Uppdatering: 18 månader med Dante

Kan man älska någon såhär mycket?

Jo, man kan nog det.

Jag vet dock inte om man vänjer sig vid den här växande kärleken, eller om den slår en med häpnad för varje ny storlek? Tiden får säga sitt. Nu är Dante 1 1/2 år gammal och alldeles, alldeles underbar med sina olika sidor. Han växer ju som människa både fysiskt och psykiskt, han förstår mer och vi utvecklar vår relation i takt med att han utvecklas i sig själv. Jag tycker det är så mysigt att hänga med honom, faktiskt mycket mysigare nu än när han var bebis konstigt nog. Vi känner varandra. Han vet att jag behöver mina glasögon när jag vaknar, vi letar efter Bobbo varje morgon när vi går upp, på kvällen läser vi vår favoritbok och han härmar ljudet av en bebis när den dyker upp. Vi äter ostmackor tillsammans, öppnar kylen för att se om det finns något gott, kopplar av till Alfons när dagen har varit lång.

Ibland ligger han på golvet som en spaghetti och vägrar klä på sig, ibland kastar han sin tallrik ner på marken med maten vi precis lagat, ibland säger han nej ungefär tusen gånger i rad vad man än ber honom om. Han kan fortfarande bara säga nej och inte ja. Men oftast säger han nej med bus i blicken.

Han säger krokodil på ett sätt så ljuvligt att jag mjuknar mer än efter tre timmar yinyoga. HUR kan en människa säga krokodil så gulligt? När han klär på sig sina kläder på morgonen speglar han sig stolt, när han tänker på katter säger han mjau och varje morgon när vi går till förskolan sjunger han sin egen version av Lilla snigel.

Han är allt.

Han sover faktiskt lite bättre nu också, men bara om han ligger nära någon av oss vilket är lite problematiskt eftersom vi inte vill gå och lägga oss 19.30. Så det brukar vara ett par uppvak fram tills någon av oss lägger oss med honom vid 22-23 och sen kanske 1-2 gånger till under natten. Men det har inte varit några längre uppvak eller skrikutbrott utan lite vatten och napp sen somna om = himlen för oss! Kanske, snälla, hoppas, är det nu det vänder!

Juste, i tisdags firade han sin 18-månaders dag med att säga Hola Bobbo på förskolan (!). Hola, som hans fröken Sara har lärt honom tillsammans med massa andra spanska ord och danser. Sara ♥

Allt som allt är vi inne i en riktigt mysig period och jag njuter av vår tid tillsammans!

Ni som har barn i samma ålder som Dante, hur har ni det just nu? Är ni inne i en bra eller mindre bra period? Alla barn går ju igenom olika faser och jag njuter av vår braiga fas just nu.

Läs uppdateringen om 17 månader här!

  1. Håller med dig, 1,5 år är en ljuvlig period! Så häftigt att se dom utvecklas till små människor <3

  2. Min unge är två veckor yngre än Dante och jag håller med om att det är en otrolig tid! Det går att kommunicera, hon utvecklas varje dag och är en otrolig person. 1,5-åringar är bäst!!!

  3. Min son blir 1,5 år i februari. Har kommenterat din blogg tidigare när min son hade väldigt jobbiga nätter, när jag bara längtade efter morgonen och hade ont i magen inför läggningen på kvällen. Senaste tiden har vi haft en del bra nätter, men jag tror min son bara är en sån person som sover dåligt emellanåt och får bara acceptera det. Någon gång vänder det 😊 annars tycker jag bara att livet med honom bara blir bättre och bättre, älskar att se hans personlighet växa fram ❤️

    1. Så fint för oss som kämpat med sömn och bebistid, att vi liksom får ta ikapp den lite nu. Det känns så himla bra. Håller helt med, så fantastiskt att se personlighet som blommar fram i dem små! Puss

  4. Min son är också 1,5 år. Han kan säga mamma, nej och ajaj😂 han kan jama som en katt och skälla som en hund. Han tvingar sin mamma och pappa att leka med hans nalle hela dagarna. Älskar att bada badkar. Gillar att äta mat i perioder, just nu en bra period. Om 2 veckor är det dags för inskolning på förskolan, tror han kommer älska det! Underbar tid nu❤️

    1. Åh, låter som att ni har en riktigt härlig kille där hemma. Håller helt med – det är helt underbart med 1.5-åringar. Jag njuter (för det mesta, haha!)

  5. Hej Forni!! Vart kan man se när du var med i tv och pratade om barn på sociala medier? du har säkert skrivit men hittar inte, kram och tack för finaste bloggen! <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi