Recept: Snickerskladdkaka

Några av er kanske såg den helt sinnessjuka snickerskladdkakan som min mamma gjorde härom helgen till oss? Jagvar i chock när hon ställde fram den och det är absolut topp fem godaste efterrätterna jag någonsin har ätit. Självklart var jag tvungen att fråga om receptet eftersom över 100 personer skickade dm’s om den, haha. Så – här kommer den!

Universums Godaste Snickerskladdkaka

Kladdkakan:
3 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
200 g smält smör
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Fyllning:
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche 397 g
2 dl salta jordnötter
200 g mjölkchoklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form på cirka 20 cm i diameter.
2. Blanda socker, kakao, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör ner det smälta smöret.
3. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
4. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt i formen, gärna i kylen.
5. Rör om dulce de lechen så att den blir jämn och fin, fördela häften på kladdkakan. Strö över jordnötterna och sedan resten av dulce de lechen.
6. Smält mjölkchokladen försiktigt över vattenbad eller micro. Rör om och ta av från värmen innan den är helt smält och låt den smälta klart under omrörning.
7. Bred på chokladen över hela kladdkakan och låt stelna helt i kylskåp.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi