt (eller varmt) klädd när jag går hemifrån, vilket gör att det alltid slutar med tråkigare och mer lagerpålager-vänliga plagg………… Vill också sporta puffgrejer! 😅

Hahah så relevant och rolig fråga. Om jag har puffärmar tar jag lite större tjocktjöjor bara! Just den här blusen från By Malina är mjuk så man kan liksom klämma in fluffet i tröja och sen tjock jacka. Tro mig – jag går inte runt och fryser! Puss!

Hej Michaela! Jag läste här att du började gå i terapi när du blev gravid.. jag har nyligen fått ett plus på stickan och känner precis som du, att jag är i behov av att gå och prata med någon. Så jag kan bearbeta saker och kunna bli mitt bästa jag. Jag undrar om du har tips på nån terapeut/psykolog som är duktig, eller vart jag kan vända mig för att få en bra hjälp? Kram från en som följt dig länge!

Hej fina du!

Jag går till en psykolog hos Mindler just nu och jag är jättenöjd med min hjälp från henne, så jag rekommenderar verkligen att testa Mindler där man kan läsa om deras psykologer och välja en man tror kommer passa en själv.

Stor kram!

Kan du inte skriva lite mer om hur ”sömnträningen” med Dante ska gå till? 🙂

Hej Michalea,
Här är en annan mamma med en liten sömnterrorist. Kan du inte skriva lite om er sömnträning eller är det för privat?
Vår son är drygt 1 år och vaknar ca 4 ggr varje kväll tills vi har gått och lagt oss och i natt var han vaken 2 timmar i sträck mitt i natten 🙈😭
Kram

Hej fina ni!

Alla som är nyfikna är varmt välkomna att skicka ett DM till mig på Instagram! Jag tänkte inte prata om det här speciellt mycket eller ingående i mina kanaler eftersom mammor ibland är så elaka och dömande mot varandra att jag får en klump i magen och jag vill inte sätta mig i en situation där någon tycker sig ha rätten att vara det mot mig. Jag var med i en grupp på Facebook för föräldrar som har barn med sömnstörningar och fick ont i magen över hur dömande mammor var mot varandra i den gruppen (har nu gått ur eftersom jag trodde jag skulle känna stöd, kamratskap och gemenskap i den men istället kände jag bara att vissa verkade tävla i pisstävlingen “Jag är en bättre förälder än vad du är!”). Seriöst, vad är det för fel på er som dömer andra mammor för att de inte väljer samma väg som er? Ni förstår väl att alla familjer har helt olika liv och att alla människor fungerar olika! SLUTA DÖM ANDRA MAMMOR!!! Fan vad tröttsamt det är.

Okej nog om det, som sagt, tycker så synd om alla som kämpar med sömnsvårigheter och om någon är nyfiken på vad vi har testat, vad som inte funkat för oss och vad som har funkat (hittills ingenting, hehe)… så är ni varmt välkomna att skicka ett DM så kan vi prata mer.

Sist men inte minst: Heja systerskapet ♥

Kan inte du göra ett inlägg om alla dina väskor? Vet att du har så många fantastiska.
Jag ska unna mig min första, och funderar på Louis Vuitton twist bag eller Gucci Dionysos. Det skulle vara så kul att höra dina åsikter om vilken väska du rekommenderar.

Heeej gulle

Bra idé, det ska jag absolut göra!

Av de två lägger jag min röst på LV Twist Bag. Det är nog mitt topp tre bästa väskköp, kanske topp två tillsammans med min klassiska Chanel. Få väskor är lika snygga, tåliga, klassiska men ändå edgy som den. PUSS!

 1. Älskar ditt svar angående mammakroppen. Så fritt från kroppshat och vikthets. Mer sånt behövs på internet ❤

 2. Vad tycker du om den nya lagen som kommit i Frankrike om att YouTubes osv inte får lägga ut vad de vill på sina barn? Och vad tycker du om kritiken som kommit mot bland annat Marguax för all exponering som skett mot Arnold? Tycker inte att något är rätt eller fel men bara att det är en väldigt intressant diskussion och undrar vad du har för tankar!

  Kram och tack för grym blogg!

 3. Hej du som undrade om mammakroppen! Håller med om att det är lite tabu att prata om. Eller som du säger; man vill ju absolut inte bidra till någon hets men samtidigt har man ju själv såklart rätt att gå ner sina kilon och få tillbaka sin platta mage (om man vill), utan att behöva ursäkta sig. Tror alla dras med sina saker efter en graviditet, för vissa är det saker som syns för andra saker som känns men ej synligt för andra. Jag upplever att jag behöver ligga ca 2 kg lägre i vikt än innan för att ha samma midjemått som pre gravid. Min dotter är nu 13 månader. Jag valde aktivt att gå ner i vikt då jag ”kom tillbaka”. Jag valde att köra 5:2 dieten vilket passade mig bra. Tror inte viktminskningen hade kommit av sig själv, eller; hade nog kommit i helt ok form och hade absolut blivit vältränad, men för att få bort sista av viktökningen behövde iaf jag ge kroppen en lite hårdare knuff. Upplevde dock när jag gjorde det att kroppen stabiliserade sig kring mitt vanliga viktintervall. Och som du skriver och som jag känner nu när jag skrivit detta; vill absolut inte bidra till hets men liksom dela ärligt att nä jag blev inte likadan som innan bara av att låta tiden gå. Kramar

 4. Tack för en underbar blogg!
  Lite önskemål:
  Kan inte din vän Sofia Z börja blogga hos er? Vore så kul!
  Kan alla intervjuer, eller de flesta, typ som den med Sara B m.m ske rörligt dvs med ljud och bild som youtube format/instagram klipp?
  Kram!

 5. Varje gång jag läser din blogg så håller jag tummarna för att du ska skriva ”nu har det vänt med Dantes sömn!”

  Det är så tråkigt att höra att du inte vill skriva om den metod som ni använder pga att det lätt leder till dömande kommentarer från andra. Ni är de absolut bästa föräldrarna till Dante och kommer alltid göra det ni tror är bäst för honom och för er! Önskar så att fler föräldrar kunde titta på varandra och tänka – och där går en förälder och gör det som hen tror är det bästa för sig och sin familj, kanske inte exakt som jag skulle gjort det men med största sannolikhet det som funkar bäst för dem!

  Vi köpte kursen ”ABC of sleep” av Taking Cara Babies när vår äldsta var drygt ett år och jag var gravid med barn nr 2. Det var vårt absolut bästa beslut och sedan dess sover vår äldsta son 12-13 timmar om natten, pekar på sängen på kvällen för att han vill sova och slår ihop boken man löser när han tycker att nattningen drar ut på tiden. Det passade vårt första barn men jag är inte säker på att vi kommer använda det på barn nr 2 då hon verkar vara lite mer ängslig av sig. Alla gör vi det som vi tror är bäst för våra barn och försöker möta deras behov i den period de för tillfället befinner sig i.

  Lång kommentar men egentligen vill jag bara säga att du verkar vara en fantastisk förälder till Dante och jag hoppas att du framöver vågar berätta vilken metod ni använde er av!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi