WEEKLY PLANS

HELLO favoriter,

Hur mår ni? Jag håller på och frysa ihjäl, vi har ungefär 27 olika element på högsta värme både på kontoret och hemma men det är riktigt jäkla kallt på båda ställena alltså. Jag lovar er att jag har minusgrader i mitt badrumsskåp hemma haha! Mina krämer börjar typ bli trögflytande.

Jag har i alla fall precis slängt i mig min lunchsallad och strax kommer Baby Journey-gänget hit på inspelning. Vi ska spela in FAQ-frågor till appen, vi har ju spelat in över 30 frågor & svar som går att se i videoformat och de har varit väldigt populära så nu ska vi spela in ett gäng till! Det är jag och vår barnmorska som är framför kameran, jag ser fram emot en härlig inspelning med massa kaffe och fikabröd i pauserna (Maja som jobbar med oss hade med sig bullar redan imorse inför inspelningen… win!).

Veckans utmaning: Jag måste ha på mig glasögon hela veckan för jag ska göra en synundersökning inför en eventuell laseroperation senare i veckan och då får man inte ha linser på fem dagar. Jag har glasögon med sämre styrka än mina linser så jag ser inte ett skit och är inte alls van vid att ha glasögon dagtid. Hur gör folk??? Saknar redan mina linser en och en halv dag in. Men tänk sen om jag slipper något alls – hallelujah vilken befrielse!
Veckans förväntning: Ser faktiskt väldigt mycket fram emot en lugn vecka med lagom mycket jobb och sen massa mys hemma i soffan.
Veckans ångestpuck: Den här sömnträningen var mer avancerad än jag först trodde och hittills är vi fortfarande bara igång med förarbetet. Se det som att ni ska ta körkort, sa sömncoachen och vi pluggar, pratar och förbereder oss så gott det går. Vi har haft riktiga skitnätter hela förra veckan vilket gör oss ännu mer motiverade dock. Nästa vecka kör vi igång med våra nya rutiner och sen räknar vi med ytterligare två veckor innan vi bör se om de här nya rutinerna har funkat för oss (vilket jag faktiskt verkligen tror). Jag drömmer om att kunna äta middag på kvällen utan att vara rädd för att han ska vakna och att lägga mig utan ångestryckningar i hela kroppen!!!
Det här ser jag fram emot i veckan: Helt vanliga saker som att gå till kontoret, börja rensa garderoberna hemma, äta årets sista semla och läsa böcker med Dante.
Veckans blogginlägg: Mixade bilder från senaste tiden, lite klädinspo och sen har jag inte satt någon mer plan, har ni några önskemål?
Måndagens tacksamhetstanke: Solen lyser ♥

  1. Hej!
   Jag är så imponerad över allt du åstadkommer trots sömnbrist under så lång tid!!
   Kan du inte berätta lite mer om hur Dantes sömnproblem visar sig?
   Jag har själv en son på 6 mån som sover gott så länge han ligger klistrad mot mig – oavsett dag eller natt. Vi försöker lägga honom i vår säng när vi nattar honom vid 19 och sen vaknar han allt från 2 till 15 gånger innan vi kommer in i sovrummet och lägger oss. Jag har ingenting emot samsovning men det hade varit så värdefullt att få några timmar på kvällen utan att vara ”rädd” att han ska vakna hela tiden.

 1. Hej Michalea,
  Här är en annan mamma med en liten sömnterrorist. Kan du inte skriva lite om er sömnträning eller är det för privat?
  Vår son är drygt 1 år och vaknar ca 4 ggr varje kväll tills vi har gått och lagt oss och i natt var han vaken 2 timmar i sträck mitt i natten 🙈😭
  Kram

 2. Ha en härlig start på veckan! Något recept kanske om ni ätit något extra gott på sistone, gärna vardagsmat 🙂

 3. Hej i feel you med ångesten för barnets sömn! Vi har liknande som er med vår 15 månaders o efter löst er kamp har vi nu fått tid hos en barnklinik! Hoppas på hjälp som ni fått där! Tror inte det är ngt eg fel på vårt barn bara att hon vaknar av minsta lilla o ofta från när hon somnar vid 19 tills morgon! Sover oroligt o lätt!
  Dela gärna med dig sen av sömncoachen! Hoppas på få ngt liknande program hjälp av dem

 4. Ett önskemål till Weekly plans – skulle vara så mysigt att få ta del av veckans (eller månadens) affirmation. 🙂

 5. Berätta gärna mer om hur det går med sömncoachningen 🙂 Har också en sömnterrorist på 9 mån. Du behöver inte dela några detaljer såklart men vore intressant att läsa så mycket du vill/kan dela om det.

 6. Hej, önskeinlägg på laseroperation! Har själv funderat på det och skulle vara intressant att höra om processen osv 🙂 kram!

 7. Hej finaste du <3

  Vill först & främst säga att din blogg är den mysigaste någonsin? Du är den enda bloggen jag läser för exakt allt du skriver faller mig i smaken. Får bara sådana bra känslor i kroppen när jag kommer in hit & blir glad över när du uppdaterat! Hihi.

  Till veckans frågor med Forni. Behöver bara ett annat perspektiv på det jag tänker/genomgår just nu & du ger alltid sådana bra tips!!

  Jag blev nyligen sambo med en fantastisk man som ger mig fjärilar i magen och som gör mig så glad. Trots detta så upplever jag ibland tvivel på vår relation enbart för att våra levnadsförhållanden inte är ett dugg lika. Innan vi flyttade ihop så var vår relation underbar, vi hittade på mycket och det kändes som att jag var centrum i hans allt. Numera känns det inte så. Det känns bokstavligt talat som att jag går hav & land för honom….

  Han ger mig komplimanger som får det att bildas fjärilar i magen & han säger dagligen hur mycket han älskar mig. Men samtidigt sköter jag nästan all ansvar i vårt hushåll och har koll på det som skall göras. Matlagningen, tvätten och allt detta tråkiga vuxna som man gör i ett hushåll, samtidigt som jag försöker finna tid till at bli den kvinna jag vill bli med alla drömmar jag har. Nu handlar det inte enbart om tjafs kring att jag gör allt detta, för jag har nästan blivit bekväm med det? Att ta hand om allt? Fixa allt? och helt uppriktigt tror jag detta har triggat igång min ångest för jag vill inte må eller bo såhär.

  Tror även varje kvinna vill känna sig wanted genom att killen ibland styr upp planer, tar intiativ till saker och ting och får fina gåvor. För detta säger jag till mina vänner! Alla förtjänar gott! När jag påpekat att jag älskar romans & han tidigare sagt hur mycket han vill göra för mig när vi väl bor ihop (frukostar osv osv, inte mycket av det har skett heller nu när vi blev sambos ) blir jag bara fylld av sorg. Men innerst inne säger min magkänsla att jag förtjänar meeeeeer. Vi hittar inte på mycket alls & när vi väl gör det är det 90 % jag som ligger bakom det. I början av vår relation för ett par år sedan var det inte såhär.. Det känns nästan som att han blivit bekväm i vår relation? Och i mig? Och jag försöker dagligeeeen vara sexig, fråga honom om han vill umgås, erbjuder mig att kolla fotboll med honom (är verkligen inte intresserad) men jag får inte en matchande energi tillbaka. Och en del av mig säger att jag verkligen har sänkt kraven jag haft i en man för honom. För slutändan så älskar jag honom & vill verkligen spendera resten av mitt liv med honom?? Äeeee vet inte riktigt vad jag ska göra. Kan medge att jag har sagt allt detta till honom, på ett fint sätt men ändå ser jag ingen skillnad. Jag vet att alla par genomgår mycket forni men när jag tänker på allt detta och får mig en sådan ångestklump på jobbet att jag går hem för dagen…. nä, det känns inte rätt.

  Och jag vet att ingen är perfekt och jag har detta i åtanke mina brister och hans! Men det känns bara alldeles för överväldigande. Som exempelvis nu under hjärtans dag att han inte ens kan skriva ett fint vykort/kärleksbrev till mig "för att någon stor överraskning väntar" (jag älskaaaaaar vykort & har påpekat det oftaaaaa) så undrar jag om han ens är den rätta. Samtidigt som allt detta gör mig ledsen blir jag ändå less och arg på mig själv för det känns som att jag böjer på mig? Om ålder spelar roll är jag en 25-åring. Har stora ambitioner och planer och vill inte helt uppriktigt fortsätta må såhär :(. Helt looooost.

  Vet att det är en riktig lång fråga men skulle verkligeeeeen uppskatta dina ord/tankar i allt detta. Har tidigare lyssnat på din podd och uppenbarligen älskar jag din blogg så dina ord är något som jag har i åtankeeee.
  Puss puss <3

 8. Hej,

  Jag var en av flera som tipsade om sömncoach för ett tag sedan i samband med något inlägg som du skrev om er situation. Även om jag inte känner dig så hoppas jag verkligen av hela mitt hjärta att ni får ordning på sömnen. Och jag är också helt övertygad om att det kommer att bli skillnad, även om jag förstås inte vet vilken sömncoach som ni har anlitat eller exakt hur ert behov ser ut. Vet egentligen inte vad jag ville säga men jag håller verkligen tummarna för att det händer något nu! För oss var det verkligen som att få livet och glädjen tillbaka (även om vi förstås älskade vårt barn och uppskattade tiden tillsammans). Någon som inte har sömnbrist kan aldrig riktigt föreställa sig vad det är man går igenom. Sedan är vi ju förstås olika känsliga och det som är sömnbrist för en, är kanske inte det för en annan. Styrkekramar!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi