Puffiga blusar, fashionabla mammor och handsprit

Blogginlägget innehåller annonslänkar

Hej januari!

Såhär såg jag ut på kontoret en helt vanlig dag.

Min absoluta favorittopp från By Malina, jeans från By Malina och boots från Zara (liknande här).

En favoritstund i veckan: på fredagen när man häller upp en skål västkustchips och öppnar en flaska vin. Herregud så mysig den stunden är!

Samma kväll åt vi minipizza. Den tryggaste maten vi har.

Vi mötte upp familjen Tungården för att ta en lång promenad en lördag och så avslutade vi med utomhus-fika på Rosendahls Trädgård. Älskar Petra för att hon försökte klä sig som en mamma – det finns inga dåliga kläder osv. Men längre än till dunjackan kom hon inte för sen blev det hatt och öppna sneakers för hela slanten. Kommer absolut inte förvåna mig om hon kommer i en Schuterman-kjol och smala klackar till lekparken i vår. Själv är man redan djupt rotad i livet med barn och har numera fyra olika dunjackor (innan denna vinter hade jag noll).

Det här är för övrigt mycket barnvänliga lekvänliga vinterskor! Jag investerade i ett par i november och är så glad för det. De är snygga och funkar ändå att ha till jobbet, men vattentäta och höga = tål mycket lek och utomhus. HEJ MAMMA.

En söndag hemma: randig tröja från H&M, jeans från Hunky Dory, tofflor från Flattered (liknande här)

Köpte denna i julas och har haft den på mig massor sen dess, tack Lovisa Barkman för tipset!

Stockholm ♥

En dag när jag promenerade från Östermalm till Södermalm med snön som ramlade över mig och Fredagspodden i öronen.

För att fika med två favoritpersoner.

Jag har haft koll på månadsutvecklingen för Dante såklart! Kollar varje månad i Baby Journey vad för lekar det tipsas om och vad som ”gäller” nu.

Fick fashionabel handsprit av nonna och nonno ♥

Saknar dom, nu är det 1 1/2 år ifrån varandra och så lång tid har det aldrig gått. Önskar att vi kunde ses snart, mer än över facetime varje vecka.

En tacofredag!

För hela familjen.

En lekparks-söndag.

Och taco-resterna som blev en nachotallrik!

Vi avslutar med ett varmt, mysigt bad. Ta hand om er nu ♥

  1. Michaela! Tänkte på din rygg som du pratat mycket om att du haft såna problem med, du har säkert redan varit hos en kiropraktor men jag gick till en för min som var helt fruktansvärd ett halvår och det hjälpte! Delar av kotorna i ländryggen hade legat fel under en lång tid. Tips om du inte provat 😃 Dessutom tänkte jag på en annan sak. Detta kanske inte alls känns som något för dig men en liten tanke jag hade bara: Sen när Corona lagt sig kanske du kan typ genomföra ett lotteri där en av dina följare har chans att få ta en fika med dig? Jag har sett upp till dig i många år nu och älskar att skriva själv. Skulle älskat att få prata med dig irl och bara diskutera karriär, böcker etc 🙂 Men som sagt- förstår om det känns lite märkligt för dig!

  2. Magisk överdel på första bilderna!! Men har en praktisk fråga, haha. Hur gör du egentligen med jacka och eventuell tjocktröja till såna plagg, hoppar du mellanlager? Under vinterhalvåret är jag konstant orolig för att vara för kallt (eller varmt) klädd när jag går hemifrån, vilket gör att det alltid slutar med tråkigare och mer lagerpålager-vänliga plagg………… Vill också sporta puffgrejer! 😅

  3. Vet att det är lite smått tabu att fråga sånt här, vill inte bidra med nån kroppshets och jag vet att du kanske inte vill svara på frågan för att just undvika det. Men undrar om du gjort nåt speciellt för att komma i så bra form efter graviditeten, eller om det bara blivit av sig själv? Jag fick barn för 8 månader sen och kämpar och kämpar med midjan. Tränar och äter ordentligt och bra mat och är hyfsat vältränad igen, MEN jag kan för mitt liv inte få på mig ett enda par jeans pga mage och midja som verkar vara uttöjd för alltid… Önskar jag kunde komma i de där smala jeansen du har på dig! Så undrar bara om det kanske bara blivit så med tiden för att din kropp är sån, eller om du kämpat för det? Så man vet om det finns hopp, lol. Puss, du är fantastisk inifrån och ut.

    PS. Nån annan som har erfarenhet av envis mammamage och allt vad det är får gärna svara också 🙂

    1. Jag har det likadant som du. Man kan säga tusen gånger att man är fin som man är, att kroppen är fantastisk som klarar att utveckla och föda en annan människa men ändå står man där och undrar när i helsicke ska man kunna ha jeans och inte se ut som en stoppad korv 🙂 Jag gick till en tjej som är pt med inriktning på mammor, fick veta att jag MÅSTE slappna av i musklerna, de var överbelastade av att jag konstant drog in magen omedvetet vilket gjorde ”putet” värre framåt dagen, och så har jag fått lite övningar för rygg, bål och kniperiet.

      Låt det ta tid, 8 månader är ingenting! Jag jobbar varje dag med att acceptera att detta är min nya kropp! Det är inte rimligt att man ska se ut som 25 hela livet. Nu ska jag bara bli kompis med min nya form 🙂 Och jäklar vilka starka armar man fått nu 13 månader efteråt 🙂

  4. Hej! Tack för den mysigaste och tryggaste platsen på internet! Älskar att kika in här på kvällarna <3 Och grattis till ert nya kontor! Jag är lite nyfiken på vad alla som kommer sitta på där arbetar med? Såg att din vän Sofia ska flytta in bland annat och vore kul att höra lite mer om vad hon (och alla andra) ska jobba med! Kram

  5. Alltså det HÄR inlägget! Vardagslyx- och myskänslan är på riktigt 90% av anledningen till att jag följer den här bloggen. Du är då bra på att sätta lite guldkant på tillvaron, blir så inspirerad jämt. Att unna sig lite lyx och se lyckan i det lilla en helt ”vanlig” hemmakväll

    1. Ååååh så fin kommentar, och så roligt att dela med sig av vardagsbilder när man får sånthär fint i kommentarerna! Tack <3!

  6. Hej Michaela! Supernyfiken på var dina snygga snörboots kommer ifrån?! Som du har på bilden med Josefine Dahlberg(?)
    Tack för en härlig blogg!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi