Några av er kanske såg den helt sinnessjuka snickerskladdkakan som min mamma gjorde härom helgen till oss? Jagvar i chock när hon ställde fram den och det är absolut topp fem godaste efterrätterna jag någonsin har ätit. Självklart var jag tvungen att fråga om receptet eftersom över 100 personer skickade dm’s om den, haha. Så – här kommer den!
Universums Godaste Snickerskladdkaka
Kladdkakan:
3 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
200 g smält smör
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Fyllning:
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche 397 g
2 dl salta jordnötter
200 g mjölkchoklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form på cirka 20 cm i diameter.
2. Blanda socker, kakao, salt och vaniljsocker i en bunke. Rör ner det smälta smöret.
3. Vispa ner 1 ägg i taget. Avsluta med att vispa ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
4. Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt i formen, gärna i kylen.
5. Rör om dulce de lechen så att den blir jämn och fin, fördela häften på kladdkakan. Strö över jordnötterna och sedan resten av dulce de lechen.
6. Smält mjölkchokladen försiktigt över vattenbad eller micro. Rör om och ta av från värmen innan den är helt smält och låt den smälta klart under omrörning.
7. Bred på chokladen över hela kladdkakan och låt stelna helt i kylskåp.
Älskar snickerskladdkaka. Just salt i kladdkaka höjer den så mycket 🤩
Håller med, det är så otroligt gott!
Hej! Jag undrar när/var man kan se din medverkan i svt som du nämnde tidigare? 🙂
Men snälla rara!!! Den här ska jag baka asap
GÖR DET! Den är magisk hjärtat!