Frågor med Forni

Åh jag hade också velat ha en sådan skjorta! Ville unna mig det när jag fött men då var det för sent 😔 går det att komma över en på något sätt?

Åh tyvärr så är den helt slutsåld och efter två kollektioner kommer vi inte att göra någon mer av den som det ser ut nu tyvärr. Kram!

Personligen tycker jag att du har en bra balans med exponering av ditt barn i sociala medier!

Vissa verkar ju tro att det är allt eller inget, men jag uppskattar din balans. Du låter självsäker på din balans (det ska du vara!) Men tänker att det kanske kan vara trevligt att få lite bekräftelse i frågan?

Det var verkligen trevligt så tack för dina fina ord och din kärlek.

Hej,
Har sett att det pågått en debatt i sociala medier på sista tiden om att ha med sina barn i kommersiella samarbeten. Är nyfiken på hur du tänker kring detta? Vet att du gjort ett par samarbete där Dante medverkat. OBS detta är absolut ingen kritik emot hans deltagande, är bara nyfiken på att höra dina tankar kring debatten 🙂

Jag tackar nej till alla samarbeten där det är ett krav att Dante ska vara med (kan hända om det t.ex. är blöjor el dylikt). Så det är aldrig den kunden jag jobbar med som sagt att han ska vara med, för det är uteslutet från start. Den regeln har jag för att Dante har sån stor personlighet och jag vill inte behöva lura honom in i något som han inte är på humör för. Däremot så har jag haft med honom om det har känts bra och naturligt och varit en rolig grej! Hittills har han bara varit med i två saker, ett samarbete med Newbie och ett samarbete med Fischer Price. De blev så bra och han älskade alla fina saker därifrån, haha. Dessutom blev bilderna sååå fina så de har vi sparat som minne. Debatten tycker jag är märklig eftersom den rör så få föräldrar där ute. Viktigare att debattera många andra frågor där barn riskerar att fara illa tycker jag. Jag har ju massa influencervänner som använder sin barn mer i sina samarbeten och tycker inte alls att det är fel. Deras barn mår toppen och de är världens bästa mammor.

Använder du dina olika vinglas till olika sorters vin, eller går du på vilket humör du är på? 🤪❤️

Jag går mest på humör men också tillfälle och prisklass. Ett enklare vardagsvin kan passa med våra kristallglas medan ett bättre vin passar till våra stora kupor från Riedel. Vin är som kaffe – gäller att ha rätt kopp haha!

Hej fina! Först och främst: vilken fantastisk klänning!
Jag har följt din blogg sedan jag var en liten tjej och tycker du verkar ha så himla sunda värderingar. Jag vet att du har strugglat med en hel del ångest, och undrar om du skulle kunna ge några tips mot en speciell sådan: framtidsångesten! Hur hanterar man den? Är det något du också lider av? Hur skiljer man på att ge sig själv lite andrum för misstag och samtidigt låta sig själv drömma stort, fritt och gränslöst? Kanske väldigt diffus fråga, men du känns verkligen som rätt person att fråga.
Dina tips har funkat många gånger hittills, i olika situationer.
Tack för världens bästa blogg.
Du skriver som en gud (och är anledningen till att jag vågar)
Kram

Näää :’) Kunde inte ens börja skriva för jag började gråta nu haha. Så skör person men också – så glad över dina varma ord. Vilken fin person du är som tog dig tiden att skicka detta.

Jag kan absolut slås av framtidsångest och även nutidsångest kombinerad typ: är jag verkligen på rätt väg? Tänk om detta skiter sig? Vad har jag för plan B, C och D?

Kommer alltid fram till samma slutsats dock vilket är att lyssna inåt och går på min intuition i alla lägen i mitt liv. För om jag gör det och det ändå blir fel, kan jag i alla fall njuta av tanken på att jag följde mitt hjärta. Nä, det där jobbprojektet sket sig efter att jag lagt ner 5000 arbetstimmar på det. Men något vettigt måste jag ju ha lärt mig och registrerat för framtiden? Även om jag inte tjänade en krona och ”slösade” galet många timmar av mitt liv. Jag följde i alla fall min lust och hade kul på vägen.

Har mycket framtidsångest pga normer också. Kan ibland känna att jag gör val pga normer och inte pga MITT HJÄRTA. Så då måste jag slå bakut och fundera noggrant. Min slutsats här är att varje gång jag följer normer känner jag mig ihålig som person och varje gång jag följer mitt hjärta (som förvisso kan leda mig in i normer men i alla fall att hjärtat styr) så känns det bättre. Alltså: följ din väg, inte allmänhetens.

Lite framtidsångest är nog bra att ha också för det betyder att man reflekterar över sitt liv. Puss!

häärligt!! vart kan man se när du var med i tv och pratade om barn på sociala medier? du har säkert skrivit men hittar inte, kram och tack för finaste bloggen! <3

Ja du, väntade på att SVT skulle återkoppla till mig om detta men jag har inte fått något än så jag har ingen aning haha! <3

  1. Jag tänker att debatten delvis grundar sig i en problematisering av barns integritet och egen vilja, och därför är viktig. Då små barn inte har förmånen att själva välja om/när/hur de exploateras är det upp till föräldrar att välja hur man hanterar det. Jag tror detta är ett etisk dilemma som kommer växa. Det råder delade meningar om ämnet och alla har rätt till sin åsikt, men jag är rätt säker på att vissa barns integritet och egen vilja ofta får stå tillbaka till förmån för kommersiella uppdrag.

    Tack för en fin och intressant blogg!

  2. Hej!

    Angående Mindler utnyttjar de ett kryphål i lagen som gör att de kan få hemlandstinget att betala för terapin utan att landstingen får vara med själva och bedöma om terapin är nödvändig eller inte. Det är ju därför sessionerna kan kosta så lite som de gör. Såg i DN att psykologkontakter i stockholm ökat med 900% det senaste året, detta beror ju sannolikt på att företag som Mindler lanserat sig hårt. Det blir en hög kostnad som landstingen får bära när de redan har tungt pga pandemin tänker jag.

    1. Hej!

      Jag förstår vad du menar men tror inte att det har ökat med 900% för att folk tycker det är lite spännande att gå till psykolog och vill belasta landstingen, utan för att så många faktiskt mår dåligt och behöver hjälp. Jag ser det som att Mindler finns som en avlastning för att landstinget inte har kapacitet att klara av all psykisk ohälsa. Det hade ju inte heller varit hållbart för folkhälsan om hemlandstinget skulle behöva godkänna varje patient – då skulle det ta lika lång tid att få hjälp från Mindler som det tar när man söker via Vårdcentral (och de flesta får inte ens hjälp med psykolog utan får gå hem utan någon hjälp alls alternativt medicinsk hjälp). Jag tror att Mindler gör ett viktigt jobb för vår folkhälsa <3

      1. Hej och tack för ditt svar!

        Jag förstår att många tänker som du och jag har sett att mindler själva marknadsför sig så. Trots att Sverige är ett rikt land har inte offentliga sektorn oändligt med resurser. Det märker vi exempelvis när vi läser om låga sjuksköterskelöner, låga löner för poliser, trånga förskolor och skolor med mycket stora klasser. Det är därför orimligt tyvärr att människor själva ska få välja helt vilken vård de själva vill ha. Motsvarande skulle kunna vara att vem som helst kunde plocka ut pengar ur ditt bolag till någon tjänst som visserligen var bra – men utan att du fick vara med och bestämma till vad, vem och i vilken omfattning det skulle ske. Mindler är säkert bra för alla i en drömvärld där vi har oändligt med pengar men så ser tyvärr inte verkligheten ut.

        1. Hej,

          Jag förstår vad du menar men håller inte riktigt med om dina resonemang. Tack för intressanta kommentarer dock!

          Och stor kram!

  3. På tal om frågan om vinglas, kan du inte berätta mer om vilka olika ni har? Jag har nyligen börjat samla på Riedels Veritas serie och ska erkänna att det är mer pga så vackra än att jag är vinkunnig:))) Har du flera olika från Riedel och är du nöjd med dom? Är det veritas ni har och vilka glas i den serien gillar du bäst?
    Puss och kram!!

  4. En fundering till ett inlägg kanske? Vad betyder det att lyssna inåt och hur gör man det? OM jag försöker lyssna innåt så säger jag hur mycket som helst. Helt olika saker, beroende på många variablar. Jag tror att det ar nöten som jag måste knäcka, att lära mig detta men hur gör man, vad bör man lyssna på och hur vet du att det är just den tanken/känslan som är det rätta innåt, om man har som jag flera massa olika. Är så himla fundersam och nyfiken på hur folk gör, för jag tror verkligen att du är helt rätt med det. Men hur börjar jag?

  5. Hej Michaela!

    Jag ser att det är många som suktar efter din kollektion för Soft Goat, och jag vill sälja min skjorta som jag har i XS i jättefint skick. I den ljusa färgen. Du kanske kan skriva det i något litet hörn för de som vill ha en?

    Jag kan nås bäst på somaa@live.se.

    Allt gott!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi