Vardagspusslet, orken och fina kläder man kan tänka på

Blogginlägget innehåller annonslänkar

Herregud, jag har varit så trött den här veckan, det är som att all luft har gått ur mig. Vi har det tufft med sömnen igen och jag vågar nästan inte skriva ut på bloggen när det känns bättre för när jag skriver ut det, så börjar jag tro på det. Och besvikelsen som möter mig när vi har några jobbiga kvällar/nätter igen blir för stor då. Det gör så ont i min kropp att jag knappt orkar skriva på tangenterna… jag är liksom slutkörd.

Något som hjälpte mig lite på traven var dock Elsas inlägg om “Livspusslet och ett njutbart liv”. Jag läste igenom alla kommentarer och fick mig några tankeställare. Till exempel blev jag påmind om något som jag vet om men ibland kan glömma bort, vilket är att livet ska inte vara en kamp om det inte måste. Jag vill inte leva i ett ekorrhjul av hämtning, lämning, trötthet, utmattning, inte räcka till, fixa, dona, jobba, slita, tvätta, städa, natta om igen, tvinga in träningspass, hinna träffa alla man får dåligt samvete över att inte träffa osv. Ett ekorrhjul som bara snurrar utan njutning, det är inte det jag vill lägga tid på i mitt liv. Jag har bara ett liv – det här är det jag får. Jag vill njuta och må bra. Ibland händer saker i livet som står utanför ens kontroll, då mår man dåligt och känner ledsamhet, ilska, sorg eller saknad som inte går att förändra. Men ens vardag kan man ju faktiskt styra upp på ett sätt som man mår bra av utifrån sina egna förutsättningar. Så nu ska jag boka in ett möte med mig själv i helgen, sätta mig ner och se över min vardag. Vad behöver jag för att orka?

Som det är nu orkar jag nog inte så mycket till.

I alla fall så fanns det så mycket tänkvärda, intressanta och inspirerande kommentarer till det inlägget som jag tagit printscreens på och samlat ihop, de ska jag ha med mig till mötet med mig själv för att få inspiration till hur jag ska lägga upp min egen vardag.

Hoppas ni där ute inte är lika trötta som jag, att vara såhär trött är hemskt, ni som vet ni vet. Jag gick faktiskt in och tog en B12 spruta på Release Co. igår som ska hjälpa mot trötthet, återkommer om den fungerar. I sådana fall är det absolut mina mest välinvesterade 450 kronor haha.

Innan vi går på helg och vilar upp oss vill jag visa upp lite fina kläder för er. Är riktigt insnöad på min capsule wardrobe just nu och tänker på den varje kväll när jag tar hand om Dante för att ha något neutralt men ändå lite härligt att tänka på 🙂

Ha en fin helg nu, puss!

Vit stickad tröja / Byxor / Mössa / Boots / Kavaj 

Byxor / Väst / Skor / Jacka / Mössa

 1. Den tröttheten du lider av botas nog tyvärr bara av sömn. Men lite vitaminer har aldrig skadat!

  Det är fullmåne som trollkarl Dante säkert känner av <3

 2. Åh tack för länken till Elsas inlägg, så mycket kloka tankar i kommentarerna! Vi var ju ett litet gäng som hade liknande funderingar kring att äga och ta kontroll över sin tid och liv när du skrev om mål för 2021. Om du orkar och vill vore det så intressant att läsa om dina tankar efter helgens möte med dig själv. Hoppas du hittar din väg och att ni snart får sova mer på nätterna ♥️. Kan inte tänka mig någon som är mer värd sömn! Skickar lite digital kärlek och energi 💫💛 (förresten, mysigaste sällskapet i morse – fornis morgonshow! Ville genast se över garderoben och sträckläsa böcker 📚) PUSS

 3. ❤️❤️❤️förstår dig❤️
  Men du gör ett toppen jobb speciellt som mamma❤️Bra plan att se över vardagen..stor kram från en annan mamma som oxå håller på att gå under av trötthet ibland😘

 4. Tycker en av de få fördelarna med pandemin är att det gjort en mindre stressad. Man ska ju inte träffa folk nu eller göra för mycket saker.

 5. Tack för ditt inlägg <3 jag behövde verkligen läsa det här, är slutkörd mamma just nu som också sovit dåligt länge, måste nog stanna upp lite och se vad som faktiskt kan göras (eller inte göras)

 6. Uppskattar SÅ att du kan dela om livets alla spektrum. Ljust och mörkt. Högt och lågt. Som det ju är att vara människa- tack Michaela för att Du är Du! <3

 7. All kärlek till dig, krigarmamman! B12 sprutan kommer hjälpa om du har brist på B12 annars kommer du att bajsa ut överskottet, dyrt bajs i så fall hahah. Kram! <3

 8. Jag är i stort sett konstant trött och har alltid varit.
  Men alla värden ser bra ut. Hatar det!
  Lidit så länge.

 9. Jag kan ibland tycka att jag knappt hinner med att göra något alls på vardagarna efter jobbet, mer än att göra sådant jag ”måste” för att få vardagen att gå ihop. Jobbar man åtta timmar om dagen har man ju dock begränsat med fritid på vardagarna. Sedan finns det ju under rådande situation inte jättemycket att hitta på ändå, mer än att vara hemma och titta på film eller gå promenader.

 10. Säger som någon här ovan sa – om du har B12-brist så kommer den hjälpa, men det borde de konstatera innan de ger folk B12-sprutor. Det kanske de gjorde? B12-brist kan vara riktigt farligt på sikt så om de misstänker det borde de först ta prover, och om du har det så är det är något som du isåfall ska fortsätta hålla koll på. Järnbrist är en annan möjlighet, men det kanske du redan kollat. Annars UV-lampa, promenader i dagsljus, träning och tillräckligt med sömn och återhämtning (vet att de två sista är svårt). Kram

 11. Hej, gällande sömnen…vi har en tjej i samma ålder som Dante och hon har sovit katastrofalt sen typ 4 månaders ålder. För en månad sen började vi ge henne omega 3 (för bebisar). Sen typ 20 dar tillbaka märker vi en enorm skillnad på sömnen. Nu är det ju såklart oklart om det har med omegan att göra, men vi kommer fortsätta. Uppvaken har minskat från drygt 6-8/natt till knappt 4, varav 3 sker innan 24. Helt fantastiskt!

  1. Men wow, ska kolla upp det! Heja er, grymt jobbat, hoppas det fortsätter att bli bättre och starkt kämpat <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi